Φώτο: Shutterstock

Μεικτά πρόσημα σε Wall Street και Ευρώπη με το βλέμμα στην εξέλιξη της πανδημίας

Οι φόβοι για δεύτερο κύμα της πανδημίας αλλά και οι ανησυχίες για τις εντάσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα κινούν το αμερικανικό χρηματιστήριο σήμερα. Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν και οι ευρωαγορές.

 

Με μεικτά πρόσημα κινείται σήμερα η Wall Street καθώς οι ανησυχίες που σχετίζονται με τον κορονοϊό και οι εντάσεις ΗΠΑ-Κίνας επηρεάζουν το επενδυτικό κλίμα στο τέλος αυτού που αναμένεται να είναι το καλύτερο τρίμηνο του S&P 500 από το 1998.

Στις 20.40, ο Dow Jones καταγράφει πτώση 0,18% στις 25.549 μονάδες, ο Nasdsaq ενισχύεται κατά 1,11% στις 9.984 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,63% στις 3.072 μονάδες.

Με την Καλιφόρνια και το Τέξας να σημειώνουν ρεκόρ νέων κρουσμάτων, οι επενδυτές αναμένουν σε περισσότερα κίνητρα για την ενίσχυση της εγχώριας οικονομίας. Οκτώ από τους 11 κύριους υπο-δείκτες του S&P 500 διαπραγματεύονταν ελαφρώς υψηλότερα, με τα μερίδια ακινήτων και χρηματοοικονομικά (SPSY) να οδηγούν σε κέρδη.

Ο πρόεδρος της Federal Reserve Jerome Powell, ο οποίος θα καταθέσει ενώπιον των ΗΠΑ Επιτροπή Οικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων είπε ότι οι προοπτικές για τη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου ήταν «εξαιρετικά αβέβαιες».

Στο μεταξύ οι εντάσεις μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ εντείνονται καθώς η Ουάσινγκτον σταματάει πια το ειδικό καθεστώς του Χονγκ Κονγκ ως απάντηση στο νέο νόμο της Κίνας για την ασφάλεια. «Εάν το περιβάλλον μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας συνεχίσει να επιδεινώνεται, η αγορά δεν πρόκειται να είναι ευτυχισμένη, αλλά επειδή ελάχιστα έχουν γίνει γνωστά για το τι συμβαίνει με αυτούς τους νέους νόμους, δεν έχει μεγάλο αντίκτυπο ακόμη», δήλωσε Ο Robert Pavlik, επικεφαλής στρατηγικών επενδύσεων στη SlateStone Wealth LLC στη Νέα Υόρκη.

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

Ο δείκτης Stoxx 600 κατέγραψε άνοδο 0,13% στις 360 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε απώλειες 0,9% στις 6.169 μονάδες, ο DAX 30 ενισχύθηκε κατά 0,64% στις 12.310 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε πτώση 0,19% στις 4.935 μονάδες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Απώλειες στην Ευρώπη, ήπια κέρδη στη Wall Street

Το επενδυτικό κλίμα παραμένει κολλημένο μεταξύ των ελπίδων που δημιουργούν τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία και των ανησυχιών ότι η αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού θα πλήξει όποια προσπάθεια ανάκαμψης.
ΑΓΟΡΕΣ

Ισχυρή άνοδος 1,5% για τις ευρωπαϊκές αγορές, ράλι 350 μονάδων για τον Dow

Οι επενδυτές επικεντρώθηκαν στις προσδοκίες για την οικονομική ανάκαμψη αλλά και την πρόοδο σχετικά με τις θεραπείες του κορονοϊού, αντισταθμίζοντας τις ανησυχίες για την πορεία της πανδημίας.