ΓΔ: 875.43 0.27% Τζίρος: 49.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΟΤΕ

Αναβαθμίζει στα 15 ευρώ την τιμή - στόχο για τον ΟΤΕ η Pantelakis Sec.

Η σύσταση διατηρείται «overweight», ενώ η ελληνική χρηματιστηριακή χαρακτηρίζει τη μετοχή του ΟΤΕ ως μία από τις πιο ελκυστικές μακροπρόθεσμες τοποθετήσεις.

Σε αναβάθμιση της τιμής – στόχου για τη μετοχή του ΟΤΕ στα 15 ευρώ από 14 ευρώ πριν προχωρά η Pantelakis Securities σε έκθεσή της για τον όμιλο, ενώ διατηρεί σταθερή τη σύσταση «overweight» (πορεία καλύτερη από τον μέσο όρο της αγοράς). 

Σύμφωνα με την ελληνική χρηματιστηριακή εταιρεία ο ΟΤΕ αποτελεί μία από τις πιο ελκυστικές τοποθετήσεις μακροχρόνιου ορίζοντα, καθώς διαθέτει απόδοση ελεύθερων ταμειακών ροών στο 10%, ενώ εκτιμά  ότι τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) για το 2020 θα παραμείνουν «στάσιμα» σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, αλλά εκτιμά ότι αυτά του 2021 μπορούν να ενισχυθούν κατά 5,3%, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει περαιτέρω περιορισμός του λειτουργικού κόστους.

Στην έκθεση τονίζεται ακόμη ότι το 2021 δεν θα είναι ένα «εύκολο» έτος, με δεδομένη και την πανδημία, ενώ στα θετικά και η μερική αποχώρηση της εταιρείας από τη Ρουμανία, γεγονός το οποίο θα επιτρέψει στη διοίκησή της να επικεντρωθεί στη βασική αγορά που δεν είναι άλλη από την ελληνική. 

Σε περίπτωση, δε, πώλησης και της Romtel Mobile υπάρχει η δυνατότητα ο ΟΤΕ να προχωρήσει σε παροχή έκτακτου μερίσματος ενός ευρώ ανά μετοχή, κάτι που θα οδηγήσει τη μερισματική απόδοση στο 8%. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΤΕ: Καμία επίπτωση στην οικονομική θέση από την εξαγορά του 30% της TKRM

Όπως αναφέρει ο ΟΤΕ σε ανακοίνωση του, το τίμημα της αγοράς του 30% της TKRM θα καθοριστεί από ανεξάρτητους συμβούλους ωστόσο δεν αναμένεται να διαφέρει σημαντικά από τη λογιστική αξία.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΤΕ: Στις 2 Ιουλίου η καταβολή του μερίσματος 0,68 ευρώ

Την Παρασκευή 25 Ιουνίου, οι μετοχές θα διαπραγματεύονται χωρίς δικαίωμα στο μέρισμα. Δικαιούχοι του  μερίσματος είναι οι εγγεγραμμένοι Μέτοχοι της Εταιρείας στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων κατά την 28η Ιουνίου 2021 (Record Date).
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΤΕ: Έργο αναβάθμισης υποδομών και κυβερνοασφάλειας για την Τρ. Χανίων

Το έργο τριετούς διάρκειας, περιλαμβάνει , μεταξύ άλλων, την αντικατάσταση του εξοπλισμού δικτύων, δεδομένων και φωνής, τόσο στα κεντρικά γραφεία, όσο και στα καταστήματα και τα ΑΤΜ’s της Τράπεζας.