Φώτο: Shutterstock

Μικρή άνοδος στην Wall Street σε σκηνικό έντονης αβεβαιότητας

Επιφυλακτικές κινήσεις στη Wall Street με τον S&P 500 να απομακρύνεται από τα ιστορικά υψηλά που είχε πλησιάσει, και τα κέρδη του τεχνολογικού κλάδου να επιβραδύνονται.

Ο S&P 500 μετά την εντυπωσιακή προχθεσινή άνοδο, έχει τελματώσει στις δυο τελευταίες συνεδριάσεις της Wall Street και η επιβράδυνση αυτή τον φέρνει ακόμα πιο μακριά από τα ιστορικά υψηλά της 19ης Φεβρουαρίου που είχε πλησιάσει, δείγμα οτι υπάρχουν ακόμα ισχυρές ανησυχίες για την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας.

Το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών για το νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας προβληματίζει τους επενδυτές, ενώ και τα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ αν και βελτιωμένα τον Ιούλιο, βρέθηκαν χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών, επιτείνοντας την ανησυχία για την πορεία ανάκαμψης μετά την πανδημία.

Ο Dow Jones, αν και ξεκίνησε αρνητικά, σε όλη την συνεδρίαση κινούνταν με οριακές αυξομειώσεις, έκλεισε τελικά με μικρή άνοδο 0,12% στις 27.931 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε οριακή πτώση 0,04% στις 3.372 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε 0,21% χαμηλότερα, στις 11.019 μονάδες.

Ο τεχνολογικός κλάδος που σημείωσε μεγάλη άνοδο στη συνεδρίαση της Τετάρτης, αποτέλεσε από τους μεγάλους χαμένους της συνεδρίασης, ενώ ο δείκτης real estate που θεωρείται αμυντική επένδυση σημείωσε υψηλά κέρδη.

Η Applied Materials σημείωσε κέρδη 3,9% μετά τις προβλέψεις αποτελεσμάτων του τετάρτου τριμήνου που ξεπερνάνε τις εκτιμήσεις των αναλυτών, καθώς θα υπάρξει ανάκαμψη για επεξεργαστές και υπηρεσίες.

Παράλληλα τα νέα στοιχεία για την οικονομία δεν ενθάρρυναν τους επενδυτές καθώς σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, οι πωλήσεις συνέχισαν τον Ιούλιο, να αυξάνονται για τρίτο συνεχή μήνα, όμως ο ρυθμός της αύξησης ήταν χαμηλότερος από τις εκτιμήσεις.

Οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο 1,2% τον Ιούλιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, όμως οι αναλυτές έκαναν λόγο για άνοδο 2,3%.

Επίσης η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ σημείωσε οριακή βελτίωση, σημάδι ότι αλλάζει η ψυχολογία των Αμερικανών για την οικονομία μετά την πανδημία.

Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε επίσης για τρίτο συνεχόμενο μήνα, σημειώνοντας άνοδο 3% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα,  με την αμερικανική οικονομία να ανακάμπτει από την κρίση της πανδημίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Απέτυχε πάλι η απόπειρα του S&P 500 για ρεκόρ

Παρά τα θετικά νέα για την ανεργία στις ΗΠΑ, η Wall Street έκλεισε σε αρνητικό έδαφος με τους επενδυτές να προχωρούν σε σίγουρες κινήσεις όσο καθυστερεί η συμφωνία για το νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας.