Φωτο: Shutterstock

Αρνητικά πρόσημα σε Ευρώπη και αμερικανικά futures, κλειστή η Wall

Τα οικονομικά στοιχεία από ΗΠΑ και Κίνα δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν την ανησυχία για τα καθημερινά ρεκόρ στα νέα κρούσματα κορονοϊού στις ΗΠΑ.

Με αρνητικά πρόσημα διαπραγματεύονται οι ευρωπαϊκοί δείκτες, αλλά και τα αμερικανικά futures σε μια συνεδρίαση χαμηλού ενδιαφέροντος καθώς η Wall Street είναι κλειστή σήμερα για τον εορτασμό της 4ης Ιουλίου. 

Τα οικονομικά στοιχεία από ΗΠΑ και Κίνα δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν την ανησυχία για τα καθημερινά ρεκόρ στα νέα κρούσματα κορονοϊού στις ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί 0,56%. Στη Γερμανία ο DAX χάνει 0,63%, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί 0,91%, ενώ πτώση 1,3% σημειώνει ο FTSE 100 στο Λονδίνο.

Ο ισπανικός IBEX 35 υποχωρεί 1,14% και ο ιταλικός FTSE MIB 0,9%.

Τα τελικά μεγέθη του PMI της Ευρωζώνης επιβεβαίωσαν ότι η «βουτιά» στην επιχειρηματική δραστηριότητα που προκάλεσε ο κορονοϊός περιορίστηκε τον Ιούνιο, καθώς οι χώρες επανεκκίνησαν τις οικονομίες τους. Ο σύνθετος δείκτης διαμορφώθηκε στις 48,5 μονάδες τον Ιούνιο, από 31,9 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.

Στην Κίνα, ο PMI υπηρεσιών ενισχύθηκε στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας δεκαετίας στις 58,4 μονάδες από 55 τον Μάιο.   

Πτωτικά και τα αμερικανικά futures. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Dow υποχωρούν 0,35%, του S&P 0,34%, ενώ του Nasdaq κινούνται στο -0,06%.

Παρά τα χθεσινά νέα πως η αμερικανική αγορά εργασίας δημιούργησε 4,8 εκατ.θέσεις εργασίας τον Ιούνιο, η ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα και ιδιαίτερα στη Φλόριντα συνεχίζει να αποτελεί βαρίδι. Ακόμα ένα πλήγμα στο επενδυτικό κλίμα ήταν και τα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου της Moderna που βρίσκονται σε τελικό στάδιο θα καθυστερήσουν. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ