ΓΔ: 891.41 0.46% Τζίρος: 82.78 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

«Ανάσα» στις αγορές δίνουν τα στοιχεία για ανεργία στις ΗΠΑ

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
Απομακρύνονται οι ανησυχίες για απότομη επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας, θετικό γύρισμα των δεικτών. Εναλλαγές προσήμων στην Αθήνα, προς κλείσιμο της δύσκολης εβδομάδας με θετικό πρόσημο μεταβολής του Δείκτη.

Ανακούφιση και θετική αντίδραση των χρηματιστηριακών δεικτών διεθνώς προκαλεί η δημοσίευση των νεότερων στοιχείων για την αμερικανική αγορά εργασίας, που ελαττώνουν τις ανησυχίες για οικονομική επιβράδυνση της μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη, οι οποίες βρίσκονται πίσω από τις σοβαρές αναταράξεις στα Χρηματιστήρια αυτή την εβδομάδα.

Ειδικότερα, λίγο πριν το άνοιγμα των συναλλαγών στην Wall Street ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εργασίας ότι υπήρξε τον Σεπτέμβριο μια μέτρα αύξηση των θέσεων εργασία και το ποσοστό της ανεργίας υποχώρησε κοντά στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων 50 ετών, στο 3,5%. Το ποσοστό αύξησης των αποδοχών των εργαζομένων έπεσε στο 2,9%.

Τα στοιχεία, που αποτελούν τον κυριότερο οδηγό της νομισματικής πολιτικής της Fed, κινούνται μεν χαμηλότερα από τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών, όμως γενικά δίνουν μια θετική εικόνα για την οικονομική δραστηριότητα, σε αντιδιαστολή με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν στις αρχές της εβδομάδας και έδειχναν κάμψη της δραστηριότητας στη βιομηχανία στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και περισσότερα από 10 χρόνια.

Τα προθεσμιακά συμβόλαια του S&P 500 αντέδρασαν αμέσως περνώντας σε άνοδο 0,21%, ενώ πριν τη δημοσίευση των στοιχείων υποχωρούσαν κατά 0,71%. Άνοδο 0,43% σημείωνε ο DAX στην Γερμανία και 0,72% ο FTSE 100 στο Λονδίνο.

Εναλλαγές προσήμων στην Αθήνα

Με εναλλαγές προσήμων κινείται η σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστήριου Αθηνών. Στις 16:00 ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 825,09 μονάδες σημειώνοντας μικρή άνοδο 0,28% με την αξία των συναλλαγών να ανέρχεται στα 41,95 εκατ. ευρώ.

Ο τραπεζικός δείκτης έχει καταφέρει να ανακάμψει παραμένοντας αμετάβλητος, με την μετοχή της Attica Bank να ενισχύεται κατά 2,56% και η Alpha Bank 0,13%. Σε αρνητικό πρόσημο η Εθνική Τράπεζα με πτώση 0,41% και Τρ. Πειραιώς με 0,30%

Ο δείκτης μεγάλης κεφαλαιοποίησης κέρδιζε 0,59% με τη μετοχή της Coca Cola να ξεχωρίζει με κέρδη 1,18% ενώ η Lamda σημειώνει άνοδο 1,75% και η Μοτορ Οιλ 1,79% ενώ η Μυτιληναίος ενισχύεται με 1,41%. Σε αρνητικό πρόσημο η ΕΧΑΕ με πτώση 0,56% και η Ελλάκτωρ με 0,46%.

Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης σημειώνει κέρδη 0,77% με την μετοχή της Profile να κερδίζει 7,81% και την Ιντραλοτ να σημειώνει άνοδο 3,23% και η Ιντρακομ Κατ 2,06%. Σε αρνηιτκό πρόσημο η Ικτίνος με απώλειες 5,72% και η ΑΣΚΟ με 2,92%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
ΑΓΟΡΕΣ

Με στήριξη από τράπεζες διατηρείται στα επίπεδα των 890 μονάδων ο ΓΔ

Αντίβαρο στις πιέσεις που ασκούν ΔΕΗ και Coca Cola με απώλειες 3,29% και 1,15% αντίστοιχα, αποτελούν οι τραπεζικές μετοχές που ενισχύονται περίπου 2% και ο τίτλος του ΟΤΕ που καταγράφει κέρδη άνω του 1%.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Κρατάει θετικό πρόσημο ο ΓΔ παρά την πίεση σε ΔΕΗ και Coca Cola HBC

Στα επίπεδα των 890 μονάδων κινείται ο Γενικός Δείκτης με την αγορά να παίρνει ώθηση από τα θετικά αποτελέσματα των τραπεζών. Απώλειες άνω του 3% για την μετοχή της ΔΕΗ την επομένη από την δημοσίευση των αποτελεσμάτων του α' τριμήνου.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Διατηρούν την ανοδική ορμή οι τράπεζες, κερδίζει έδαφος ο Γενικός Δείκτης

ΔΕΗ και Coca Cola HBC υποχωρούν κατά 2% και 1,5% αντίστοιχα επιβραδύνοντας την ανοδική πορεία του Γενικού Δείκτη. Ενισχύονται τα κέρδη των τραπεζών με τους επενδυτές να αναμένουν σήμερα τα αποτελέσματα τριμήνου της Εθνικής.
Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
ΑΓΟΡΕΣ

Τραπεζικό ράλι στο Χρηματιστήριο και προσέγγιση των 890 μονάδων

Οι ανακοινώσεις ικανοποιητικών αποτελεσμάτων έφεραν εκτίναξη 3% για τον τραπεζικό δείκτη και έδωσαν ορμή στον Γενικό Δείκτη για να κλείσει με άνοδο 1,60%. Υποστηρικτικό το διεθνές κλίμα μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της Fed.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Με αιχμή τις τράπεζες επιταχύνεται η ανοδική πορεία του Χρηματιστηρίου

Κέρδη άνω του 2% για τις τράπεζες ενώ οι επενδυτές περιμένουν τη συμπλήρωση της εικόνας των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων τους. Προσεκτικές κινήσεις από τους επενδυτές που τοποθετούνται σε «βαριά χαρτιά».