ΓΔ: 908.13 1.02% Τζίρος: 96.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Ανακάμπτουν τα ομόλογα και σήμερα οι τιμές κινούνται ανοδικά

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 0,59% από 0,61% που έκλεισε χθες έναντι -0,52% του αντίστοιχου γερμανικού με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,61%.

Aνοδικά κινούνται σήμερα οι τιμές των ομολόγων μετά τη διόρθωση της χθεσινής ημέρας. Έτσι η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου υποχώρησε κάτω από το 0,65 (έως το 0,58%), του 5ετούς στο 0,04% και του 15ετους στο 0,86%.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 168 εκατ. ευρώ , εκ των οποίων τα 127 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 0,59% από 0,61% που έκλεισε χθες έναντι -0,52% του αντίστοιχου γερμανικού με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,61%.

Στην αγορά συναλλάγματος υποχωρεί ελαφρώς το ευρώ έναντι του δολαρίου καθώς το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,2246 δολ. από τα 1,2271 δολ. που άνοιξε η αγορά. Tα στοιχεία από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ δεν άσκησαν σημαντικές πιέσεις στο αμερικανικό νόμισμα, παρόλο που για πρώτη φορά τον περασμένο μήνα (Δεκέμβριο) μετά τον περασμένο Απρίλιο η απασχόληση μειώθηκε κατά 140.000 θέσεις εργασίας.

Από την άλλη, στην Ευρωζώνη οι λιανικές πωλήσεις κατέγραψαν σε μηνιαία βάση τον μήνα Νοέμβριο υποχώρηση (6,1%) μεγαλύτερη της εκτιμώμενης (-3,4%) και σε ετήσια βάση μειώθηκαν κατά 2,9% (εκτίμηση: 0,9%, Οκτώβριος: 4,2%), κυρίως λόγω της εκ νέου εξάπλωσης της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων. Ο δείκτης οικονομικής εμπιστοσύνης διαμορφώθηκε τον Δεκέμβριο ελαφρώς υψηλότερα (90,4) του αναμενομένου (89,8).

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε η ΕΚΤ διαμορφώθηκε στα 1,2250 δολ.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

bonds-omologa-ekt
ΑΓΟΡΕΣ

Υποχώρησαν τα ομόλογα τον Σεπτέμβριο, διατηρείται χαμηλά το spread

Το spread παραμένει σε επίπεδα χαμηλότερα της τιμής που δικαιολογείται από τα θεμελιώδη της ελληνικής οικονομίας. Οι αγορές τιμολογούν συνέχεια στη στήριξη από την ΕΚΤ, όπως τονίζει η Τρ. Πειραιώς.
ΑΓΟΡΕΣ

Υψηλό 2μηνου για αποδόσεις ομολόγων και πτώση για μετοχές λόγω πληθωρισμού

Η διαμόρφωση του πληθωρισμού στην ευρωζώνη στο 3% τον Αύγουστο σε συνδυασμό με δημοσίευμα που φέρει την ΕΚΤ έτοιμη να προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων νωρίτερα από το αναμενόμενο οδηγεί σε ράλι τις ομολογιακές αποδόσεις.
ΑΓΟΡΕΣ

Με το βλέμμα στραμμένο στη συνεδρίαση της ΕΚΤ οι αγορές ομολόγων

Οι επενδυτές αναμένουν την Πέμπτη η ΕΚΤ να καθορίσει τον ρυθμό με τον οποίο θα κινηθεί το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της πανδημίας (το γνωστό ΡΕΡΡ στο οποίο μετέχουν και τα ελληνικά ομόλογα) για το τελευταίο τρίμηνο του έτους.