ΓΔ: 917.19 0.20% Τζίρος: 18.32 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:17:14 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Γιατί υποχωρεί το δολάριο έναντι του ευρώ

Το δολάριο εξασθενεί εξαιτίας της διαφαινόμενης χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής της Fed, που ανέλαβε τη δέσμευση να καλύψει όλα τα κενά ρευστότητας στη διατραπεζική αγορά.

Η αβεβαιότητα που προκαλείται από τις εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, σε συνδυασμό με την απόφαση της Fed να ενισχύει όποτε χρειάζεται με «ζεστό χρήμα» τη διατραπεζική αγορά, επεκτείνοντας τον ισολογισμό της έχει οδηγήσει σε πτώση το δολάριο έναντι του ευρώ.

Ευνοϊκά για το ευρώ λειτουργεί και η διάθεση των επενδυτών να αναλάβουν περισσότερο κίνδυνο, τοποθετώντας κεφάλαια σε μετοχές στην ευρωζώνη.

Το ευρωπαϊκό νόμισμα ενισχύεται έναντι του δολαρρίου σε ποσοστό 0,47% και διαμορφώνεται στα 1,1016 δολάρια.

Ενισχυμένο εμφανίζεται το ευρώ και έναντι του ελβετικού φράγκου με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 1,0929, σημειώνοντας άνοδο 0,05%, ενώ το ευρώ βρίσκεται επίσης στα 118,32 γεν ενισχυμένο κατά 0,38% και στο 0,9008 με την στερλίνα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Inflation, Plithorismos, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Ebury: Ανεργία στις ΗΠΑ και πληθωρισμός στην Ευρωζώνη στο επίκεντρο

Η έκθεση για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη αναμένεται να δείξει ότι παραμένει σε υψηλά ρεκόρ, ειδικά ο δομικός δείκτης, σε πλήρη αντίθεση με τον ευσεβή πόθο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας  ότι ο πληθωρισμός με κάποιο τρόπο θα υποχωρήσει από μόνος του.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Ebury: Στον πληθωρισμό Σεπτεμβρίου των ΗΠΑ η προσοχή των διεθνών αγορών

Η έκθεση για την απασχόληση στις ΗΠΑ δεν έδειξε σημάδια χαλάρωσης στην αγορά εργασίας και επισφράγισε το σενάριο αύξησης των  75 μονάδων βάσης στην επόμενη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.
Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
ΑΓΟΡΕΣ

Ebury: Οι επενδυτές προετοιμάζονται για μια ακόμα δύσκολη εβδομάδα

Τόσο το ευρώ όσο και η στερλίνα, είδαν τα επίπεδα αναμενόμενης μεταβλητότητάς τους για τους 6 μήνες να εκτινάσσονται στα υψηλά 10 και 13 ετών αντίστοιχα. Η στερλίνα ανέκαμψε επίσης, μετά το χαμηλό ρεκόρ έναντι του δολαρίου που είχε καταγράψει.
ΑΓΟΡΕΣ

Ebury: Στα ύψη το ευρώ μετά την «τζάμπο» αύξηση των επιτοκίων από ΕΚΤ

Τα ευρωπαϊκά νομίσματα συνεχίζουν να κινούνται ανοδικά στις ασιατικές αγορές, πιθανώς ενισχυμένα από τις ουκρανικές στρατιωτικές επιτυχίες κατά των ρωσικών δυνάμεων και την πιθανότητα επίλυσης της κατάστασης του πολέμου εκεί.