Φωτο: Shutterstock

Κέρδη σε Wall Street και Ευρώπη εν αναμονή της Fed

Σταθερά σε ανοδική πορεία ο τεχνολογικός κλάδος, ενώ οι επενδυτές αναμένουν τις αυριανές ανακοινώσεις της Fed, αν και οι αναλυτές εκτιμούν ότι δεν θα προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές της πολιτικής της.

Με το βλέμμα στραμμένο στις κεντρικές τράπεζες και κυρίως τη Fed βρίσκονται οι επενδυτές στη Wall Street ενώ ανάλογη στάση διατήρησαν και αυτοί στην Ευρώπη, αν και οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι η τράπεζα δεν πρόκειται να προχωρήσει σε κάποια αλλαγή της νομισματικής της πολιτικής. 

Σημειώνεται ότι η Fed ξεκίνησε σήμερα τη διήμερη συνεδρίασή της και αναμένεται αύριο βράδυ, στις 21.00 μμ ώρα Ελλάδας, να ανακοινώσει τι αποφάσισε για επιτόκια αλλά και μέτρα στήριξης.

Παράλληλα θετικά νέα από την Κίνα, με τις λιανικές πωλήσεις να ενισχύονται τον Αύγουστο κατά 0,5%, ένδειξη ότι οι καταναλωτές αρχίζουν να επιστρέφουν αλλά και η διατήρηση της καλής πορείας για την υψηλή τεχνολογία αποτελούν δύο παράγοντες που στηρίζουν την αμερικανική αγορά. 

Ο Dow Jones ενισχύεται κατά 114 μονάδες ή 0,39%, με τον S&P 500 να εμφανίζει κέρδη 0,94% και τον Nasdaq να κινείται 1,9% υψηλότερα. 

Οι τεχνολογικές μετοχές είναι αυτές που εμφανίζουν τη μεγαλύτερη κινητικότητα με τις Apple και Microsoft να ενισχύονται 1,4% και 1,6% αντίστοιχα. Στο +1% η Amazon, κέρδη 1,9% για Alphabet και 3,3% για Netflix και 2,2% για Facebook. Στο +5% ο τίτλος της Tesla μετά το εντυπωσιακό +12% που εμφάνισε στη συνεδρίαση της Δευτέρας. 

Ανοδική πορεία για Ευρώπη

Με στήριξη από τραπεζικές μετοχές αλλά και ομίλους λιανικών πωλήσεων και οι ευρωπαϊκές αγορές κινήθηκαν σε θετική πορεία, χωρίς, πάντως, να εμφανίσουν εντυπωσιακά κέρδη. 

Στο +0,66% ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro Stoxx 600, με τον DAX 30 να ενισχύεται 0,18%, ενώ σαφώς πολύ καλύτερη πορεία ακολούθησε ο βρετανικός FTSE 100 με άνοδο της τάξης του 1,32%. Κέρδη 0,32% για τον γαλλικό CAC 40, με τον ιταλικό FTSE MIB να ενισχύεται 0,82%, ενώ κατά 1,22% υψηλότερα κινήθηκε ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ