Φώτο: Pixabay

Μεικτές τάσεις σε Wall και Ευρώπη εν αναμονή της Fed

Το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται στις επικαιροποιημένες εκτιμήσεις που θα ανακοινώσει η Fed για ΑΕΠ, ανεργία και πληθωρισμό των ΗΠΑ.

Με το βλέμμα στραμμένο στις σημερινές ανακοινώσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ βρίσκονται οι επενδυτές και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, διατηρώντας επιφυλακτική στάση στις κινήσεις τους. 

Το βασικό ενδιαφέρον εστιάζεται στο γεγονός ότι η Fed θα ανακοινώσει σήμερα τις επικαιροποιημένες εκτιμήσεις της για την πορεία του αμερικανικού ΑΕΠ, της ανεργίας αλλά και του πληθωρισμού, ενώ ενδέχεται να δώσει και κάποιες ενδείξεις αναφορικά με τη μελλοντική της νομισματική πολιτική. Πάντως δεν αναμένεται οποιαδήποτε μεταβολή στα επιτόκια των ΗΠΑ. 

Πάντως η εικόνα στη Wall Street είναι «μεικτή» καθώς νέες ρευστοποιήσεις στην υψηλή τεχνολογία οδηγούν τον Nasdaq σε απώλειες 0,37%. Αντίθετα θετικά κινούνται τόσο ο Dow Jones όσο και ο S&P 500, εμφανίζοντας κέρδη της τάξης του 0,52% και 0,29% αντίστοιχα. 

Την ίδια ώρα αρκετά επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι επενδυτές στην Ευρώπη, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη Euro Stoxx 600 να ενισχύεται 0,25%. Πρακτικά αμετάβλητος ο γερμανικός DAX 30 με απώλειες μόλις 0,01%, με τον βρετανικό FTSE 100 να υποχωρεί 0,66% και τον γαλλικό CAC 40 να αποδυναμώνεται 0,23%. Στο -0,33% ο ιταλικός FTSE MIB, ενώ αντίθετα κέρδη 0,75% εμφανίζει ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ