ΓΔ: 878.76 -0.45% Τζίρος: 44.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Στα 6,20 ευρώ αυξάνει την τιμή - στόχο για Fourlis η Eurobank Equities

Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι το 2021 θα είναι ένα θετικό έτος για την εταιρεία, με την πλήρη επιστροφή των μεγεθών της στην «κανονικότητα» να καταφθάνει το 2022.

Σε αναβάθμιση της τιμής - στόχο για τον όμιλο Fourlis στα 6,20 ευρώ από 5,30 ευρώ που ήταν πριν προχωρά η Eurobank Equities, διατηρώντας τη σύσταση «αγορά» και τονίζοντας ότι ακόμη και σε αυτήν την τιμή η μετοχή του ομίλου διαπραγματεύεται με σημαντικό discount σε σύγκριση με αυτές ευρωπαϊκών ομίλων που δραστηριοποιούνται στον τομέα του λιανικού εμπορίου. 

Σύμφωνα με την ελληνική χρηματιστηριακή η Fourlis, παρά το σημαντικό πλήγμα που δέχθηκε το 2020, εξαιτίας της ύπαρξης lockdown κατόρθωσε να καλύψει σημαντικό μέρος του χάρη στην περαιτέρω ανάπτυξη του διαδικτυακού καναλιού πωλήσεων, ενώ εκτιμάται ότι το 2021 θα είναι μία χρονιά ανάκαμψης. 

Παρά το γεγονός ότι τα νέα μέτρα περιορισμού που επιβλήθηκαν θα καταστήσουν αρκετά δύσκολο το α' τρίμηνο του 2021 για τον όμιλο, η πορεία του τους πρώτους μήνες του έτους, με πτώση των πωλήσεων 10% σε ετήσια βάση, θεωρείται ικανοποιητική, δεδομένων των συνθηκών που ισχύουν. Οι αναλυτές της Eurobank Equities στηρίζουν την αισιοδοξία τους στο γεγονός ότι σημαντικό μέρος των αυξημένων καταθέσεων, θα διοχετευθούν στην κατανάλωση. 

Εκτιμάται ότι τα έσοδα για το 2021 θα κινηθούν περίπου 9% χαμηλότερα σε σύγκριση με αυτά του 2019, με επιστροφή στην κανονικότητα το 2022, όπου προβλέπεται ότι το εν λόγω οικονομικό μέγεθος θα κινηθεί 2% υψηλότερα από τα αντίστοιχα επίπεδα που βρίσκονταν πριν το ξέσπασμα της πανδημίας το 2020. 

Επιπρόσθετα η στροφή της IKEA στη δημιουργία μικρότερων καταστημάτων αποτελεί έναν ακόμη παράγοντα που μπορεί να στηρίξει τα οικονομικά μεγέθη, με εκτίμηση ότι θα υπάρξει άνοιγμα πέντε ανάλογου μεγέθους καταστημάτων εντός των επόμενων ένα έως δύο ετών. 

Οι εκτιμήσεις της Eurobank Equities για τα μεγέθη της Fourlis

Fourlis, Eurobank Equities

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Eurobank Equities: Τι θα δώσει ώθηση στο ΧΑ, οι έξι κορυφαίες επιλογές

Παρά τους διεθνείς κραδασμούς, η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι οι ελληνικές μετοχές υποστηρίζονται από την ανάκαμψη της οικονομίας, τις χαμηλές αποτιμήσεις και την πρόοδο προς την επενδυτική βαθμίδα. Ποιες μετοχές προτείνει και γιατί.
ΑΓΟΡΕΣ

Eurobank Equities: Διατηρεί στα 16 ευρώ την τιμή στόχο για τον ΟΤΕ

Η χρηματιστηριακή αναφέρει πως διατηρείται η δυναμική ανόδου της ελληνικής αγοράς ενώ τα έσοδα του ΟΤΕ από τις υπηρεσίες σταθερής ενισχύονται σταθερά εξαιτίας της αύξησης συνδρομητών οπτικών ινών.