ΓΔ: 898.63 -0.74% Τζίρος: 98.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Σε ιστορικό υψηλό ανέβασαν τον S&P 500 ενέργεια και τράπεζες

Η Wall Street έκλεισε για δεύτερη συνεχή εβδομάδα με κέρδη, δείχνοντας ωστόσο σημάδια επιβράδυνσης, καθώς οι επενδυτές περιμένουν το πακέτο δημοσιονομικής στήριξης.

Ανακάμπτοντας προς το τέλος της συνεδρίασης, η Wall Street κατάφερε να ξεπεράσει τις πιέσεις από την αρχή της συνεδρίασης, και να κλείσει με κέρδη για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα. Ο S&P 500 έκλεισε σε ιστορικά υψηλά καθώς ενεργειακός κλάδος και τράπεζες έδωσαν ώθηση, με την τεχνολογία να προσφέρει στήριξη μετά τις αρχικές αναταράξεις. Ωστόσο το ανοδικό ράλι στη Wall Street δείχνει να επιβραδύνεται, με τους επενδυτές να αναμένουν το πακέτο δημοσιονομικής στήριξης από τον Τζο Μπάιντεν. Την Δευτέρα η χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ θα είναι κλειστή λόγω της Γιορτής του Προέδρου.

Μετά από συνεχείς εναλλαγές προσήμων o Dow Jones παρέμεινε ουσιαστικά αμετάβλητος με οριακή άνοδο 0,09% στις 31.458 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κατέγραψε άνοδο 0,49% στις 3.935 μονάδες, και ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε επίσης κατά 0,50% κλείνοντας στις 14.095 μονάδες.

Ο ενεργειακός κλάδος κατάφερε να καλύψει μέρος των απωλειών από νωρίτερα της συνεδρίασης και βρίσκεται σε κατεύθυνση να καταγράψει ανοδική εβδομάδα καθώς οι τιμές πετρελαίου ενισχύθηκαν κατά 2% παρά τις προβλέψεις των αναλυτών οτι θα υπάρξει πίεση από την ζήτηση.

Οι μετοχές των Cabot Oil & Gas, Hess, και Halliburton ήταν ανάμεσα στους μεγάλους κερδισμένους της ημέρας καθώς ενισχύθηκαν περίπου 4%.

Αν και άσκησαν ισχυρές πιέσεις στην έναρξη της συνεδρίασης παραμένοντας σε αρνητικό έδαφος στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης, τα βαριά χαρτιά του τεχνολογικού κλάδου, Apple, Tesla και Microsoft ανέκαμψαν και έκλεισαν με κέρδη περίπου 0,5%.

Ο τραπεζικός κλάδος κατέγραψε επίσης κέρδη με την μετοχή της Wells Fargo να ξεχωρίζει με άνοδο 2% μετά τις προσδοκίες για το νέο πακέτο δημοσιονομικής στήριξης του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Η σημαντική μείωση που σημειώνεται στα νέα κρούσματα κορονοϊού και οι λιγότερες εισαγωγές τις τελευταίες εβδομάδες έχουν οδηγήσει επίσης τους δείκτες στα νέα ιστορικά υψηλά. Ωστόσο οι αναλυτές έχουν προειδοποιήσει πως θα υπάρξει επιβράδυνση βραχυπρόθεσμα εξαιτίας της φύσης του κορονοϊού και των πιθανών καθυστερήσεων στη διανομή των εμβολίων.

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν πως το καταναλωτικό συναίσθημα στις ΗΠΑ κατέγραψε πτώση στις αρχές Φεβρουαρίου καθώς τα νοικοκυριά παραμένουν ανήσυχα σχετικά με την οικονομία παρά τις προσδοκίες που υπάρχουν για το πακέτο δημοσιονομική στήριξης ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με έρευνα του Reuters, η αμερικανική οικονομία αναμένεται να φτάσει στα προ πανδημίας επίπεδα μέσα στη χρονιά, καθώς το δημοσιονομικό πακέτο θα βοηθήσει να ενισχυθεί η οικονομική δραστηριότητα, αλλά είναι πιθανό να χρειαστεί περισσότερο από ένα χρόνο για να φτάσει η ανεργία στα χαμηλά νούμερα του 2020.

Η μετοχή της PayPal σημειώνει άνοδο 3,8% καθώς αρκετές χρηματιστηριακές ανέβασαν την τιμή στόχο μετά την επικοινωνία της εταιρείας με τους επενδυτές της.

Σε αρνητικό έδαφος έκλεισε η μετοχή της Walt Disney παρά το γεγονός ότι ανακοίνωσε ισχυρά κέρδη στο δ’ τρίμηνο, καθώς διορθώνει μετά το ιστορικό υψηλό που ακολούθησε το άλμα 13% των τελευταίων δυο εβδομάδων.

Η μετοχή της Bumble που χθες έκανε την πρώτη της εμφάνιση στη Wall Street σημειώνοντας κέρδη 75% ενισχύεται κατά 13% και στη σημερινή συνεδρίαση. Οι μετοχές των εταιρειών κάνναβης Tlray και Aprhia που βυθίστηκαν στην τελευταία συνεδρίαση ανακάμπτουν κατά 4% και 6% αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Wall Street
ΑΓΟΡΕΣ

Νέο ιστορικό υψηλό του S&P 500 μετά και την πτώση απόδοσης στα 10ετή

Με κέρδη έκλεισαν την εβδομάδα και οι τρεις δείκτες της Wall Street, καθώς κέρδισαν έδαφος όχι μόνο οι τεχνολογικές μετοχές, αλλά και οι μετοχές τραπεζών και ενέργειας. Αισιοδοξία για το νέο πακέτο του Μπάιντεν.
wall street, agores, market
ΑΓΟΡΕΣ

Κράτησαν σε ιστορικά υψηλά τον Dow Jones οι πετρελαϊκές

Οι προσδοκίες για την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας, τα θετικά στοιχεία για την κατανάλωση, αλλά και η άνοδος των τιμών πετρελαίου κράτησαν για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση τον Dow Jones σε ιστορικά υψηλά.