Απώλειες λόγω κορονοϊού στη Wall Street, διασώθηκε η τεχνολογία 

Ισχυρά κέρδη για τις τεχνολογικές μετοχές, καθώς το ενδεχόμενο ακόμη και ενός lockdown δεν επηρεάζει στο ελάχιστο την κερδοφορία του κλάδου, όπως αποδείχθηκε και στο β’ τρίμηνο.

Η νέα αύξηση των κρουσμάτων στις ΗΠΑ, τα οποία διαμορφώθηκαν για μία ακόμη φορά σε ρεκόρ, αποτέλεσε τη βασική αιτία για την υποχώρηση της αμερικανικής αγοράς, αν και η τεχνολογία κατόρθωσε να διατηρηθεί σε θετική πορεία, καθώς είναι από τους κλάδους που δεν θα επηρεαστούν αρνητικά ακόμη και σε περίπτωση νέου lockdown. 

Πτώση 222 μονάδες ή 0,8% για τον Dow Jones στις 27.651,18 μονάδες, με τον S&P 500 να υποχωρεί 0,3% στις 3.390,64 μονάδες, ενώ αντίθετα κέρδη 0,82% σημείωσε ο Nasdaq φθάνοντας στο επίπεδο των 11.598,94 μονάδες. 

Οι φόβοι για την πανδημία οδήγησαν τους επενδυτές στις αγορές μετοχών εταιρειών που δεν πλήττονται από ένα νέο lockdown, όπως απέδειξε η πορεία τους και στο β’ τρίμηνο του 2020, με αποτέλεσμα ο τίτλος του Shopify να ενισχυθεί 4,3%, ενώ η Amazon κινήθηκε 2,5% υψηλότερα, με τη μετοχή της Zoom Video να σημειώνει κέρδη της τάξης του 4,1%. 

Στον αντίποδα πιέσεις δέχθηκαν οι τίτλοι εταιρειών που θα δεχθούν ακόμη ισχυρότερο πλήγμα από ένα lockdown, όπως αυτοί αερομεταφορέων, με την American Airlines να υποχωρεί 4,8%, ενώ οι μετοχές των United και Delta εμφάνισαν απώλειες που ξεπέρασαν το 3%. 

Παράγοντας που ενισχύει τη μεταβλητότητα στην αμερικανική αγορά είναι φυσικά και οι επικείμενες προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, οι οποίες γίνονται υπό τις εξαιρετικά ιδιαίτερες συνθήκες που δημιουργεί η πανδημία και τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, συνθήκες οι οποίες εκτιμάται ότι θα καθυστερήσουν ακόμη και την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων.

Στον αντίποδα θετικά είναι τα μηνύματα από το πεδίο των ανακοινώσεων εταιρικών μεγεθών γ’ τριμήνου. Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας Earnings Scout εκ των 170 εταιρειών του S&P 500 που έχουν δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματά τους το 83% έχει κατορθώσει να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Δεύτερη ημέρα οριακών διακυμάνσεων για τον χρυσό, ο οποίος ενισχύθηκε 0,19% στα1.909,40 δολάρια. Σημαντικά κέρδη σημείωσε το πετρέλαιο, καθώς η καταιγίδα Ζέτα πλησιάζει τον Κόλπο του Μεξικού, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει την ημερήσια παραγωγή πετρελαίου. Αποτέλεσμα το Brent να ενισχυθεί 1,89% στα 41,58 δολάρια, με το αμερικανικό αργό να σημειώνει κέρδη 2,39% στα 39,48 δολάρια το βαρέλι. 
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ