ΓΔ: 904.13 0.94% Τζίρος: 22.16 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:16:39 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
terna energeiaki-aiolika-energeia-ananewsimes piges
Φώτο: ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ

Στα 16,5 ευρώ αυξάνει την τιμή - στόχο για ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή η Pantelakis

Σύμφωνα με την ελληνική χρηματιστηριακή η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή θα εμφανίσει ισχυρή κερδοφορία, με εκτίμηση ότι τα ΕBITDA θα ενισχυθούν κατά 9% το 2021.

Σε αύξηση της τιμής – στόχο για τη μετοχή της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή στα 16,5 ευρώ και διατηρήσει της σύστασης «overweight», προχωρά η Pantelakis Securities σε έκθεσή της για τον όμιλο, τονίζοντας ότι βάσει της παραπάνω τιμής έχει περιθώριο ανόδου 30% σε σύγκριση με τα τρέχοντα επίπεδα διαπραγμάτευσης. 

Όπως σημειώνεται στην έκθεση η εταιρεία διαθέτει ένα σαφές και επιτεύξιμο σχέδιο αύξησης της παραγωγικής ικανότητας στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), με στόχο να φθάσει σε παραγωγή 2,8 GW έως και το 2025, ενώ επιπλέον 1,4 GW βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο ολοκλήρωσης και θα τεθούν σε «λειτουργία» στις αρχές του 2023. 

Η ανάπτυξη της εταιρείας καταφθάνει σε μία ευνοϊκή περίοδο με δεδομένη τη δέσμευση της ΕΕ για επίτευξη συγκεκριμένων στόχων στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και ως εκ τούτου αύξηση της χρήσης ΑΠΕ. Η Ελλάδα προκειμένου να συμμορφωθεί με τους στόχους που έχει θέσει η Ένωση θα πρέπει να μειώσει κατά 56% τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έως το 2030, ως εκ τούτου η ζήτηση ενέργειας από ΑΠΕ θα έχει αυξηθεί έως και 60% σε αυτόν τον χρονικό ορίζοντα. 

Ταυτόχρονα η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή διαθέτει όλα τα εχέγγυα για να εμφανίσει ισχυρή κερδοφορία, με την Pantelakis Securities να εκτιμά ότι τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) θα ενισχυθούν κατά 9%, 12% και 18% αντίστοιχα ετησίως έως το 2023. 

Αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετώπισε η εταιρεία στην Πολιτεία του Τέξας σημειώνεται ότι ήδη «εγγράφηκαν» στην πορεία της μετοχής από την ημερομηνία ανακοίνωσης τους και πλέον η εταιρεία έχει «αφήσει» πίσω αυτήν τη δύσκολη περίοδο. 

Οι εκτιμήσεις της Pantelakis Securities για τα μεγέθη της εταιρείας έως και το 2023 

TERNA ENERGEIAKI, PANTELAKIS SECURITIES

 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Petrelaio, Oil, Brent, WTI
ΑΓΟΡΕΣ

Ποιους συμφέρει και ποιους καταστρέφει τιμή πετρελαίου στα 100 δολ.

Όπως αναφέρουν ειδικοί της πετρελαϊκής βιομηχανίας στο CNBC, το ράλι του πετρελαίου δεν είναι θετική είδηση για τις χώρες παραγωγής, καθώς μπορεί να ενισχύσει τη «στροφή» στις ΑΠΕ και την ηλεκτροκίνηση.