Φωτο: Shutterstock

«Στασιμότητα» στη Wall Street, ήπιες απώλειες στην Ευρώπη 

Σταθερά εν αναμονή του αποτελέσματος των διαπραγματεύσεων Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών για το νέο πακέτο στήριξης των ΗΠΑ παραμένουν οι επενδυτές. 

Αναποφάσιστοι παραμένουν για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση οι επενδυτές στην αμερικανική αγορά, όπως ακριβώς και Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι αναφορικά με το νέο πακέτο στήριξης των ΗΠΑ. 

Εκ νέου η πρόεδρος της Βουλής, Νάνσυ Πελόζι εμφανίστηκε αισιόδοξη για την επίτευξη συμφωνίας, χωρίς, πάντως, να έχει κάτι χειροπιαστό να δείξει στους συμμετέχοντες στη Wall Street, με τις διαπραγματεύσεις να συνεχίζονται. 

Η αισιοδοξία Πελόζι οδηγεί τον Dow Jones σε κέρδη 0,34%, με τον S&P 500 να ενισχύεται 0,37% και τον Nasdaq να έχει απώλειες της τάξης του 0,05%. 

Πέραν των διαπραγματεύσεων η προσοχή έχει στραφεί και στις ανακοινώσεις μεγεθών γ' τριμήνου, με τη μετοχή της Tesla να ενισχύεται 2,7% μετά την ανακοίνωση μεγεθών που ικανοποίησαν την αγορά. Κέρδη άνω του 1% για τον τίτλο της Coca-Cola, καθώς ανακοίνωσε αποτελέσματα καλύτερα των εκτιμήσεων, ενώ σημαντική άνοδο σημειώνουν και οι τραπεζικές μετοχές μετά από αρκετές συνεδριάσεις όπου έχουν δεχθεί πιέσεις. Στο +3% JPMorgan και Morgan Stanley ενώ 1,7% υψηλότερα κινείται η Citigroup

Θετική επίδραση στην αγορά είχε και η ανακοίνωση των στοιχείων για τις εβδομαδιαίες αιτήσεις λήψης επιδόματος ανεργίας, οι οποίες έφθασαν στις 787.000, υποχωρώντας για πρώτη φορά από το επίπεδο των 800.000 από τον Μάρτιο έως και σήμερα. 

Ήπια πτώση στην Ευρώπη

Οριακές απώλειες σημείωσαν οι ευρωπαϊκές αγορές με την προσοχή των επενδυτών να είναι στραμμένη τόσο στις εξελίξεις στις ΗΠΑ για το πακέτο στήριξης όσο και στην εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού. Σημαντικό μερίδιο συνεχίζουν να αποσπούν και οι ανακοινώσεις οικονομικών μεγεθών γ' τριμήνου κορυφαίων εταιρειών κυρίως στις ΗΠΑ. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με πτώση 0,15%, στις 360,26 μονάδες, με τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου να υποχωρούν κατά 1,1%, ενώ ο κλάδος ταξιδιών και αναψυχής ενισχύθηκε κατά 1,5%. 

Ο γερμανικός DAX 30 υποχώρησε κατά 0,12%, στις12.543,06 μονάδες, o γαλλικός CAC 40 κατά 0,05%, στις 4,851,38 ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημείωσε μικρά κέρδη, 0,16%, στις 5.785,65. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB αποδυναμώθηκε 0,05%, στις 19.076,95, με τον ισπανικό IBEX 35 να υποχωρεί κατά 0,22%, στις 6.796,50 μονάδες.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Ήπιες κινήσεις στην Ευρώπη, εν μέσω αμφιβολιών για τα εμβόλια

Πολλοί επιστήμονες εξέφρασαν αμφιβολίες για την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων στο εμβόλιο Οξφόρδης - AstraZeneca. Η μετοχή της Banco Sabadell σημειώνει «βουτιά» 10% καθώς ακύρωσε τις διαπραγματεύσεις με την BBVA.