Φώτο: Shutterstock

Γιατί υποχωρεί το δολάριο έναντι του ευρώ

Το δολάριο εξασθενεί εξαιτίας της διαφαινόμενης χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής της Fed, που ανέλαβε τη δέσμευση να καλύψει όλα τα κενά ρευστότητας στη διατραπεζική αγορά.

Η αβεβαιότητα που προκαλείται από τις εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, σε συνδυασμό με την απόφαση της Fed να ενισχύει όποτε χρειάζεται με «ζεστό χρήμα» τη διατραπεζική αγορά, επεκτείνοντας τον ισολογισμό της έχει οδηγήσει σε πτώση το δολάριο έναντι του ευρώ.

Ευνοϊκά για το ευρώ λειτουργεί και η διάθεση των επενδυτών να αναλάβουν περισσότερο κίνδυνο, τοποθετώντας κεφάλαια σε μετοχές στην ευρωζώνη.

Το ευρωπαϊκό νόμισμα ενισχύεται έναντι του δολαρρίου σε ποσοστό 0,47% και διαμορφώνεται στα 1,1016 δολάρια.

Ενισχυμένο εμφανίζεται το ευρώ και έναντι του ελβετικού φράγκου με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 1,0929, σημειώνοντας άνοδο 0,05%, ενώ το ευρώ βρίσκεται επίσης στα 118,32 γεν ενισχυμένο κατά 0,38% και στο 0,9008 με την στερλίνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η πολιτική αναστατώνει τα ευρωπαϊκά νομίσματα 

Με μια κακή επίδοση ξεκίνησε το ευρώ την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι δείκτες PMI επιχειρηματικής δραστηριότητας που ανακοινώθηκαν την Δευτέρα ήταν χειρότεροι από όσο αναμενόταν, επισημαίνει ο Chief Risk Officer της Ebury Enrique Diaz – Alvarez.