ΓΔ: 2160.8 4.16% Τζίρος: 472.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φωτο: Shutterstock

Ανοδικά κινείται για 7η συνεχή συνεδρίαση ο S&P 500, απώλειες στην Ευρώπη

Πλώρη για νέα ρεκόρ έχει βάλει η Wall Street στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας. Με απώλειες το κλείσιμο σήμερα στα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια.

Ανοδικά για έβδομη συνεχόμενη συνεδρία κινείται ο S&P 500 ωθούμενος από τις μετοχές τεχνολογίας, από την προοπτική εξαιρετικά χαμηλών επιτοκίων για παρατεταμένη περίοδο και από τις ελπίδες για ιατρική λύση στην πανδημία COVID-19.

Υπενθυμίζεται ότι o επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ, ανακοίνωσε χθες ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα επιτρέψει στον πληθωρισμό να τρέξει «μετρίως» πάνω από τον στόχο του 2% «για κάποιο χρονικό διάστημα» μετά από περιόδους που έχει τρέξει κάτω από αυτόν τον στόχο. Παράλληλα, η Fed άλλαξε την προσέγγισή της στην απασχόληση με τρόπο που θα εστιάζει σε αυτούς που βρίσκονται στο χαμηλότερο άκρο του φάσματος εισοδήματος, με τον Πάουελ να υπογραμμίζει πως είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει «το πλήρες σύνολο των εργαλείων της» για να στηρίξει την οικονομία. 

«Η νέα φρασεολογία δίνει στη Fed την ευελιξία να αφήσει την οικονομία να καταστεί πιο «καυτή» πριν προχωρήσει σε κάποια αύξηση επιτοκίων, γεγονός που βοηθά και τη διατήρηση του δολαρίου σε σχετικά χαμηλά επίπεδα», εκτιμά η ING σε ανάλυσή της, με τους δύο αυτούς παράγοντες σαφώς να αποτελούν στήριγμα για τις αμερικανικές μετοχές.

Στα 79,32 δισ. δολάρια διευρύνθηκε το εμπορικό έλλειμμα αγαθών των ΗΠΑ τον Ιούλιο. Αριθμός σημαντικά υψηλότερος από αυτό που ανέμεναν οι αναλυτές. Μάλιστα έφτασε στο υψηλότερο σημείο από τον Δεκέμβριο του 2018. Σε σύγκριση με τα 71 δισ. δολάρια του Ιουνίου, το έλλειμμα αυξήθηκε κατά 8,3 δισ. δολάρια ή 11,7%. Σε ετήσια βάση κινήθηκε ανοδικά κατά $5,68 δισ. τον Ιούλιο.

Στις 20.05 ώρα Ελλάδος, ο Dow κινείται υψηλότερα 0,45%, στις 28.620 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,38%, φτάνοντας στις 3.497 μονάδες, ενώ ο Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,41%, στις 11.672 μονάδες

Αρνητικό κλείσιμο για δεύτερη μέρα στις ευρωαγορές

Ο δείκτης Stoxx 600 σημείωσε πτώση 0,52% στις 368 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε κατά 0,61% στις 5.963 μονάδες, ο DAX 30 έπεσε κατά 0,48% στις 13.033 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε απώλειες 0,26% στις 5.002 μονάδες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Xrimatistirio, Metoxes, Markets, Stocks, Stock
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Επιφυλακτικότητα υπό τον φόβο των εξελίξεων στη Μ. Ανατολή

Η ένταση στη Μ. Ανατολή και η άνοδος του πετρελαίου εντείνουν την αβεβαιότητα και τις πιέσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Τι περιμένουν οι επενδυτές και το κλίμα μεταβλητότητας στις διεθνείς αγορές.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Σε επιφυλακτικό κλίμα λόγω δασμών Τραμπ και εξελίξεων

Εν μέσω επιφυλακτικού κλίματος και με τους νέους παγκόσμιους δασμούς του Ντ. Τραμπ να κάνουν πρεμιέρα ξεκινάει η σημερινή συνεδρίαση στο ΧΑ που κατάφερε λόγω αργίας να ξεφύγει από τις χθεσινές έντονες πιέσεις στη Wall Street.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Κρίσιμη συνεδρίαση με τις τράπεζες στο επίκεντρο

Κρίσιμη η σημερινή συνεδρίαση στο ΧΑ, το οποίο αναζητεί αντίδραση μετά το τριήμερο πτωτικό σερί που έχει απομακρύνει τον Γενικό Δείκτη από τις 2.400 μονάδες. Στο επίκεντρο οι τράπεζες και στις διεθνείς αγορές η τεχνητή νοημοσύνη,
Χρηματιστήριο και μετοχές
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Εκκίνηση με πιέσεις από το αρνητικό διεθνές κλίμα

Εν μέσω αρνητικού διεθνούς κλίματος ξεκινά η συνεδρίαση στο ΧΑ, με τον Γενικό Δείκτη να αναζητεί αντίδραση και τις τράπεζες να παραμένουν στο επίκεντρο ενόψει και των ανακοινώσεων των αποτελεσμάτων.
Πτώση χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Πιέσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών με απώλειες σε τράπεζες και blue chips

Ισχυρές ρευστοποιήσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών υπό το αρνητικό κλίμα σε Ευρώπη και Wall Street. Πιέσεις σε τράπεζες και blue chips με απώλειες σε Τιτάν ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΔΕΗ και Motor Oil ενώ ξεχωρίζει η άνοδος της ΕΥΔΑΠ.
Χρηματιστήριο και νομίσματα
ΑΓΟΡΕΣ

Βουτιά στο Χρηματιστήριο Αθηνών με πιέσεις σε τράπεζες και blue chips

Ισχυρές πιέσεις στο Χρηματιστήριο στην έναρξη, με τον Γενικό Δείκτη στις 2.317,72 μονάδες (-1,60%) και τον τραπεζικό δείκτη στις 2.684,63 μονάδες (-2,15%). Απώλειες για τις συστημικές τράπεζες, ενώ ανοδικά κινούνται η ΕΥΔΑΠ, ο ΟΛΠ και η Coca-Cola HBC.