Φωτο: Shutterstock

Σταθεροποιητικές τάσεις στη Wall Street, σοβαρές απώλειες στην Ευρώπη

Η νέα «επέλαση» της πανδημίας αλλά και οι συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις για το πακέτο στήριξης των ΗΠΑ παραμένουν στο επίκεντρο της επενδυτικής προσοχής. 

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού αλλά και οι συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις για το πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας παραμένουν στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών στις διεθνείς αγορές. 

Στη Wall Street οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής, με τους τρεις βασικούς δείκτες να κινούνται εντός περιορισμένης κλίμακας διακύμανσης, ενώ αντίθετα στην Ευρώπη ασκήθηκαν ισχυρές πιέσεις στα μεγάλα χρηματιστήρια. 

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,29%, με τον S&P 500 να αποδυναμώνεται 0,29% και τον Nasdaq να κινείται 0,12% χαμηλότερα. 

Σε νέες δηλώσεις της η επικεφαλής της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσυ Πελόζι, τόνισε ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με την αμερικανική κυβέρνηση και μάλιστα εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι μπορεί να υπάρξει και συμφωνία αργά σήμερα το βράδυ (σ.σ.: ώρα ΗΠΑ). 

Την ίδια ώρα, πάντως, η εξέλιξη της πανδημίας εξακολουθεί να βαραίνει τις επενδυτικές διαθέσεις, με αρκετές χώρες της Ευρώπης να βρίσκονται στο «κόκκινο» ενώ οι ΗΠΑ παραμένουν μεταξύ των χωρών που συνεχίζουν να έχουν πολύ υψηλά επίπεδα νέων κρουσμάτων. 

Ισχυρές πιέσεις στην Ευρώπη 

Οι ανησυχίες για ένα δεύτερο γύρο lockdown ανά τη Γηραιά Ήπειρο οδήγησαν στο κόκκινο τις κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να προχωρούν σε αρκετά εκτεταμένες ρευστοποιήσεις. 

Ο πανευρωπαϊκός Euro Stoxx 600 σημείωσε απώλειες 1,29% στις 360,79 μονάδες,  με αρνητικό πρωταγωνιστή τις μετοχές του ταξιδιωτικού κλάδου και του κλάδου ψυχαγωγίας που υποχώρησαν 2,5%.

Πτώση 1,4% για τον DAX 30 στις 12.764,45 μονάδες, με τον FTSE 100 να υποχωρεί 1,91% στις 5.776,50, καθώς ο δείκτης δέχεται πιέσεις καθώς οι διαπραγματεύσεις για το Brexit δεν εξελίσσονται και τόσο ομαλά. 

Στο -1,53% και τις 4.853,95 μονάδες ο CAC 40, με τον ιταλικό FTSE MIB να δέχεται ακόμη ισχυρότερες πιέσεις και να σημειώνει πτώση 2,03% στις 19.085,95 μονάδες, καθώς η ιταλική κυβέρνηση ανακοινώνει συνεχώς νέα μέτρα επιβάλλοντας απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας σε αρκετές περιοχές της χώρας. Κατά 1,67% χαμηλότερα στις 6.811,50 μονάδες έκλεισε ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35.
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Ήπιες κινήσεις στην Ευρώπη, εν μέσω αμφιβολιών για τα εμβόλια

Πολλοί επιστήμονες εξέφρασαν αμφιβολίες για την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων στο εμβόλιο Οξφόρδης - AstraZeneca. Η μετοχή της Banco Sabadell σημειώνει «βουτιά» 10% καθώς ακύρωσε τις διαπραγματεύσεις με την BBVA.