ΓΔ: 876.35 0.74% Τζίρος: 44.32 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Μικρά κέρδη σε Ευρώπη, futures Wall Street

Με το βλέμμα στραμμένο στις διαπραγματεύσεις ΕΕ - Βρετανίας για τη μετά Brexit σχέση τους αλλά και στο νέο πακέτο στήριξης των ΗΠΑ βρίσκονται οι επενδυτές.

Σε θετική πορεία αλλά με εξαιρετικά προσεκτικό τρόπο κινούνται τόσο οι ευρωπαϊκές αγορές όσο και τα προθεσμιακά συμβόλαια της Wall Street, με την προσοχή να είναι στραμμένη στις εξελίξεις για το νέο πακέτο στήριξης των ΗΠΑ αλλά και στις διαδικασίες του Brexit. 

Κέρδη μόλις 0,17% για τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600 με τον κλάδο ποτών να ενισχύεται 1,3%, ενώ αυτός χημικών υποχωρεί 0,3%. 

Στο +0,07% ο DAX 30 με τον FTSE 100 να ενισχύεται 0,67% και τον CAC 40 να κινείται 0,39% υψηλότερα. Ανάλογη η εικόνα και στην ευρωπαϊκή περιφέρεια με τον FTSE ΜΙΒ να έχει κέρδη 0,46% και τον ΙΒΕΧ 35 στο +0,31%. 

Οι εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις ΕΕ – Βρετανίας για τη νέα σχέση των δύο περιοχών μετά το Brexit δεν είναι και τόσο ικανοποιητικές με τη Γαλλία να τονίζει ότι εάν η συμφωνία δεν είναι «σωστή» τότε θα προχωρήσει στην άσκηση βέτο. 

Την ίδια ώρα σε εκκρεμότητα παραμένει η συμφωνία για ένα πακέτο στήριξης των ΗΠΑ, αν και υπάρχουν ενδείξεις ότι Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί είναι αυτή τη στιγμή περισσότερο έτοιμοι για αμοιβαίους συμβιβασμούς. 

Στα αρνητικά για τις αγορές η τοποθέτηση πέντε ακόμη κινεζικών εταιρειών στη «μαύρη λίστα» των ΗΠΑ αλλά και η χθεσινή ανακοίνωση της Pfizer ότι έχει τη δυνατότητα αποστολής μόνο της μισής παραγωγής του εμβολίου κατά του κορονοϊού έως τα τέλη του 2020. 

Σε θετική πορεία κινούνται τα προθεσμιακά συμβόλαια των ΗΠΑ, με τους τρεις βασικούς δείκτες της Wall Street να έχουν άνοδο που κινείται μεταξύ 0,3% και 0,4%. 

Μεικτές τάσεις στις ασιατικές αγορές, με τον Nikkei να υποχωρεί 0,22%, ενώ αντίθετα κέρδη 0,4% σημείωσε ο Hang Seng και 0,07% ο Shanghai Composite.
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Μετάλλαξη Δέλτα και πετρέλαιο οδηγούν σε βουτιά τις διεθνείς αγορές

Απώλειες που ξεπερνούν το 1% για τις ευρωπαϊκές αγορές αλλά και για το πετρέλαιο, με την αύξηση των κρουσμάτων σε διεθνές επίπεδο να εντείνει τη διάθεση ρευστοποιήσεων εκ μέρους των επενδυτών.
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Πιέσεις στη Wall Street από πληθωρισμό και καταναλωτικό κλίμα

Ο Dow Jones και ο S&P 500 αν και βρέθηκαν κοντά σε νέα ιστορικά υψηλά υποχωρούν, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής μέχρι την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων των τεχνολογικών κολοσσών την επόμενη εβδομάδα.