ΓΔ: 2288.83 -2.82% Τζίρος: 389.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: Shutterstock

Με νέα ρεκόρ φλερτάρει ο S&P 500, θετικό κλείσιμο για τις ευρωαγορές

Ανοδικά κινείται η Wall Street με τους δείκτες να ενισχύονται από τα ενθαρρυντικά οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου μεγάλων εταιριών. Με θετικά πρόσημα το κλείσιμο και στην Ευρώπη.

 

O S&P 500 συνεχίζει να φλερτάρει με νέα ρεκόρ, ενισχυμένος από καλύτερα από το αναμενόμενο τριμηνιαία αποτελέσματα από τους λιανοπωλητές και μια ώθηση από την Apple, καθώς η αποτίμηση του τεχνολογικού γίγαντα ξεπέρασε το φράγμα των 2 τρισ. δολαρίων.

Στις 20.30 ώρα Ελλάδος, ο S&P 500 σημείωνε άνοδο 0,17% στις 3.395 μονάδες, ο Dow Jones ενισχυόταν κατά ο,17% ή 46 μονάδες και ο Nasdaq κέρδιζε 0,29% στις 11.243 μονάδες.

Το τελευταίο κύμα τριμηνιαίων αποτελεσμάτων συνέχισε να δείχνει ότι οι λιανοπωλητές όπως η Target και η Lowe’s Companies Inc επωφελήθηκαν από την αύξηση των πωλήσεων εν μέσω της πανδημίας.

 

Η Target σημείωσε άνοδο 12% στα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου, με τις πωλήσεις να αυξάνονται κατά 24,3% για το τρίμηνο, πάνω από τις εκτιμήσεις για 7,6%. Οι μετοχές της Lowe σημείωσαν άνοδο 0,3% καθώς η εταιρεία παρουσίασε κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες. 

Η Apple έγινε η πρώτη εισηγμένη εταιρεία των ΗΠΑ με κεφαλαιοποίηση πάνω από 1 τρις. δολάρια, ο τεχνολογικός κολοσσός σπάει ακόμα ένα φράγμα, αυτό των 2 τρισ. δολαρίων. Συγκεκριμένα, η μετοχή της Apple έφτασε τα 467,66 δολάρια, με την κεφαλαιοποίησή της να ξεπερνάει τα 2 τρισ. δολάρια.

Εντός της ημέρας, αναμένονται και τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Federal Reserve που θα δώσουν το στίγμα για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας.

Θετικό κλείσιμο στις Ευρωαγορές

Ο Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,65% στις 369 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε κατά 0,74% στις 6.111 μονάδες, ο DAX 30 κατέγραψε κέρδη 0,74% στις 12.977 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε με άνοδο 0,79% στις 4.977 μονάδες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πτώση χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Πιέσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών με απώλειες σε τράπεζες και blue chips

Ισχυρές ρευστοποιήσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών υπό το αρνητικό κλίμα σε Ευρώπη και Wall Street. Πιέσεις σε τράπεζες και blue chips με απώλειες σε Τιτάν ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΔΕΗ και Motor Oil ενώ ξεχωρίζει η άνοδος της ΕΥΔΑΠ.
Χρηματιστήριο και νομίσματα
ΑΓΟΡΕΣ

Βουτιά στο Χρηματιστήριο Αθηνών με πιέσεις σε τράπεζες και blue chips

Ισχυρές πιέσεις στο Χρηματιστήριο στην έναρξη, με τον Γενικό Δείκτη στις 2.317,72 μονάδες (-1,60%) και τον τραπεζικό δείκτη στις 2.684,63 μονάδες (-2,15%). Απώλειες για τις συστημικές τράπεζες, ενώ ανοδικά κινούνται η ΕΥΔΑΠ, ο ΟΛΠ και η Coca-Cola HBC.
Χρηματιστήριο μετοχές γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Βλέπει τις 2.400 μονάδες μετά την ανοδική αντίδραση

Παρά το διεθνές κλίμα αβεβαιότητας και τις ρευστοποιήσεις που ακολούθησαν το «January effect», το Χρηματιστήριο Αθηνών διατηρεί επαφή με τις 2.400 μονάδες μετά και τη χθεσινή ανοδική αντίδραση.
Χρηματιστήριο και μετοχές
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Επιφυλακτικότητα παρά το θετικό διεθνές κλίμα

Οι πιέσεις σε τραπεζικές μετοχές, και βαριά χαρτιά όπως η Metlen και ο ΟΠΑΠ δημιουργούν ένα επιφυλακτικό κλίμα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, παρά την βελτίωση στις διεθνείς αγορές. Που στρέφεται το ενδιαφέρον των επενδυτών.
Γραφήματα χρηματιστηρίου οθόνη
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Με το βλέμμα στις 2.400 μονάδες εν μέσω αισιοδοξίας

Προς τις 2.400 μονάδες κοιτάει ο Γενικός Δείκτης που κατάφερε να διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα εν μέσω μιας εβδομάδας με έντονες διακυμάνσεις. Αισιοδοξία στις διεθνείς αγορές, με τις τεχνολογικές μετοχές στο επίκεντρο.