Φωτο: Pixabay

Κέρδη για Dow και S&P 500 με το βλέμμα στη Fed

Τις εκτιμήσεις της Fed για ΑΕΠ, πληθωρισμό και ανεργία αναμένουν οι επενδυτές, ενώ συνεχίζονται οι ρευστοποιήσεις για την υψηλή τεχνολογία.

Ανοδική πορεία για τους δύο εκ των τριών βασικών δεικτών της Wall Street, με τον Nasdaq να... διαχωρίζει τη θέση του, καθώς οι επενδυτές προχωρούν εκ νέου σε επιλεκτικές ρευστοποιήσεις τεχνολογικών μετοχών. 

Κέρδη 0,7% για τον Dow Jones, με τον S&P 500 να ενισχύεται κατά 0,24%, ενώ αντίθετα ο Nasdaq κινείται 0,68% χαμηλότερα.

Το ενδιαφέρον όλων είναι στραμμένο στη Fed και στις ανακοινώσεις που θα κάνει στις 21.00 μμ ώρα Ελλάδας όχι τόσο αναφορικά με τα επιτόκια, καθώς όλοι θεωρούν ότι θα τα διατηρήσει αμετάβλητα, αλλά για τη μελλοντική της πολιτική. Αυτό που σαφώς θα καθορίσει τη μετέπειτα πολιτική της τράπεζας θα «φανεί» και από την ανακοίνωση των επικαιροποιημένων εκτιμήσεών της για την πορεία του αμερικανικού ΑΕΠ, της ανεργίας αλλά και του πληθωρισμού. 

Θετική εξέλιξη για τη Wall Street και η δήλωση του Mark Meadows, επικεφαλής σύμβουλος του Ντ. Τραμπ ότι είναι αισιόδοξος για επίτευξη συμφωνίας αναφορικά με ένα νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας, ενώ ανάλογη άποψη εξέφρασε, κλασσικά μέσω Twitter και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Σημαντικές πιέσεις δέχονται οι μετοχές των  Facebook, Amazon, Apple, Netflix, Alphabet και Microsoft ενώ αντίθετα κέρδη που ξεπερνούν το 2% σημειώνει ο τίτλος της Goldman Sachs.

Ανοδική πορεία για την Ευρώπη 

Με θετικό πρόσημο κατόρθωσαν τελικά να ολοκληρώσουν τη σημερινή συνεδρίαση οι κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, παρά τις αρκετά έντονες διακυμάνσεις που σημειώθηκαν κατά τη διάρκειά της. 

Ο πανευρωπαϊκός Euro Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,58%, με τον DAX 30 να εμφανίζει κέρδη 0,29%, ενώ η αγορά του Λονδίνου ήταν η μοναδική εκ των μεγάλων χρηματαγορών που κινήθηκε πτωτικά, με τον FTSE 100 να υποχωρεί 0,46%. Στο +0,13% ο γαλλικός CAC 40, οριακή άνοδος 0,04% για τον ιταλικό FTSE MIB, με τον ισπανικό ΙΒΕΧ 35 να κινείται 1,06% υψηλότερα.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ