ΓΔ: 902.09 0.10% Τζίρος: 46.79 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:05 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Χρηματιστήριο Αθηνών

To Χρηματιστήριο χτυπάει καμπανάκι για το «Ring the Bell for Financial Literacy»

Με την συμμετοχή και του Χρηματιστηρίου Αθηνών ολοκληρώθηκε η Παγκόσμια Εβδομάδα Επενδυτή (WIW) 2019. Την επιτακτική ανάγκη εκπαίδευσης και ενημέρωσης των επενδυτών υπογράμμισε η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Βασιλική Λαζαράκου.

Με την συμμετοχή και του Χρηματιστηρίου Αθηνών ολοκληρώθηκε η Παγκόσμια Εβδομάδα Επενδυτή (WIW) 2019.  Χρηματιστήρια και κεντρικοί αντισυμβαλλόμενοι από όλο τον κόσμο συμμετέχουν στην κοινή προσπάθεια προώθησης του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού και της  ουσιαστικής προσέγγισης της κεφαλαιαγοράς. 

Φέτος, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Χρηματιστηρίων (WFE)  συνεργάστηκε με τον Διεθνή Οργανισμό Επιτροπών Κεφαλαιαγοράς (IΟSCO) και η Παγκόσμια Εβδομάδα Eπενδυτή περιελάμβανε και το «Ring the Bell for Financial Literacy», μία πρωτοβουλία τελετών έναρξης ή λήξης συνεδριάσεων σε πολλά Χρηματιστήρια και καθ΄όλη τη διάρκεια της εβδομάδος. 

Το Χρηματιστήριο Αθηνών ήταν μία από τις 39 αγορές  που συμμετείχε στην πρωτοβουλία αυτή με την πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Βασιλική Λαζαράκου να κηρύσσει την λήξη της συνεδρίασης της Πέμπτης 3 Οκτωβρίου 2019. 

Την επιτακτική ανάγκη εκπαίδευσης και συνεχούς ενημέρωσης των επενδυτών υπογράμμισε η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Βασιλική Λαζαράκου: «Η Παγκόσμια Εβδομάδα Επενδυτή (World Investor Week) είναι μία παγκόσμια δράση που έχει σκοπό την κινητοποίηση όλων των αρμόδιων φορέων για την σημασία της εκπαίδευσης και προστασίας των επενδυτών και την ανάδειξη διάφορων πρωτοβουλιών  των εποπτών κεφαλαιαγοράς και άλλων φορέων όπως τα χρηματιστήρια σε αυτούς τους τομείς. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εκτιμά ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική η ενημέρωση των επενδυτών και για το λόγο αυτό έχει ήδη προγραμματίσει σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών προς αυτή την κατεύθυνση όπως πραγματοποίηση συνεδρίων, σεμιναρίων κλπ. Στόχος τέτοιων δράσεων είναι να μπορούν οι επενδυτές να είναι σε θέση να λαμβάνουν σωστές επενδυτικές αποφάσεις. 

Την ανάγκη ευαισθητοποίησης του οικοσυστήματος σχετικά με την αξία της χρηματοοικονομικής παιδείας υπογράμμισε σε σύντομο χαιρετισμό του ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτης Λαζαρίδης καλωσορίζοντας την νέα εκτελεστική Διοίκηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Σημάδια κόπωσης στο Χρηματιστήριο παρά τα ρεκόρ στις διεθνείς αγορές

Ο Γενικός Δείκτης δεν κατάφερε να κρατήσει μεγαλύτερα κέρδη και περιορίστηκε σε οριακή άνοδο 0,10% κυρίως εξαιτίας της αδυναμίας των τραπεζικών μετοχών. Σταθεροποιείται η ΔΕΗ, σημαντικά κέρδη για Mytilineos και Jumbo.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Καθήλωσαν το ΧΑ τα τεχνικά προβλήματα, πτώση 0,43% σε συνεδρίαση «εξπρές»

Για δεύτερη φορά μια αναβάθμιση συστημάτων προκαλεί μπλακ άουτ και πολύωρη καθυστέρηση με αποτέλεσμα η συνεδρίαση να περιοριστεί σε διάρκεια 90 λεπτών. Μεταβίβαση μεγάλου πακέτου μετοχών της Eurobank έναντι 39,9 εκατ. ευρώ.