Φώτο: Shutterstock

Ρίχνουν την Wall Street οι πιέσεις στην τεχνολογία

Απώλειες καταγράφει η Wall Street καθώς οι επενδυτές προβληματίζονται για τους ρυθμούς ανάκαμψης της οικονομίας μετά την κρίση του κορονοϊού.

Σε πτωτική πορεία παραμένει η Wall Street από το ξεκίνημα της συνεδρίασης καθώς οι απώλειες των τεχνολογικών μετοχών επισκιάζουν τα κέρδη σε μια περίοδο που τα νέα κρούσματα κορονοϊού συνεχίζουν να αυξάνονται.

Τα αποτελέσματα τριμήνου των τραπεζών συνεχίζουν να ενισχύουν το επενδυτικό συναίσθημα και να στηρίζουν τον δείκτη καθώς τα κέρδη της Morgan Stanley και της Bank of America ξεπέρασαν με την σειρά τους, τις προβλέψεις των αναλυτών.

Στις 20:44, o Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,63% στις 26.699 μονάδες, ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,56% στις 3.208 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq, που έχει δεχθεί σήμερα τις ισχυρότερες πιέσεις, βρίσκεται χαμηλότερα κατά 1% στις 10.445 μονάδες. 

Η μετοχή της Morgan Stanley σημειώνει άνοδο 2,6% μετά την ανακοίνωση των αποτελέσματων τριμήνουν που ξεπέρασαν τις προβλέψεις. Η μετοχή της Bank of America ακολουθεί αντίθετη πορεία καθώς σημειώνει απώλειες 2,4% παρά τα θετικά νέα για τα αποτελέσματα τριμήνου, με τις δυο τράπεζες ωστόσο να σημειώνουν πως υπήρξε αύξηση στις προμήθειες των δανείων για να προστατευτούν σε περιπτώσεις χρεοκοπίας των πελατών τους.

Στον τεχνολογικό κλάδο οι: Apple, Microsoft, Alphabet και Amazon που αποτελούν το 40% του Nasdaq παρασύρουν τον δείκτη στα χαμηλά. Ο ενεργειακός κλάδος περιόρισε τα κέρδη του σήμερα, μετά την πτώση των τιμών πετρελαίου που σημειώθηκε αφότου ο ΟΠΕΚ συμφώνησε με τις παραγωγούς χώρες να περιορίσουν τις μειώσεις παραγωγής.

Οι αμερικανικές πωλήσεις λιανικής εμφάνισαν ισχυρή άνοδο 7,5% τον Ιούνιο, σε μια ένδειξη ότι η οικονομία βελτιωνόταν λίγο πριν από την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού, συμπαρασύροντας τις ελπίδες για μια σταθερή ανάκαμψη, ενώ η μικρή μόνο υποχώρηση του αριθμού των αιτήσεων παροχής επιδόματος ανεργίας την δεύτερη εβδομάδα του Ιουλίου επιβάρυνε το οικονομικό συναίσθημα. 

Στην Ευρώπη το κλίμα παρέμεινε αρνητικό μετά το sell off των ασιατικών χρηματιστηρίων με τον Stoxx 600 να κλείνει με απώλειες 0,46% στις 372 μονάδες ενώ ο Eurostoxx 50 σημείωσε πτώση 0,38% στις 3.365 μονάδες.

Στη Γερμανία, ο δείκτης DAX σημείωσε μικρή πτώση 0,43% κλείνοντας στις 12.847 μονάδες, με τον FTSE 100 στο Λονδίνο να σημειώνει απώλειες 0,67% στις 6.250 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε κατά 0,46% χαμηλότερα στις 5.085 μονάδες.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο δείκτης IBEX στη Μαδρίτη σημείωσε απώλειες 0,15% στις 7.476 μονάδες, με τον MIB στο Μιλάνο να κλείνει σε θετικό έδαφος με κέρδη 0,37% στις 20.356 μονάδες.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

«Βουλιάζει» ο Dow Jones, μεγάλη η πτώση και στις ευρωαγορές

Η ιστορική «βουτιά» του ΑΕΠ σε ΗΠΑ και Γερμανία και τα σχόλια Τραμπ για αναβολή των εκλογών, σε συνδυασμό με τα απογοητευτικά αποτελέσματα, προκαλούν μεγάλη πτώση στις αγορές στις δύο όχθες του Ατλαντικού.
ΑΓΟΡΕΣ

Στο «κόκκινο» οι ευρωπαϊκές αγορές, πτώση άνω του 1% στη Wall

Αν και θετικά, τα στοιχεία για τον PMI δεν κατάφεραν να αλλάξουν το κλίμα, με τον δείκτη διαμορφώνεται σε επίπεδα προ πανδημίας. Στο επίκεντρο παραμένουν οι γεωπολιτικές εντάσεις. «Βουτιά» για τον κλάδο τεχνολογίας.