ΓΔ: 2160.8 4.16% Τζίρος: 472.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Shutterstock

Κέρδη σε Ευρώπη και Αμερική παρά την εξάπλωση της πανδημίας

Παρά την αύξηση των κρουσμάτων σε ολόκληρο τον κόσμο οι αγορές και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού σημειώνουν κέρδη με την αισιοδοξία να αντλείται από τα νέα για επιτάχυνση των διαδικασιών για πιθανό εμβόλιο.

Ανοδικά κινείται η Wall Street σήμερα μετά την ανακοίνωση ότι δύο υποψήφια εμβόλια κατά του κορονοϊού των Pfizer και BioNTech έλαβαν τον χαρακτηρισμό Fast Track από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA). Μέσω αυτής της διαδικασίας επιταχύνεται η αξιολόγηση κάποιου φαρμάκου προκειμένου να αναπτυχθεί και φυσικά να χρησιμοποιηθεί. Θετικό το κλείσιμο και στις ευρωαγορές 

Στις 19.50 ώρα Ελλάδος, ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 1,79% στις 26.543, ο S&P 500 ενισχύεται κατά 1,34% στις 3.227 και ο Nasdaq καταγράφει κέρδη 1,62% στις 10.789

Όπως έγραφε νωρίτερα το BD οι Dow Jones και S&P 500 ξεκίνησαν τη σημερινή συνεδρίαση έχοντας εμφανίσει πολύ καλή πορεία για δύο διαδοχικές εβδομάδες, με τα κέρδη τους από τις αρχές Ιουλίου να φθάνουν στο 1% και 2,7% αντίστοιχα. Εντυπωσιακή η πορεία για τον Nasdaq με τα δικά του κέρδη από την αρχή του τρέχοντος μηνός να ξεπερνούν το 10%, με τις μετοχές των Amazon, Apple, Netflix και Alphabet να έχουν φθάσει σε νέα ιστορικά υψηλά. 

Το εντυπωσιακό με την αμερικανική αγορά είναι ότι δεν φαίνεται να φοβάται την αύξηση των κρουσμάτων, η οποία σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως αμελητέα. Βάσει των τελευταίων στοιχείων και μόνο την Κυριακή στη Φλόριντα υπήρξαν 15.299 νέα κρούσματα, ενώ για το σύνολο των ΗΠΑ και επί τρεις συνεχόμενες ημέρες τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 60.000 η ημερησίως. 

Ταυτόχρονα η προσοχή στρέφεται και στην έναρξη ανακοίνωσης εταιρικών μεγεθών α' εξαμήνου, με πρώτη εταιρεία να είναι η PepsiCo, η οποία κατόρθωσε να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις και η μετοχή της ενισχύεται 0,5%. 

Αύριο Τρίτη ανακοινώνουν μεγέθη α' εξαμήνου οι JPMorgan, Citigroup και Wells Fargo, ενώ η εταιρεία Refinitiv έχει εκτιμήσει ότι για το β' τρίμηνο τα εταιρικά κέρδη θα υποχωρήσουν 44%, δηλαδή θα καταγράψουν μία από τις μεγαλύτερες πτώσεις τους από το δ' τρίμηνο του 2008.

Θετικό κλείσιμο στις ευρωαγορές 

Ανοδικά έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς και στη Γηραιά Ήπειρο, οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις των εταιρειών, με εκτίμηση ότι για το β' τρίμηνο θα υπάρξει πτώση τους κατά 64%.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κατέγραψε άνοδο 1% στις 370,50 μονάδες.  Ο γερμανικός DAX σημείωσε κέρδη 1,32%, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύθηκε κατά 1,73% και στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με άνοδο +1,33%. Ο δείκτης της Ισπανίας σημείωσε κέρδη 1,45% και το Μιλάνο έκλεισε με άνοδο 1,19%.

Η περίοδος των αποτελεσμάτων ξεκινά με τις ASML, Rio Tinto και Ericsson στην Ευρώπη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Xrimatistirio, Metoxes, Markets, Stocks, Stock
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Επιφυλακτικότητα υπό τον φόβο των εξελίξεων στη Μ. Ανατολή

Η ένταση στη Μ. Ανατολή και η άνοδος του πετρελαίου εντείνουν την αβεβαιότητα και τις πιέσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Τι περιμένουν οι επενδυτές και το κλίμα μεταβλητότητας στις διεθνείς αγορές.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Σε επιφυλακτικό κλίμα λόγω δασμών Τραμπ και εξελίξεων

Εν μέσω επιφυλακτικού κλίματος και με τους νέους παγκόσμιους δασμούς του Ντ. Τραμπ να κάνουν πρεμιέρα ξεκινάει η σημερινή συνεδρίαση στο ΧΑ που κατάφερε λόγω αργίας να ξεφύγει από τις χθεσινές έντονες πιέσεις στη Wall Street.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Κρίσιμη συνεδρίαση με τις τράπεζες στο επίκεντρο

Κρίσιμη η σημερινή συνεδρίαση στο ΧΑ, το οποίο αναζητεί αντίδραση μετά το τριήμερο πτωτικό σερί που έχει απομακρύνει τον Γενικό Δείκτη από τις 2.400 μονάδες. Στο επίκεντρο οι τράπεζες και στις διεθνείς αγορές η τεχνητή νοημοσύνη,
Χρηματιστήριο και μετοχές
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Εκκίνηση με πιέσεις από το αρνητικό διεθνές κλίμα

Εν μέσω αρνητικού διεθνούς κλίματος ξεκινά η συνεδρίαση στο ΧΑ, με τον Γενικό Δείκτη να αναζητεί αντίδραση και τις τράπεζες να παραμένουν στο επίκεντρο ενόψει και των ανακοινώσεων των αποτελεσμάτων.
Πτώση χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Πιέσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών με απώλειες σε τράπεζες και blue chips

Ισχυρές ρευστοποιήσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών υπό το αρνητικό κλίμα σε Ευρώπη και Wall Street. Πιέσεις σε τράπεζες και blue chips με απώλειες σε Τιτάν ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΔΕΗ και Motor Oil ενώ ξεχωρίζει η άνοδος της ΕΥΔΑΠ.
Χρηματιστήριο και νομίσματα
ΑΓΟΡΕΣ

Βουτιά στο Χρηματιστήριο Αθηνών με πιέσεις σε τράπεζες και blue chips

Ισχυρές πιέσεις στο Χρηματιστήριο στην έναρξη, με τον Γενικό Δείκτη στις 2.317,72 μονάδες (-1,60%) και τον τραπεζικό δείκτη στις 2.684,63 μονάδες (-2,15%). Απώλειες για τις συστημικές τράπεζες, ενώ ανοδικά κινούνται η ΕΥΔΑΠ, ο ΟΛΠ και η Coca-Cola HBC.