Φώτο: Shutterstock

Άλμα κερδών για την Tesla, στα 6,3 δισ. δολάρια τα έσοδα της

Kέρδη που ξεπέρασαν τις προσδοκίες παρουσίασε η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Tesla με τα έσοδά της να φτάνουν τα 6,3 δισ. δολ. έναντι της αρχικής εκτίμησης για 6,33 δισ. δολ.

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηνία ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla παρουσίασε κέρδη για το τρίτο τρίμηνο που ξεπέρασαν και αισιόδοξες εκτιμήσεις ενώ είδε τα έσοδά της να φτάνουν τα 6,3 δισ. δολ. έναντι της αρχικής εκτίμησης για 6,33 δισ. δολ.

Όπως μεταδίδει το CNBC, οι μετοχές της εταιρείας είδαν αύξηση 20% στο after hours trading, αγγίζοντας έτσι το υχηλότερο σημείο που έχουν φτάσει από τον περασμένο Φεβρουάριο. Με την αρχική πρόβλεψη να θέλει απώλειες 42 σεντς ανά μετοχή, τα προσαρμοσμένα κέρδη έφτασαν τα $1,86.

Μέρος του θετικού αυτού κλίματος στις συναλλαγές αποδίδεται και στην πρόσφατη δημιουργία του νέου εργοστασίου της εταιρείας στη Σαγκάη όπου έχουν ξεκινήσει ήδη την παραγωγή αυτοκινήτων σε δοκιμαστικό επίπεδο. Μάλιστα η Tesla είχε κυκλοφορήσει ενημερωτικό τεύχος για τους επενδυτές για τη συγκεκριμένη κίνηση όπου περιείχε και φωτογραφίες από το νέο εργοστάσιο.

 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

wall_street_flag
ΑΓΟΡΕΣ

Ευφορία στη Νέα Υόρκη για την επανεκκίνηση, ιστορικό ρεκόρ για τον NASDAQ

Σε σύντομη ύφεση και γρήγορη ανάκαμψη «ποντάρουν» οι επενδυτές, καθώς ανοίγει και η οικονομία της Ν. Υόρκης. Νέο ιστορικό ρεκόρ για τον Nasdaq με τη μετοχή της Tesla να κερδίζει περισσότερο από 7%.
ΑΓΟΡΕΣ

Θριαμβεύουν οι αγοραστές στο ΧΑ, παρελθόν και οι 730 μονάδες

Η αγορά απορρόφησε με σχετική ευκολία τις ρευστοποιήσεις κερδών, ο τραπεζικός δείκτης παρέμεινε σε ανοδική τροχιά και ο Γ. Δείκτης έκλεισε με άνοδο 1,33%. Τα κέρδη μέσα στον Νοέμβριο πλησιάζουν το 30%.