ΓΔ: 911.6 0.27% Τζίρος: 0.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:33:05 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Σε ανοδική πορεία ευρωπαϊκές αγορές και futures της Wall Street

Διατηρούνται οι θετικές διαθέσεις στις διεθνείς αγορές, με τους επενδυτές να ευελπιστούν ότι η διαδικασία των εμβολιασμών θα επιταχύνει την επιστροφή στην κανονικότητα.

Θετική εικόνα για τις ευρωπαϊκές αγορές στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, στον απόηχο της ανόδου της Wall Street και καθώς διατηρείται η καλή διάθεση των επενδυτών υπό την ελπίδα ότι οι εμβολιασμοί θα βοηθήσουν ώστε να επιστρέψει η κανονικότητα σε οικονομία και επιχειρήσεις. 

Κέρδη 0,33% για τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600, με τον κλάδο ταξιδιών και διασκέδασης να ενισχύεται 1,2%, ενώ αντίθετα πτώση 0,7% σημειώνει ο τομέας των τηλεπικοινωνιών. 

Οριακή πτώση 0,07% σημειώνει ο DAX 30, μετά την υποχώρηση άνω του αναμενόμενου των παραγγελιών προϊόντων Made In Germany τον Δεκέμβριο, οι οποίες ανέκοψαν την ανοδική πορεία επτά μηνών, καθώς τα νέα μέτρα περιορισμού μείωσε τη ζήτηση τους από άλλες χώρες της ευρωζώνης. Στο +0,06% ο FTSE 100, ενώ κέρδη 0,77% σημειώνει ο CAC 40. Ανοδικές τάσεις για τις αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας με τον FTSE MIB να ενισχύεται 0,8%, ενώ 0,6% υψηλότερα κινείται ο ΙΒΕΧ 35

Κινητικότητα για τις μετοχές εταιρειών που ανακοίνωσαν μεγέθη τριμήνου, με τον τίτλο της Sanofi να εμφανίζει κέρδη 2,6%, λόγω καλύτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων, ενώ απώλειες 0,4% σημειώνει η μετοχή της BNP Paribas, παρά το ότι θα προχωρήσει σε παροχή μερίσματος στους μετόχους μετά από αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. 

Ανοδική κίνηση και για τα futures της Wall Street, με τον Dow Jones να ενισχύεται 0,2%, τον S&P 500 στο +0,23% και τον Nasdaq να έχει άνοδο 0,26%. 

Μεικτές τάσεις για μία ακόμη συνεδρίαση για τις ασιατικές αγορές, με τον Nikkei να ενισχύεται 1,5%, τον Hang Seng να εμφανίζει κέρδη 0,6%, ενώ αντίθετα οριακή πτώση 0,16% σημείωσε ο κινεζικός Shanghai Composite. 
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ