ΓΔ: 903.97 -2.00% Τζίρος: 85.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ζημιά £292 εκατ. για την Barclays το τρίτο τρίμηνο της χρονιάς

Ξεπέρασε κατα πολύ τις προβλέψεις του Reuters η ζημιά των £292 εκατ. που σημείωσε η βρετανική τράπεζα Barclays κατά το τρίτο τρίμηνο της χρονιά που συμπληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου.

Δύσκολα τα πράγματα για τη βρετανική τράπεζα Barclays που είδε τα κέρδη της να κάνουν βουτιά το τρίτο τρίμηνο της χρονιάς που συμπληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου, σημειώνοντας καθαρή ζημιά που έφτασε τα £292 εκατ. ($369,45 εκατ.). 

Το ρευστό κλίμα που έχει δημιουργηθεί λόγω των ανησυχιών που συνεχίζει να προκαλεί το Brexit και οι γενικότερες δύσκολες συνθήκες της αγοράς, επιβάρυναν σημαντικά το κλίμα σύμφωνα με το CNBC και έτσι η βρετανική τράπεζα ξεπέρασε κατα πολύ τις αρχικές προβλέψεις του Reuters που έκαναν λόγο για ζημιά που θα άγγιζε τα £19,2 εκατ. Ενδεικτικό της άσχημης κατάστασης είναι οτι το αντίστοιχο χρονικό διάστημα το περασμένο έτος η Barclays είχε σημειώσει καθαρά κέρδη ύψους £1 δισ. Αναφερόμενος στις εξελίξεις αυτές ο διευθύνων σύμβουλος της Barclays, Jes Staley, μιλώσταςστην εκπομπή Squawk Box του CNBC, δήλωσε οτι «Πολλές από τις αγορές εξακολουθούν να έχουν πολύ μικρή μεταβλητότητα, όπως συγκεκριμένα τμήματα της αγοράς συναλλάγματος».

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Deloitte: Αβεβαιότητα και προκλήσεις το 2023 για τις τράπεζες

Οι συνέπειες της εύθραυστης παγκόσμιας οικονομίας θα γίνουν αισθητές στον τραπεζικό κλάδο σε διαφορετικό βαθμό στις διάφορες περιοχές. Οι μεγάλες τράπεζες με άρτια κεφαλαιοποίηση θα αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες πιο αποτελεσματικά.
Enria
ΑΓΟΡΕΣ

Α. Ενρία: Κίνδυνοι για τις τράπεζες παρά την καλή εικόνα των ισολογισμών

Ο επικεφαλής του εποπτικού μηχανισμού της ΕΚΤ τονίζει οι αποτιμήσεις των ευρωπαϊκών τραπεζών παραμένουν πολύ χαμηλότερες από τις αντίστοιχες των αμερικανικών και κύρια αιτία είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία.
ΑΓΟΡΕΣ

Deutsche Bank: Περιθώριο ανόδου έως 61% για τις ελληνικές τραπεζικές μετοχές

Ο γερμανικός χρηματοπιστωτικός όμιλος διατηρεί σύσταση «αγορά» για Alpha Bank, η οποία έχει και τα μεγαλύτερα περιθώρια ανόδου και Εθνική Τράπεζα και σύσταση «διακράτηση» για Eurobank και Τρ. Πειραιώς.
Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Kερδισμένοι και χαμένοι του Αυγούστου και του 8μήνου

Όπως δείχνουν τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου 2022, οι τέσσερις συστημικές τράπεζες παρουσιάζουν μονοψήφιο δείκτη μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων, έναν στόχος που είχε τεθεί να επιτευχθεί στα τέλη του 2022.