Φώτο: Shutterstock

Δυναμική άνοδος στη Wall Street με «ατμομηχανή» τον Nasdaq

Παρά τις ανησυχίες που εντείνονται λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού, η Wall Street αντεπιτέθηκε και έκλεισε σε θετικό έδαφος καθώς οι τεχνολογικοί κολοσσοί οδήγησαν τα κέρδη.

Παρά το επιφυλακτικό ξεκίνημα και τις επιφυλακτικές κινήσεις στη συνέχεια, η Wall Street αντέδρασε, και με «αιχμή» την αντεπίθεση των τεχνολογικών μετοχών, οι δείκτες έκλεισαν σε θετικό πρόσημο παρά το γεγονός πως εντείνεται η ανησυχία για την άνοδο των κρουσμάτων κορονοϊού.

Ο Dow Jones έκλεισε με κέρδη 1,34% στις 27.174 μονάδες με τον S&P 500 να σημειώνει άνοδο 1,65% στις 3.300 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε σημαντικά κατά 2,26% στις 10.914 μονάδες.

Η τεχνολογία συνέχισε να οδηγεί το ανοδικό ρεύμα των επενδυτών που αναζητούν ευκαιρίες στον χτυπημένο το τελευταίο διάστημα δείκτη με την Apple να ενισχύεται κατά 3,7%. Η αύξηση της μετοχής της Apple ήρθε μετά την αναφορά της Morgan Stanley πως οι πρόσφατες απώλειες που υπέστη την καθιστούν «ικανοποιητική για είσοδο» και σημείωσε πως η εταιρεία παίρνει μερίδιο της αγοράς στην Ευρώπη και την Κίνα ενόψει της κυκλοφορίας του iPhone 5G.

Ο S&P 500 ενισχύθηκε έπειτα από τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου που έδειξαν ότι οι παραγγελίες διαρκών αγαθών αυξήθηκαν 0,4% τον Αύγουστο, συμπληρώνοντας τέσσερις διαδοχικούς μήνες ανόδου. 

Οι υπόλοιποι τεχνολογικοί κολοσσοί που αποτελούν το ένα τέταρτο της αξίας του δείκτη S&P 500 έκλεισαν επίσης με σημαντικά κέρδη. Η Microsoft έκλεισε με άνοδο 2,3%, η Alphabet με κέρδη 1,11%, η Amazon 2,5% και η Facebook 2,15%.

Η χθεσινή κίνηση της Goldman Sachs να χαμηλώσει τις εκτιμήσεις για τον ρυθμό ανάπτυξης του ΑΕΠ το τέταρτο τρίμηνο του έτους, στο 3% σε ετήσια βάση από 6% προηγουμένως, μεγάλωσε ακόμα περισσότερο τους φόβους των επενδυτών για την πορεία της οικονομίας.

Ο βιομηχανικός δείκτης ακολούθησε επίσης θετική πορεία εξαιτίας της ανόδου που κατέγραψε η United Parcel Service (UPS) με κέρδη 3,55%, ενώ αυξάνονται οι ελπίδες πως η αεροναυτιλία μπορεί να λάβει επιπλέον κρατική χρηματοδότηση αν περάσει η πρόταση των Δημοκρατικών για το πακέτο των 2,4 τρισ. δολαρίων που αναμένεται να ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα.

Η Boeing είδε την μετοχή της να κερδίζει 6,8% μετά την ανακοίνωση από την Ευρωπαϊκή Αρχή Αερομεταφορών πως τα 737 MAX που βρίσκονται καθηλωμένα στο έδαφος ίσως λάβουν άδεια για να επιστρέψουν στις πτήσεις το Νοέμβριο και να ξεκινήσουν δρομολόγια μέχρι το τέλος του έτους.

Η μετοχή της φαρμακοβιομηχανίας Novavax ενισχύθηκε κατά 10,8% καθώς η εταιρεία βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο δοκιμών για το πειραματικό της φάρμακο κατά του κορονοϊού.

Οι μετοχές της αλυσίδες Costco δέχθηκαν πιέσεις σήμερα κλείνοντας με απώλειες 1,28% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου. Ωστόσο κάποιοι στη Wall Street λένε πως τώρα είναι η ευκαιρία για να αγοράσει κάποιος μετοχές της.

Ο ενεργειακός κλάδος αποτέλεσε «βαρίδι» για την σημερινή συνεδρίαση καθώς οι τιμές πετρελαίου παραμένουν σε πτώση εν μέσω των ανησυχιών για την ζήτηση ενώ εντείνεται και ο φόβος για νέα lockdown.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Κέρδισαν... ύψος οι αεροπορικές εταιρείες και περιόρισαν τις απώλειες στη Wall

Οι δηλώσεις της Πελόζι για στήριξη των αερομεταφορέων βελτίωσαν το κλίμα στη Ν. Υόρκη μετά την είδηση για τον Τραμπ και περιόρισαν τις απώλειες των βασικών δεικτών. Σοβαρή πτώση, κατά 2,22%, σημείωσε ο Nasdaq.