ΓΔ: 898.63 -0.74% Τζίρος: 98.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

«Ανάσα» στις αγορές δίνουν τα στοιχεία για ανεργία στις ΗΠΑ

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
Απομακρύνονται οι ανησυχίες για απότομη επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας, θετικό γύρισμα των δεικτών. Εναλλαγές προσήμων στην Αθήνα, προς κλείσιμο της δύσκολης εβδομάδας με θετικό πρόσημο μεταβολής του Δείκτη.

Ανακούφιση και θετική αντίδραση των χρηματιστηριακών δεικτών διεθνώς προκαλεί η δημοσίευση των νεότερων στοιχείων για την αμερικανική αγορά εργασίας, που ελαττώνουν τις ανησυχίες για οικονομική επιβράδυνση της μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη, οι οποίες βρίσκονται πίσω από τις σοβαρές αναταράξεις στα Χρηματιστήρια αυτή την εβδομάδα.

Ειδικότερα, λίγο πριν το άνοιγμα των συναλλαγών στην Wall Street ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εργασίας ότι υπήρξε τον Σεπτέμβριο μια μέτρα αύξηση των θέσεων εργασία και το ποσοστό της ανεργίας υποχώρησε κοντά στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων 50 ετών, στο 3,5%. Το ποσοστό αύξησης των αποδοχών των εργαζομένων έπεσε στο 2,9%.

Τα στοιχεία, που αποτελούν τον κυριότερο οδηγό της νομισματικής πολιτικής της Fed, κινούνται μεν χαμηλότερα από τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών, όμως γενικά δίνουν μια θετική εικόνα για την οικονομική δραστηριότητα, σε αντιδιαστολή με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν στις αρχές της εβδομάδας και έδειχναν κάμψη της δραστηριότητας στη βιομηχανία στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και περισσότερα από 10 χρόνια.

Τα προθεσμιακά συμβόλαια του S&P 500 αντέδρασαν αμέσως περνώντας σε άνοδο 0,21%, ενώ πριν τη δημοσίευση των στοιχείων υποχωρούσαν κατά 0,71%. Άνοδο 0,43% σημείωνε ο DAX στην Γερμανία και 0,72% ο FTSE 100 στο Λονδίνο.

Εναλλαγές προσήμων στην Αθήνα

Με εναλλαγές προσήμων κινείται η σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστήριου Αθηνών. Στις 16:00 ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 825,09 μονάδες σημειώνοντας μικρή άνοδο 0,28% με την αξία των συναλλαγών να ανέρχεται στα 41,95 εκατ. ευρώ.

Ο τραπεζικός δείκτης έχει καταφέρει να ανακάμψει παραμένοντας αμετάβλητος, με την μετοχή της Attica Bank να ενισχύεται κατά 2,56% και η Alpha Bank 0,13%. Σε αρνητικό πρόσημο η Εθνική Τράπεζα με πτώση 0,41% και Τρ. Πειραιώς με 0,30%

Ο δείκτης μεγάλης κεφαλαιοποίησης κέρδιζε 0,59% με τη μετοχή της Coca Cola να ξεχωρίζει με κέρδη 1,18% ενώ η Lamda σημειώνει άνοδο 1,75% και η Μοτορ Οιλ 1,79% ενώ η Μυτιληναίος ενισχύεται με 1,41%. Σε αρνητικό πρόσημο η ΕΧΑΕ με πτώση 0,56% και η Ελλάκτωρ με 0,46%.

Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης σημειώνει κέρδη 0,77% με την μετοχή της Profile να κερδίζει 7,81% και την Ιντραλοτ να σημειώνει άνοδο 3,23% και η Ιντρακομ Κατ 2,06%. Σε αρνηιτκό πρόσημο η Ικτίνος με απώλειες 5,72% και η ΑΣΚΟ με 2,92%.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Χάθηκαν οι 900 μονάδες του Γ. Δείκτη, γενική πίεση από ρευστοποιήσεις

Μόνο ΟΤΕ, ΕΛΠΕ, ΕΥΔΑΠ και ΟΛΠ έκλεισαν με θετικό πρόσημο από τους τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης, αδύναμες οι τράπεζες. Η αγορά χρειάζεται φρέσκα εταιρικά νέα για κίνηση πάνω από τις 900 μον.
Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
ΑΓΟΡΕΣ

Διολισθαίνει προς τις 900 μον. το ΧΑ με ρευστοποιήσεις σε blue chips

Διευρύνει τις απώλειές της η αγορά, με σημαντικές πιέσεις σε ορισμένους τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Ξεχωρίζει η μετοχή της ΕΥΔΑΠ με κέρδη 2%, ενώ άνοδο κοντά στο 1% εμφανίζουν ΟΤΕ και ΕΛΠΕ.
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Κρατήθηκε σε ανοδική τροχιά η αγορά με ώθηση από λίγα blue chips

Για ένατη συνεχόμενη συνεδρίαση η χρηματιστηριακή αγορά συνέχισε την ανοδική της πορεία παραμένοντας στα επίπεδα άνω των 900 μονάδων καταγράφοντας ήπια κέρδη, με τα βαριά χαρτιά να «βάζουν πλάτη».