ΓΔ: 897.01 -1.45% Τζίρος: 251.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο:Shutterstock

Ξεπέρασε τα 70 δολάρια το βαρέλι η τιμή του πετρελαίου μπρεντ

Άνοδος για πρώτη φορά από τον Μάιο του 2019 στην τιμή του μπρεντ, έπειτα από τη χθεσινή επίθεση που σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας ARAMCO.

Ξεπέρασε σήμερα το φράγμα των 70 δολαρίων, η τιμή του πετρελαίου μπρεντ, για πρώτη φορά από τον Μάιο του 2019. Η άνοδος αυτή προκύπτει μετά την επίθεση στις εγκαταστάσεις της γιγαντιαίας σαουδαραβικής εταιρείας ARAMCO, χθες Κυριακή, κι ενώ υπάρχει η προσδοκία για αύξηση της ζήτησης, όταν υπάρξει και πάλι επανεκκίνηση της παγκόσμιας οικονομίας.

Η τιμή του βαρελιού του πετρελαίου Βόρειας Θάλασσας αυξήθηκε κατά 2,11%, στα 70,89 δολάρια, ενώ η τιμή του μπρεντ να είναι ανοδική εδώ και αρκετές εβδομάδες.

Πριν από έναν μήνα, ξεπέρασε για πρώτη φορά έπειτα από έναν χρόνο τα 60 δολάρια το βαρέλι, εξαιτίας της προσδοκίας για την αύξηση της ζήτησης λόγω της αναθέρμανσης της δραστηριότητας της παγκόσμιας οικονομίας.

Χθες Κυριακή, θραύσματα βαλλιστικού πυραύλου έπεσαν στην πόλη Νταχράν, σε περιοχή όπου ζουν χιλιάδες υπάλληλοι της ARAMCO και μέλη των οικογενειών τους, χωρίς να υπάρξουν θύματα ή υλικές ζημιές, σύμφωνα με το σαουδαραβικό υπουργείο Ενέργειας.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Saudi Aramco-Petrelaio
ΔΙΕΘΝΗ

Η επανεκκίνηση της οικονομίας ενίσχυσε 30% τα κέρδη της Saudi Aramco

«Άλμα» πραγματοποίησε η καθαρή κερδοφορία της Saudi Aramco στο πρώτο τρίμηνο καθώς η ανάκαμψη των τιμών πετρελαίου οδηγεί στην πλήρη ανατροπή της περυσινής εικόνας που είχε διαμορφωθεί λόγω πανδημίας.
ΑΓΟΡΕΣ

Πτώση των τιμών πετρελαίου μετά τον απεγκλωβισμό του πλοίου στο Σουέζ

Οι τιμές είχαν παρουσιάσει μεγάλες διακυμάνσεις τις τελευταίες ημέρες, καθώς οι επενδυτές προσπαθούσαν να σταθμίσουν τον αντίκτυπο από το κλείσιμο της διώρυγας του Σουέζ και την επίπτωση από τα lockdown.
ΑΓΟΡΕΣ

Σε υψηλό 14 μηνών οι τιμές του πετρελαίου μετά τη συμφωνία του ΟΠΕΚ

Αναλυτές επανεξετάζουν τις προβλέψεις τους για τις τιμές, ώστε να λάβουν υπόψη τον συνεχιζόμενο περιορισμό της προσφοράς του ΟΠΕΚ+ καθώς και των Αμερικανών παραγωγών σχιστολιθικού πετρελαίου.