Χρηματιστήριο Αθηνών, Μετοχές, Επενδύσεις
Φωτο: Shutterstock

Διατηρούνται οι πιέσεις στη Wall Street, μεικτές τάσεις στην Ευρώπη

Συνεχίζεται η άνοδος για την απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς που φθάνει στο 1,17%, ενώ σε υψηλό 11 μηνών σκαρφαλώνει το πετρέλαιο, με το Brent να ξεπερνά τα 56 δολάρια.

Διατηρούνται και στη σημερινή συνεδρίαση οι πτωτικές τάσεις για τις αμερικανικές μετοχές, ενώ συνεχίζεται η άνοδος για την απόδοση του 10ετούς ομολόγου, καθώς παραμένουν σε «ισχύ» οι ανησυχίες των επενδυτών για την πορεία της πανδημίας αλλά και τη δυναμική της ανάκαμψης. 

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,18%, με τον S&P 500 να αποδυναμώνεται σε ποσοστό 0,44% και τον Nasdaq να κινείται 0,69% χαμηλότερα. 

Την ίδια ώρα η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου παραμένει σε υψηλό 10 μηνών, φθάνοντας στο 1,17%, γεγονός το οποίο διατηρεί ζωντανές τις ανησυχίες των επενδυτών για τις υψηλές αποτιμήσεις στις οποίες έχουν διαμορφωθεί αρκετές μετοχές, με κάποιους αναλυτές να μην διστάζουν να υποστηρίξουν ότι υπάρχει ακόμη και ο κίνδυνος «φούσκας» αν όχι για το σύνολο της αγοράς τουλάχιστον για συγκεκριμένους κλάδους. 

Σε επίπεδο μετοχών κέρδη που ξεπερνούν το 2% σημειώνουν οι μετοχές των Intel και Chevron, ενώ ανάλογη πορεία ακολουθούν και οι τίτλοι των κορυφαίων τραπεζών της Wall Street, Goldman Sachs, Bank of America, JPMorgan Chase και Wells Fargo. Η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη και στην έναρξη ανακοίνωσης μεγεθών δ’ τριμήνου, με πρώτες τις μεγάλες αμερικανικές τράπεζες που θα δείξουν και την ανθεκτικότητά τους. 

Σε υψηλό 11 μηνών φθάνει το πετρέλαιο, με το Brent να ενισχύεται 1,49% στα 56,49 δολάρια, ενώ κέρδη 1,4% σημειώνει το αμερικανικό αργό στα 52,98 δολάρια. 

Μεικτές τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές 

Ήπιες διακυμάνσεις και μεικτές τάσεις επικράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση στις ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να έχουν στρέψει το βλέμμα τους τόσο στην εξέλιξη της πανδημίας σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και στην πολιτική αναταραχή στην Ουάσιγκτον. 

Κέρδη μόλις 0,05% για τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600 στις 408,61 μονάδες, με τον κλάδο αυτοκινητοβιομηχανίας να ενισχύεται 1,7%, ενώ αυτός πρώτων υλών υποχώρησε κατά 1,5%. 

Οριακές απώλειες 0,08% για τον DAX 30 στις 13.925 μονάδες, με τον FTSE 100 να υποχωρεί 0,65% στις 6.754 μονάδες και τον CAC 40 να εμφανίζει απώλειες 0,2% στις 5.650 μονάδες. Ανάλογη εικόνα είχαν και οι αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας με τον ιταλικό FTSE MIB να έχει πτώση 0,33% στις 22.646 μονάδες και τον ισπανικό ΙΒΕΧ 35 να αποδυναμώνεται 0,14% στις 8.345 μονάδες. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

agores, market, xrimatistiria
ΑΓΟΡΕΣ

Ήπια ανοδική πορεία για την Ευρώπη, κλειστή λόγω αργίας η Wall Street

Ισχυρά κέρδη για την αυτοκινητοβιομηχανία, μετά τη συγχώνευση FCA και PSA Group, με την προσοχή να είναι στραμμένη στην ανάληψη της εξουσίας από Μπάιντεν αλλά και στη συνεδρίαση της ΕΚΤ την Πέμπτη.
agores, markets, metoxes, xrimatistirio
ΑΓΟΡΕΣ

Διευρύνονται οι απώλειες σε ευρωπαϊκές αγορές και futures

Η πανδημία «αντισταθμίζει» το πακέτο Μπάιντεν. Αυστηρότερα μέτρα εξετάζουν Γαλλία και Γερμανία. Πτώση άνω του 4% για τη μετοχή της Carrefour, καθώς η γαλλική κυβέρνηση εξέφρασε την «ξεκάθαρη και οριστική» της άρνηση στην εξαγορά από την καναδική Couche-Tard.