ΓΔ: 907.08 0.85% Τζίρος: 81.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Χρηματιστήριο Αθηνών

To Χρηματιστήριο χτυπάει καμπανάκι για το «Ring the Bell for Financial Literacy»

Με την συμμετοχή και του Χρηματιστηρίου Αθηνών ολοκληρώθηκε η Παγκόσμια Εβδομάδα Επενδυτή (WIW) 2019. Την επιτακτική ανάγκη εκπαίδευσης και ενημέρωσης των επενδυτών υπογράμμισε η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Βασιλική Λαζαράκου.

Με την συμμετοχή και του Χρηματιστηρίου Αθηνών ολοκληρώθηκε η Παγκόσμια Εβδομάδα Επενδυτή (WIW) 2019.  Χρηματιστήρια και κεντρικοί αντισυμβαλλόμενοι από όλο τον κόσμο συμμετέχουν στην κοινή προσπάθεια προώθησης του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού και της  ουσιαστικής προσέγγισης της κεφαλαιαγοράς. 

Φέτος, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Χρηματιστηρίων (WFE)  συνεργάστηκε με τον Διεθνή Οργανισμό Επιτροπών Κεφαλαιαγοράς (IΟSCO) και η Παγκόσμια Εβδομάδα Eπενδυτή περιελάμβανε και το «Ring the Bell for Financial Literacy», μία πρωτοβουλία τελετών έναρξης ή λήξης συνεδριάσεων σε πολλά Χρηματιστήρια και καθ΄όλη τη διάρκεια της εβδομάδος. 

Το Χρηματιστήριο Αθηνών ήταν μία από τις 39 αγορές  που συμμετείχε στην πρωτοβουλία αυτή με την πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Βασιλική Λαζαράκου να κηρύσσει την λήξη της συνεδρίασης της Πέμπτης 3 Οκτωβρίου 2019. 

Την επιτακτική ανάγκη εκπαίδευσης και συνεχούς ενημέρωσης των επενδυτών υπογράμμισε η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Βασιλική Λαζαράκου: «Η Παγκόσμια Εβδομάδα Επενδυτή (World Investor Week) είναι μία παγκόσμια δράση που έχει σκοπό την κινητοποίηση όλων των αρμόδιων φορέων για την σημασία της εκπαίδευσης και προστασίας των επενδυτών και την ανάδειξη διάφορων πρωτοβουλιών  των εποπτών κεφαλαιαγοράς και άλλων φορέων όπως τα χρηματιστήρια σε αυτούς τους τομείς. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εκτιμά ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική η ενημέρωση των επενδυτών και για το λόγο αυτό έχει ήδη προγραμματίσει σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών προς αυτή την κατεύθυνση όπως πραγματοποίηση συνεδρίων, σεμιναρίων κλπ. Στόχος τέτοιων δράσεων είναι να μπορούν οι επενδυτές να είναι σε θέση να λαμβάνουν σωστές επενδυτικές αποφάσεις. 

Την ανάγκη ευαισθητοποίησης του οικοσυστήματος σχετικά με την αξία της χρηματοοικονομικής παιδείας υπογράμμισε σε σύντομο χαιρετισμό του ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτης Λαζαρίδης καλωσορίζοντας την νέα εκτελεστική Διοίκηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Άνεμος αισιοδοξίας στο ΧΑ και πονταρίσματα στα blue chips

Επανεκκίνηση του τουρισμού και άνοιγμα της οικονομίας έφεραν τον Γενικό Δείκτη με άνεση πάνω από τις 900 μονάδες και κλείσιμο κοντά στο υψηλό ημέρας, ενώ πλήθος μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης συγκέντρωσαν αγοραστικό ενδιαφέρον.
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Κόντρα στο ρεύμα κινήθηκε το ΧΑ, επικράτησαν πλήρως οι αγοραστές

Η αρχική βουτιά του Γενικού Δείκτη αντιμετωπίστηκε από τους επενδυτές ως ευκαιρία για νέες τοποθετήσεις και η συνεδρίαση έκλεισε με τον Δείκτη μια «ανάσα» από τις 900 μονάδες, θετική μεταβολή και πολλά blue chips ενισχυμένα.
Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
ΑΓΟΡΕΣ

Κόντρα στο πτωτικό ρεύμα των διεθνών αγορών κινείται το Χρηματιστήριο

Η αγορά κατόρθωσε να «διαγράψει» όλες τις αρχικές της απώλειες, με τη μετοχή της ΔΕΗ να υπεραποδίδει καθώς εμφανίζει κέρδη που ξεπερνούν το 3%. «Μεικτές» τάσεις για τις τραπεζικές μετοχές.