Φωτο: Shutterstock

ΕΚΤ και Κίνα κρατούν χαμηλά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Πτώση καταγράφουν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου καθώς οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής ενόψει της συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ.

Πτώση καταγράφουν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου καθώς οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής ενόψει της συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αργότερα αυτή την εβδομάδα, ενώ και η στασιμότητα που επικρατεί στο μέτωπου του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας προβληματίζει την αγορά.

Τα αδύναμα στοιχεία που ανακοινώθηκαν στην Κίνα, σύμφωνα με τα οποία οι τιμές παραγωγού μειώθηκαν τον Αύγουστο με τον ταχύτερο ρυθμό εδώ και τρία χρόνια έπληξαν το επενδυτικό κλίμα. Οι γερμανικές μετοχές, που επηρεάζονται από τις εξελίξεις στην Κίνα, καταγράφουν απώλειες, ενώ οι μετοχές στο Λονδίνο υποχώρησαν επίσης όπως και στο Παρίσι.

Συγκεκριμένα ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου σημειώνει πτώση 0,11% στις 7.227 μονάδες, με τον δείκτη DAX στη Φρανκφούρτη να καταγράφει απώλειες 0,24% και να βρίσκεται στις 12.195 μονάδες ενώ ο δείκτης CAC 40 του Παρισιού καταγράφει πτώση 0,34% στις 5.570 μονάδες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Επαναφορά πιέσεων στη Wall Street, μικρότερα κέρδη στην Ευρώπη

Η πανδημία του κορονοϊού έχει δημιουργήσει ένα ιδιαίτερα εύθραυστο περιβάλλον στις διεθνείς αγορές με τις αμερικανικές μετοχές μετά το χθεσινό ξέσπασμα ανόδου να βρίσκονται σε πτώση. Περιορίστηκαν τα κέρδη των ευρωπαϊκών αγορών μετά τις ανακοινώσεις του ΠΟΥ