Φώτο: Shutterstock

Κέρδη καταγράφει η Wall Street, ανοδικά έκλεισαν οι ευρωαγορές

Ανοδικά κινείται η Wall Street ενισχυμένη από την θετική πορεία της Boeing. Με κέρδη έκλεισαν και τα ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια.

Κέρδη καταγράφει η Wall Street στον απόηχο της πτώσης της περασμένης Παρασκευής και εν μέσω της επαναφοράς των φόβων για την πορεία της πανδημίας στις ΗΠΑ. Tη θετική πορεία του αμερικανικού χρηματιστηρίου στηρίζει η άνοδος που καταγράφει η μετοχή της Boeing, καθώς σήμερα ξεκινούν οι δοκιμαστικές πτήσεις των επισκευασμένων Boeing 737 Max. Ανοδικά έκλεισαν και οι ευρωαγορές.

Στις 21.10 ώρα Ελλάδος ο Dow Jones ενισχύεται 1,87% στις 25.484 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 1,16% στις 3.044 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,87% στις 9.843 μονάδες.

Η επενδυτική όρεξη για ρίσκο φαίνεται να είναι περιορισμένη και ευρύτερα η αγορά βρίσκεται υπό πίεση καθώς τόσο την Παρασκευή όσο και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου πολλές πολιτείες των ΗΠΑ, που πλέουν χαρακτηρίζονται ως hot spots της πανδημίας, όπως η Φλόριντα, το Τέξας, η Αριζόνα και η Καλιφόρνια αναθεώρησαν τα σχέδιά τους για επανεκκίνηση της οικονομίας και επέβαλαν νέα περιοριστικά μέτρα, αναζωπυρώνοντας τους φόβους για το οικονομικό outlook. 

Την Παρασκευή ο Dow έκλεισε με εβδομαδιαίες απώλειες 3,3%, χάνοντας 700 μονάδες μόνο την τελευταία μέρα της εβδομάδας, ενώ ο S&P 500 έχασε 2,9% και ο Nasdaq 1,9% για το σύνολο της εβδομάδας. 

Σημειώνεται πως αυτή η εβδομάδα θα είναι μικρότερη καθώς την Παρασκευή η Wall Street θα είναι κλειστή λόγω του εορτασμού της 4ης Ιουλίου. 

Ανάμεσα στις μετοχές που ενισχύονται, η Boeing καταγράφει άνοδο 5,6%, καθώς η εταιρεία αναμένεται να ξεκινήσει τις δοκιμαστικές πτήσεις των επισκευασμένων Boeing 737 Max σήμερα, με στόχο την επιστροφή των αεροσκαφών σε κανονική λειτουργία έως το τέλος του έτους. 

Παράλληλα, η μετοχή της Gilead Sciences ενισχύεται άνω του 2%, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε πως το φάρμακο κατά του κορονοϊού Remdesivir θα στοιχίζει 2.340 δολάρια για έναν κύκλο θεραπείας. 

Κέρδη στις ευρωαγορές

Ο Stoxx 600 κινήθηκε ανοδικά κατά 0,44% στις 359 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 1,08% στις 6.225 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη ενισχύθηκε κατά 1,18% στις 12.232 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι σημείωσε κέρδη 0,73% στις 4.945 μονάδες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Απώλειες στην Ευρώπη, ήπια κέρδη στη Wall Street

Το επενδυτικό κλίμα παραμένει κολλημένο μεταξύ των ελπίδων που δημιουργούν τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία και των ανησυχιών ότι η αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού θα πλήξει όποια προσπάθεια ανάκαμψης.