ΓΔ: 864.44 0.74% Τζίρος: 29.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Pixabay

Σταθεροποίηση για τη Wall Street, εν αναμονή του πακέτου στήριξης 

Εντυπωσιακό ράλι για τη μετοχή της Airbnb την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσή της, με την κεφαλαιοποίηση να φθάνει στα 87 δισ. Άνω των 50 δολαρίων μετά από 10 μήνες το Brent.

Στην αναμονή βρίσκονται οι επενδυτές στην αμερικανική αγορά, καθώς οι διαπραγματεύσεις Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων συνεχίζονται αναφορικά με ένα νέο δημοσιονομικό πρόγραμμα στήριξης της αμερικανικής οικονομίας. 

Πτώση 0,23% για τον Dow Jones στις 29.999 μονάδες, με τον S&P 500 να υποχωρεί 0,11% στις 3.668 μονάδες, ενώ αντίθετα κέρδη 0,3% σημείωσε ο Nasdaq διαμορφούμενος στις 12.401 μονάδες. 

Κέρδη άνω του 1% για τις μετοχές των Apple και Netflix, με μεγάλη πρωταγωνίστρια σήμερα τη μετοχή της Airbnb στην πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσής της στον Nasdaq μετά την αρχική δημόσια εγγραφή της, η οποία ενδοσυνεδριακά έφθασε να ενισχύεται σχεδόν 130%. 

Στον αντίποδα πιέσεις και πτώση 1% για τους τίτλους των Verizon και Intel, δύο μετοχές που αποτέλεσαν «βαρίδι» για τον Dow Jones, ενώ ο βιομηχανικός κλάδος ήταν αυτός που άσκησε τις μεγαλύτερες πιέσεις στον S&P 500, καθώς υποχώρησε κατά 0,9%. 

Στο μέτωπο του δημοσιονομικού πακέτου, το οποίο όλο πλησιάζει προς υλοποίηση και ταυτόχρονα όλο απομακρύνεται, σύμφωνα με την επικεφαλής της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νανσυ Πελόζι, οι διαπραγματεύσεις έχουν σημειώσει «σημαντική πρόοδο» αλλά συνεχίζουν να υπάρχουν διαφωνίες κυρίως αναφορικά με τη στήριξη των επιχειρήσεων και τον τρόπο με τον οποίο αυτή θα γίνει. 

Παράλληλα η Βουλή των Αντιπροσώπων πέρασε τον απαραίτητο νόμο που δίνει το δικαίωμα στην αμερικανική κυβέρνηση να συνεχίζει να δανείζεται προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της, μία κίνηση που αν και συνήθως τυπική στο παρελθόν είχε προκαλέσει αρκετά προβλήματα στις ΗΠΑ. 

Την ίδια ώρα αρνητικά είναι τα μηνύματα που στέλνει η αγορά εργασίας, με τις εβδομαδιαίες αιτήσεις για λήψη επιδόματος ανεργίας να διαμορφώνονται υψηλότερα από το αναμενόμενο για δεύτερη διαδοχική εβδομάδα. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση οι αιτήσεις έφθασαν στις 853.000 την περασμένη εβδομάδα, έναντι 730.000 που ανέμεναν οι αναλυτές. Πρόκειται για την πρώτη φορά από τις αρχές Οκτωβρίου που οι εβδομαδιαίες αιτήσεις ξεπερνούν το φράγμα των 800.000.

Εντυπωσιακή πορεία με εκρηκτική άνοδο εμφάνισε η αγορά πετρελαίου με το Brent να ενισχύεται 3,05% και να κλείνει πάνω από τα 50 δολάρια, στα 50,37 δολ., για πρώτη φορά από τον Μάρτιο, ενώ το αμερικανικό αργό ενισχύθηκε 3,09% στα 46,91 δολάρια. 

Σταθεροποιητικά κινήθηκε η αγορά πολυτίμων μετάλλων, με τον χρυσό να υποχωρεί μόλις 0,01% στα 1.838 δολάρια και τον άργυρο να ενισχύεται 0,5% στα 24,1 δολάρια.  
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Άνοδος για δεύτερη ημέρα στη Wall, ισχυρή ανάκαμψη του Bitcoin

Τα ισχυρά εταιρικά κέρδη και η ανανεωμένη αισιοδοξία για την οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ ήταν οι παράγοντες που βελτίωσαν το επενδυτικό κλίμα. Πολύ κοντά σε ιστορικά υψηλά οι τρεις βασικοί δείκτες.