ΓΔ: 2229.59 -1.37% Τζίρος: 232.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:11
Φώτο: Shutterstock

Διστακτική η Wall Street, άνοδος για δεύτερη ημέρα στις ευρωαγορές

Η αύξηση των κρουσμάτων συγκρατεί την άνοδο στη Νέα Υόρκη μετά από το τριήμερο ράλι, ενώ στις ευρωαγορές συνεχίστηκε η άνοδος για δεύτερη ημέρα.

Με μικρή άνοδο κινείται σήμερα η Wall Street μετά από την αύξηση - ρεκόρ των κρουσμάτων κορονοϊού σε έξι πολιτείες των ΗΠΑ και ύστερα από ένα ράλι τριών ημερών ωθούμενο από για τις ελπίδες για ταχεία ανάκαμψη της οικονομίας από την ύφεση που προκάλεσε η πανδημία. Ανοδικά για δεύτερη ημέρα κινήθηκε η Ευρώπη.

Στις 20.20 ώρα Ελλάδος, ο Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,16% στις 26.331 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει αύξηση 0,39% στις 3.136 μονάδες και ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,89% στις 9.984 μονάδες. 

Η Αριζόνα, η Φλόριντα και η Οκλαχόμα ήταν μεταξύ των πολιτειών που σημείωσαν αύξηση ρεκόρ στις νέες μολύνσεις καθώς οι επιχειρήσεις άνοιξαν ξανά. Το Πεκίνο επέκτεινε τους περιορισμούς κίνησης προσπαθώντας να περιορίσει τη χειρότερη επανεμφάνιση της νόσου από τις αρχές Φεβρουαρίου.

Για δεύτερη ημέρα αναμένεται να δώσει κατάθεση ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ στην τραπεζική επιτροπή της Γερουσίας. Ο κ. Πάουελ προειδοποίησε τα μέλη της επιτροπής ότι δεν έχει περιοριστεί η αβεβαιότητα γύρω από τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας, υπογραμμίζοντας ότι μια πλήρης ανάκαμψη θα έρθει μόνο όταν οι πολίτες νιώσουν βέβαιοι ότι η πανδημία έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Την ίδια στιγμή οι ενάρξεις κατασκευών νέων σπιτιών κατέγραψαν αύξηση 4,3% τον Μάιο, καθώς τα χαμηλά επιτόκια προσέλκυσαν πιο πολλούς αγοραστές.

Συνεχίστηκε για δεύτερη ημέρα η άνοδος στις ευρωαγορές

O δείκτης Stoxx 600 κατέγραψε άνοδο 0,74% στις 366 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε κατά 0,17% στις 6.253 μονάδες, ο DAX 30 σημείωσε αύξηση 0,54% στις 12.382 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κινήθηκε υψηλότερα κατά 0,88% στις 4.995 μονάδες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστήριο και παγκόσμιος χάρτης
ΑΓΟΡΕΣ

Δυναμική αντίδραση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, άνοδος στις διεθνείς αγορές

Δυναμική άνοδο καταγράφει το ΧΑ με τον ΓΔ να διαμορφώνεται στις 2.272,88 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 2,12% με αιχμή τις τράπεζες. Ράλι στις διεθνείς αγορές εξαιτίας της αισιοδοξίας για αποκλιμάκωση στη Μ. Ανατολή και πτώσης του πετρελαίου.
Μετοχές χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Περιορισμένες προσδοκίες με το βλέμμα σε ΗΠΑ και Ιράν

Το ΧΑ επιστρέφει μετά το Πάσχα με το βλέμμα στη Μέση Ανατολή, καθώς κυριαρχουν ανάμεικτα συναισθήματα αβεβαιότητας αλλά και προσδοκιών αποκλιμάκωσης από τις συζητήσεις στο Πακιστάν μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν.
Χρηματιστηριακός Δείκτης
ΑΓΟΡΕΣ

Με βήμα σημειωτόν οι αγορές εν αναμονή των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή

Βήμα σημειωτόν στις αγορές, με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και το Στενό του Ορμούζ. Μεικτές τάσεις στα χρηματιστήριο, άνοδος για το πετρέλαιο πτώση για τον χρυσό.