ΓΔ: 906.07 1.01% Τζίρος: 91.86 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Στα 15 ευρώ η τιμή - στόχος για ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή από Πειραιώς Sec.

Διατηρείται η σύσταση «outperform», ενώ εκτιμάται ότι η μετοχή έχει σημαντικά περιθώρια ανόδου, της τάξης του 18%, σε σύγκριση με τα τρέχοντα επίπεδα διαπραγμάτευσης.

Στα 15 ευρώ διατηρεί την τιμή - στόχο για τη μετοχή της εταιρείας ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή η Πειραιώς Χρηματιστηριακή, δηλαδή με περιθώριο ανόδου 18% σε σύγκριση με το κλείσιμό της κατά τη χθεσινή (22/2/2021) συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών. 

Παράλληλα η σύσταση παραμένει στο «outperform», με εκτίμηση ότι η μετοχή της εταιρείας θα ακολουθήσει πορεία καλύτερη σε σύγκριση με την ευρύτερη αγορά. 

Σύμφωνα με την Πειραιώς Χρηματιστηριακή τα βασικά στοιχεία που μπορούν να στηρίξουν την πορεία της εταιρείας αλλά και τα οικονομικά της μεγέθη είναι τα ακόλουθα: 

  1. Η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ σχεδιάζει μεγάλη αύξηση της ισχύος των ΑΠΕ, με πενταετή στόχο τα 3 GW.
  2. Οι μακροπρόθεσμες ταμειακές ροές της εταιρείας είναι σταθερές και προβλέψιμες.
  3. Η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ διαπραγματεύεται με έκπτωση 28% σε σχέση με τους ευρωπαίους ανταγωνιστές της με βάση το 2020-2021 P / E. Πρόβλεψη για μέρισμα ή επιστροφή κεφαλαίου με απόδοση 3% κατά μέσο όρο από το 2021 έως το 2023.
  4. Υπάρχουν υψηλά περιθώρια από την δραστηριοποίηση της εταιρείας στον κλάδο της διαχείρισης αποβλήτων.

Επιπρόσθετα η εταιρεία έχει μία σειρά πλεονεκτημάτων αλλά και ευκαιριών που μπορεί να εκμεταλλευθεί, σημαντικότερες εκ των οποίων είναι το ότι

  • Το ελληνικό χαρτοφυλάκιο των ΑΠΕ έχει εναπομένουσα διάρκεια ζωής 17 χρόνια.
  • Ένα υψηλότερο από το αναμενόμενο ποσοστό εγκατάστασης για νέα αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα θα αυξήσει την αποτίμηση της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ.
  • Η ανάθεση νέων έργων διαχείρισης αποβλήτων θα μπορούσε να βελτιώσει σημαντικά τις μακροπρόθεσμες προοπτικές της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ.

 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Υπεγράφη η σύμβαση για έργο ΑΠΕ στον Αγ. Ευστράτιο

Η σύμβαση υπεγράφη μεταξύ της εταιρείας και του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (Κ.Α.Π.Ε.), ενώ βάσει αυτής η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή θα διαχειρίζεται το έργο για 12 έτη.