ΓΔ: 864.44 0.74% Τζίρος: 29.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Airbnb: Έκρηξη ανόδου για τη μετοχή μετά το ΙΡΟ

Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας διαμορφώθηκε στα 87 δισ. δολάρια, καθώς η μετοχή της «εκτινάχθηκε» κατά την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσής της στον Nasdaq.

Κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή πορεία ακολούθησε η μετοχή της Airbnb στην πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσή της στον Nasdaq, μετά την ολοκλήρωση της αρχικής δημόσιας εγγραφής της εταιρείας, καθώς ενισχύθηκε σε ποσοστό 115% στο ξεκίνημα της συνεδρίασης και ενώ η άνοδός της άγγιξε ενδοσυνεδριακά και το 130%. 

Αποτέλεσμα αυτής της πορείας είναι η κεφαλαιοποίηση του ομίλου να διαμορφώνεται στα 87 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας αυτήν της Bookings που είναι 86 δισ. και της ανταγωνίστριας Expedia που βρίσκεται ελαφρώς πάνω από τα 18 δισ. δολάρια. 

Προκειμένου να γίνει αντιληπτή η έκρηξη της εταιρείας αξίζει να αναφερθεί ότι πλέον η κεφαλαιοποίησή της ξεπερνά αυτές των Marriott και Hilton, των οποίων φθάνουν στα 42 και 29 δισ. δολάρια αντίστοιχα, αλλά και του αερομεταφορέα Delta AirLines στα 30 δις. δολάρια. 

Πρόκειται για το 10ο καλύτερο «ξεκίνημα» μετοχής μετά από ΙΡΟ που καταγράφεται από την αρχή του 2020. 
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Άνοδος για δεύτερη ημέρα στη Wall, ισχυρή ανάκαμψη του Bitcoin

Τα ισχυρά εταιρικά κέρδη και η ανανεωμένη αισιοδοξία για την οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ ήταν οι παράγοντες που βελτίωσαν το επενδυτικό κλίμα. Πολύ κοντά σε ιστορικά υψηλά οι τρεις βασικοί δείκτες.