Φωτο: Pixabay

Η τεχνολογία διατηρεί σε θετική πορεία τη Wall Street

Οι τεχνολογικές μετοχές αναλαμβάνουν για μία ακόμη συνεδρίαση τα ηνία, στηρίζοντας την ανοδική αντίδραση για S&P 500 και Nasdaq, ενώ σταθεροποιητικά κινείται ο Dow Jones.

Μεικτές τάσεις επικρατούν στην αμερικανική αγορά, με την υψηλή τεχνολογία να αποτελεί στήριγμα για S&P 500 και Nasdaq, ενώ υπό πίεση συνεχίζει να βρίσκεται ο Dow Jones λόγω και των ανησυχιών σχετικά με τη συμφωνία ενός δεύτερου πακέτου στήριξης της αμερικανικής οικονομίας. 

Ο Dow Jones εμφανίζει απώλειες 0,3%, με τον S&P 500 να έχει κέρδη 0,39%, ενώ κατά 0,9% υψηλότερα κινείται ο Nasdaq. 

Ισχυρά κέρδη για τη μετοχή της Amazon τα οποία αγγίζουν το 3%, , μετά και την αναβάθμιση της σύστασης της Bernstein για την εταιρεία σε «buy» από «hold», ενώ άνοδο μεταξύ 0,7% και 1,8% σημειώνουν οι μετοχές των Microsoft, Alphabet και Facebook

«Η αγορά βρίσκεται σε διαδικασία σταθεροποίησης. Οι επενδυτές εξετάζουν ποιες μετοχές έχουν δεχθεί το ισχυρότερο πλήγμα και εάν αυτό είναι ορθό ή όχι», εκτίμησε ο Kenny Polcari, κορυφαίο στέλεχος της επενδυτικής εταιρείας Kace Capital Advisors.

Οι επτά εκ των 11 κλαδικών δεικτών του S&P 500 εμφανίζουν κέρδη, με αυτούς Real Estate και διαρκών καταναλωτικών αγαθών να έχουν τη μεγαλύτερη άνοδο. 

Οι αμερικανικές μετοχές ξεκίνησαν την εβδομάδα με αρνητικές διαθέσεις, λόγω των φόβων ενός δεύτερου κύματος της πανδημίας, με τον S&P 500 να συμπληρώνει χθες την πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση απωλειών και να βρίσκεται 9% χαμηλότερα σε σύγκριση με το ιστορικό υψηλό που κατέκτησε στις 2 Σεπτεμβρίου. 

Οι επενδυτές εμφανίζονται έτοιμοι για μία σχετικά μακρά περίοδο έντονης μεταβλητότητας, καθώς πέραν της πανδημίας υπάρχει και η προεκλογική περίοδος στις ΗΠΑ. «Μέχρι την 3η Νοεμβρίου (σ.σ.: ημέρα διεξαγωγής των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ) θα υπάρχει έντονη αβεβαιότητα και ως εκ τούτου και μεταβλητότητα στην αγορά», προβλέπει ο Sam Stovall, επικεφαλής επενδύσεων στη CFRA 

Ήπια άνοδος για την Ευρώπη 

Δεν κατόρθωσαν να επιτύχουν ισχυρή ανάκαμψη ευρωπαϊκές μετοχές, μετά το sell off της Δευτέρας το οποίο προκάλεσε τόσο η αποκάλυψη συμμετοχής κορυφαίων τραπεζικών ομίλων σε σκάνδαλο ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, αλλά και των ανησυχιών για την εξέλιξη της πανδημίας. 

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,2%, με τον πετρελαϊκό κλάδο να σημειώνει άνοδο 1,9%. Ο DAX 30 στη Γερμανία είχε άνοδο 0,41%, ο CAC 40 στη υποχώρησε  0,48%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 είχε κέρδη 0,43%. Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX 35 αποδυναμώθηκε 0,65%, ενώ ο FTSE MIB στην Ιταλία ενισχύθηκε 0,54%.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ