ΓΔ: 900.14 0.30% Τζίρος: 28.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:56:33 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shuttertsock

Οριακές απώλειες για τη Wall Street με εταιρικά μεγέθη στο επίκεντρο 

«Ανάσα» μετά τα ρεκόρ για την αμερικανική αγορά, με τα μέχρι στιγμής ανακοινωθέντα μεγέθη τριμήνου κορυφαίων εταιρειών να κατορθώνουν να ξεπεράσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ήπια πτωτικά κινήθηκαν οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street, με S&P 500 και Nasdaq να υποχωρούν από τα νέα ιστορικά υψηλά που κατέκτησαν στην προηγούμενη συνεδρίαση και εν αναμονή μεγάλου αριθμού ανακοινώσεων εταιρικών μεγεθών τριμήνου κατά την τρέχουσα εβδομάδα. 

Απώλειες 0,1% για τον Dow Jones στις 30.937,10 μονάδες, με τον S&P 500 να υποχωρεί 0,2% στις 3.849,57 μονάδες και τον Nasdaq να κινείται 0,1% χαμηλότερα στο επίπεδο των 13.626,06 μονάδων. 

Κέρδη 2,7% για τη μετοχή της General Motors η οποία ανακοίνωσε μεγέθη καλύτερα των αναμενόμενων, ενώ εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξη για το 2021. Στο +2% ο τίτλος της Johnson & Johnson, η οποία επίσης ικανοποίησε με τα αποτελέσματά της, ενώ άνοδο 3,3% εμφάνισε η μετοχή της 3M, η οποία, επίσης, ανακοίνωσε μεγέθη τριμήνου πιο υψηλά από τις εκτιμήσεις. 

Στο +1% η μετοχή της Microsoft, η οποία ανακοίνωσε αποτελέσματα για το β’ τρίμηνο του έτους χρήσης, μετά το κλείσιμο της αγορά, με τα κέρδη της να φθάνουν στα 2,03 δολάρια ανά μετοχή, έναντι εκτιμήσεων ότι θα διαμορφώνονταν στα 1,64 δολάρια, ενώ ο κύκλος εργασιών της ενισχύθηκε 17% στα 43,08 δισ. δολάρια, με τους αναλυτές να έχουν προβλέψει ότι θα φθάσει στα 40,18 δισ. δολάρια. Η μετοχή της εταιρείας στις μετασυνεδριακές συναλλαγές σημειώνει άνοδο που αγγίζει το 6%. 

Σημειώνεται ότι εντός της τρέχουσας εβδομάδας μεγέθη τριμήνου θα ανακοινώσουν και άλλες κορυφαίες εταιρείες όπως οι Apple, Facebook, Caterpillar και Tesla. 

Μέχρι στιγμής οι ανακοινώσεις μεγεθών τριμήνου είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικές, με το 70% των εταιρειών που είναι εισηγμένες στον S&P 500 και τα έχουν δημοσιοποιήσει να έχουν κατορθώσει να ξεπεράσουν τις εκτιμήσεις της Wall Street, βάσει στοιχείων της Bank of America. 

Οι εξελίξεις στο ζήτημα του πακέτου στήριξης των 1,9 τρισ. δολαρίων εξακολουθούν να προβληματίζουν την αγορά, καθώς το αμερικανικό Κογκρέσο φαίνεται εντελώς διχασμένο ως προς την ψήφισή του με δεδομένο ότι πλησιάζει και η ημέρα για τη δίκη του Ντ. Τραμπ μετά την παραπομπή του. Στόχος των Δημοκρατικών είναι το πακέτο να έχει ψηφιστεί το αργότερο έως τα μέσα Μαρτίου, αλλά τίποτε δεν μπορεί να θεωρηθεί απόλυτα βέβαιο. 

Την ίδια ώρα ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, τονίζει ότι θα πρέπει να υπάρξει επιτάχυνση των εμβολιασμών, καθώς έχει ως στόχο να έχουν εμβολιαστεί 1,5 εκατ. άνθρωποι ημερησίως κατά τις 100 πρώτες ημέρες της προεδρίας του. Μερίδιο της προσοχής στρέφεται και στη Fed, η οποία ξεκίνησε σήμερα τη διήμερη συνεδρίασή της. 

Σε πτωτική πορεία, μετά από αρκετές συνεδριάσεις ανόδου, κινήθηκε η αγορά πετρελαίου, με το προθεσμιακό συμβόλαιο για το Brent να υποχωρεί 0,16% στα 55,59 δολάρια και για το αμερικανικό αργό να αποδυναμώνεται 0,42% στα 52,55 δολάρια. 

Μεικτές τάσεις για την αγορά πολυτίμων μετάλλων, με τον χρυσό να εμφανίζει απώλειες 0,28% στα 1.849,80 δολάρια, ενώ αντίθετα κέρδη 0,12% είχε ο άργυρος στα 25,515 δολάρια. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

wall street-agores-market-stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Μικρή υποχώρηση στη Wall που αναζητεί κατεύθυνση

Ήπιες μεταβολές κατέγραψαν οι δείκτες της Wall Street, με τον τεχνολογικό κλάδο να βγαίνει κερδισμένος από την ευρύτερη αγορά παρά την εικόνα των «Fab 5». Ανάμεικτη εικόνα για την μεταποιητική δραστηριότητα του Ιουλίου.