Φωτο: Shutterstock

Άνοδος στη Wall Street από τα νέα της αγοράς εργασίας, θετικό κλείσιμο στην Ευρώπη

Με ισχυρά κέρδη έκλεισαν οι ευρωαγορές ενώ και η Wall Street ενισχύεται καθώς οι επενδυτές βλέπουν θετικά τα καλά νέα από τον τομέα της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ.

Η αισιοδοξία κινεί σήμερα η Wall Street, καθώς οι ανησυχίες σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού περιορίστηκαν δίνοντας τη θέση τους σε ελπίδες των επενδυτών για ανάκαμψη της οικονομίας μετά από μια εντυπωσιακά καλύτερη από το αναμενόμενο έκθεση για θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ.

Στις 20.55 ώρα Ελλάδος, ο Dow Jones κινείται ανοδικά κατά 1,10%, ή 282 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύεται κατά 1,11% και ο Nasdaq σημειώνει κέρδη 1,18%.

Η Φλόριντα ανέφερε μια ημερήσια αύξηση περισσότερων από 10.000 κρουσμάτων του κορονοϊού. Η άνοδος των νέων λοιμώξεων ώθησε τους επενδυτές να επανεκτιμήσουν τα bullish στοιχήματα τους σε μετοχές που συνδέονται με το άνοιγμα της οικονομίας.

Οι αεροπορικές εταιρείες και οι μετοχές κρουαζιέρας υποχώρησαν από τα υψηλά μετά το lockdown. Ενδεικτικά, η American Airlines πέρασε σε αρνητικά πρόσημα αφού έφτασε στο υψηλό της περιόδου των 13,42 δολ..

Νωρίτερα σήμερα ανακοινώθηκε αύξηση κατά 4,8 εκατ. εμφάνισαν τον Ιούνιο στις καταστάσεις μισθοδοσίας στις ΗΠΑ, με το ποσοστό ανεργίας να υποχωρεί στο 11,1%, σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας, που εξέπληξαν τους οικονομολόγους, οι οποίοι ανέμεναν να δημιουργηθούν 2,9 εκατ. θέσεις, ενώ τοποθετούσαν το ποσοστό ανεργίας στο 12,4%.

Η ανάπτυξη της αγοράς εργασίας σηματοδότησε μεγάλο άλμα από την αύξηση των 2,7 εκατ. θέσεων του Μαΐου, ενώ το μέγεθος του Ιουνίου αποτελεί τη μεγαλύτερη αύξηση σε μηνιαίο επίπεδο στην ιστορία των ΗΠΑ. 

Παράλληλα, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας σημείωσε μεγαλύτερη των προσδοκιών αύξηση την τελευταία εβδομάδα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Απασχόλησης οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας αυξήθηκαν κατά 1,427 εκατ. την εβδομάδα έως τις 27 Ιουνίου, με τους οικονομολόγους να αναμένουν άνοδο 1,38 εκατ.. 

Πρόκειται για την 15η διαδοχική εβδομάδα, όπου οι αιτήσεις παραμένουν πάνω από το επίπεδο του 1 εκατ. 

Σημαντική άνοδος και στις ευρωαγορές

Ο Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 1,97% στις 368 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε κατά 1,34% στις 6.240 μονάδες, ο DAX 30 κατέγραψε κέρδη 2,84% στις 12.608 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κινήθηκε υψηλότερα κατά 2,49% στις 5.049 μονάδες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ