Φώτο: Shutterstock

Ήπια άνοδος στο Χρηματιστήριο, μικτές τάσεις στις τράπεζες

Διατηρείται πάνω από τις 700 μονάδες ο Γενικός Δείκτης. Πτώση για τη μετοχή της Aegean, μετά τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου, όπου εξανεμίσθηκαν τα δύο τρίτα του κύκλου εργασιών.

Άνοδο καταγράφει ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, εν μέσω του θετικού κλίματος στις ευρωαγορές και σε συνέχεια των χθεσινών κερδών στη Wall Street που οδήγησαν τον Dow Jones να κλείσει πάνω από τις 30.000 μονάδες για πρώτη φορά στην ιστορία του και τον δείκτη S&P 500 σε νέο ιστορικό υψηλό.

O Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 706,01 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,45%, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 8,03 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο 0,44%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται 0,52%.

Μικτές τάσεις στις τράπεζες, όπου ο κλαδικός δείκτης υποχωρεί 0,48%, με την ΕΤΕ να ενισχύεται 0,9% και την Τρ. Πειραιώς 1,2%, την Alpha Bank στο -0,29% και τη Eurobank να χάνει 0,8%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Motor Oil (5,07%), της Fourlis (2,5%), των ΕΛΠΕ (2,8%) και της ΕΥΔΑΠ (1,65%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφει η μετοχή της Viohalco (2,2%). Απώλειες 0,4% και για τη μετοχή της Aegean

Στον απόηχο των ανακοινώσεων για το σχέδιο διάσωσης του αερομεταφορέα με κρατικά κεφάλαια 120 εκατ. ευρώ και συμμετοχή των μετόχων με άλλα 60 εκατ. ευρώ, η Aegean ανακοίνωσε εχθές ότι και το τρίτο τρίμηνο, που είναι πάντα το καλύτερο του έτους για την εταιρεία λόγω τουρισμού, η ζήτηση παρέμεινε αδύναμη και το τελικό αποτέλεσμα ήταν ζημιές, ύψους 28 εκατ. ευρώ, ενώ η διοίκηση είχε προβλέψει 25 - 30 εκατ. ευρώ. 

Ζημιογόνο ήταν το εννεάμηνο και για τον όμιλο Fourlis, με τις ζημίες να φθάνουν στα 3,1 εκατ. ευρώ, ενώ  παράλληλα σημειώθηκε σημαντική υποχώρηση των πωλήσεων κατά 17,7%. Οι πωλήσεις στο 9μηνο έφθασαν στα 279,3 εκατ. ευρώ, με τον καθαρό δανεισμό της εταιρείας να μειώνεται στα 113,9 εκατ. από 116,3 εκατ. που ήταν στο αντίστοιχο διάστημα του 2019. 

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες του Πετρελαίου (3,8%) και του Εμπορίου (1,9%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφει ο δείκτης των Πρώτων Υλών (2,6%).

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

xrimatistirio, agores, stocks, markets, xa
ΑΓΟΡΕΣ

«Μαζεύτηκαν» οι απώλειες στο ΧΑ, εβδομαδιαία πτώση 3,56%

Μακριά από το χαμηλό της ημέρας έκλεισε ο Γενικός Δείκτης, θετικό πρόσημο στις τράπεζες. Οι φόβοι για την αλλαγή των μακροοικονομικών δεδομένων λόγω του lockdown έχουν κόψει την ανοδική δυναμική της αγοράς.