Φώτο: Shutterstock

Μια ανάσα από το ρεκόρ ο S&P 500 με ώθηση από την τεχνολογία

Με ώθηση από τους «Fab 5» του S&P 500 η Wall Street επέστρεψε στα κέρδη καταγράφοντας ισχυρή αντίδραση. «Κίνηση ματ» από Tesla που σημείωσε άνοδο 13,1%.

Επιστροφή στα κέρδη για την Wall Street, μετά τις χθεσινές απώλειες καθώς τα ισχυρά κέρδη των μεγάλων της τεχνολογίας έφεραν τον S&P 500 κοντά στα ιστορικά υψηλά της 19ης Φεβρουαρίου όταν και είχε ανέλθει στις 3.393,52 μονάδες.

Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί δεν μπορούν να λύσουν τις διαφορές τους ώστε να έρθουν σε συμφωνία για το νέο πακέτο τόνωσης της οικονομίας δυσχεραίνοντας το επενδυτικό κλίμα, παρά την θετική εικόνα που δείχνει η αγορά.

Ο Ο S&P 500 ενισχύθηκε τελικά με κέρδη 1,37% στις 3.379 μονάδες. Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 1,05% στις 27.976 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq πραγματοποίησε άλμα 2,13% στις 11.012 μονάδες.

Οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ, αυξήθηκαν 0,6% τον Ιούλιο από τον Ιούνιο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για άνοδο 0,3%, μετά την αύξηση των τιμών ενέργειας,  ενώ ενισχύεται η άποψη για την ανάκαμψη της οικονομίας.

«Η μηνιαία αύξηση 0,6% του πληθωρισμού ήταν εντυπωσιακή» αναφέρει σε σημείωμά της η Jefferies. «Ήταν η μεγαλύτερη άνοδος από τον Ιανουάριο του 1991. Αν και είναι απίθανο να διατηρηθεί τέτοια άνοδος των τιμών, δεν μπορεί να αγνοηθεί».

Οι μετοχές των Apple (+3,37%), Amazon (+2,66%), Microsoft (+2,90%), Facebook (+1,41%) και Alphabet (+1,78%) που αποτελούν το 25% του S&P 500 οδήγησαν την κούρσα των κερδών στην επιστροφή μετά τις χθεσινές απώλειες.

Στους επεξεργαστές, η Advance Micro Devices πραγματοποίησε άλμα 7,43%, ενώ NVIDIA και Qualcomm σημείωσαν άνοδο που ξεπέρασε το 5%.

Ο ενεργειακός κλάδος ενισχύει επίσης την θετική πορεία της Wall Street καθώς οι τιμές πετρελαίου σημείωσαν άνοδο μετά την δημοσίευση των αμερικανικών στοιχείων πως έχουν μειωθεί περισσότερο από το αναμενόμενο τα αποθέματα πετρελαίου.

Η Tesla εκτοξεύτηκε κατά 13,1% με την ανακοίνωση για σπλίτ 5 προς 1 μετοχές. Η κίνηση αυτή στοχεύει να μειώσει την τιμή της μετοχής της Tesla για να μπορεί να γίνει πιο προσιτή σε επενδυτές λιανικής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Απέτυχε πάλι η απόπειρα του S&P 500 για ρεκόρ

Παρά τα θετικά νέα για την ανεργία στις ΗΠΑ, η Wall Street έκλεισε σε αρνητικό έδαφος με τους επενδυτές να προχωρούν σε σίγουρες κινήσεις όσο καθυστερεί η συμφωνία για το νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας.