ΓΔ: 897.01 -1.45% Τζίρος: 251.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
Φωτο: Shutterstock

Ανοδικά οι ευρωπαϊκές αγορές με την προσοχή σε εταιρικά μεγέθη

Ήπια ανοδική κίνηση για τις μεγάλες αγορές της Ευρώπης αλλά και για τα αμερικανικά futures καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε μία «δεύτερη ανάγνωση» των μεγεθών που ανακοίνωσαν κορυφαίοι όμιλοι.

Με θετικό βηματισμό κινούνται οι κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές στρέφουν το ενδιαφέρον τους στις ανακοινώσεις εταιρικών μεγεθών α' τριμήνου, αλλά και στην πορεία του πληθωρισμού σε αρκετές μεγάλες οικονομίες. 

Κέρδη 0,36% για τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600, με τους κλάδους πρώτων υλών, τουρισμού και ψυχαγωγίας να ενισχύονται 1%, ενώ στον αντίποδα πτώση 0,4% εμφανίζει ο τομέας των ασφαλειών. Στο +0,39% ο γερμανικός DAX 30, με τον βρετανικό FTSE 100 να ενισχύεται 0,42%, ενώ κέρδη 0,2% εμφανίζει ο γαλλικός CAC 40. Ήπια ανοδική κίνηση για τις αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας με τον ιταλικό FTSE MIB να έχει άνοδο 0,12%, ενώ μόλις 0,02% υψηλότερα κινείται ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35

Σημαντικό μερίδιο της προσοχής στρέφεται στην ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό Μαρτίου σε Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία, με τα στοιχεία για τη Γερμανία να δείχνουν ότι ενισχύθηκε 0,5% σε μηνιαία βάση και 1,7% σε ετήσια. Παράλληλα αρκετές κορυφαίες ευρωπαϊκές εταιρείες δημοσιοποιούν, σήμερα, τα μεγέθη α' τριμήνου μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν L'Oreal, Unicredit και Shell. 

Οι επενδυτές έλαβαν μεικτά μηνύματα από τη χθεσινή συνεδρίαση της Wall Street, καθώς παρά τα ισχυρά κέρδη που ανακοίνωσαν κορυφαίοι τραπεζικοί όμιλοι όπως οι Goldman Sachs, JPMorgan και Wells Fargo, η τεχνολογία αποτέλεσε «βαρίδι» με αποτέλεσμα ο S&P 500 να χάσει έδαφος, παρά το γεγονός ότι τόσο αυτός όσο και ο Dow Jones κινήθηκαν, ενδοσυνεδριακά, κοντά σε νέα ιστορικά υψηλά. 

Πάντως λίγο μετά τις 11.00 πμ τα futures της Wall Street κινούνται ανοδικά, με τον Dow Jones να ενισχύεται 0,36%, τον S&P 500 να εμφανίζει κέρδη 0,46%, ενώ 0,6% υψηλότερα κινείται ο Nasdaq. 

Μία ακόμη συνεδρίαση μεικτών τάσεων για τις ασιατικές αγορές, με τον ιαπωνικό Nikkei να ενισχύεται έστω και κατά το οριακό 0,07% ενώ αντίθετα πτώση 0,39% εμφάνισε ο Hang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ, ενώ απώλειες 0,52% σημείωσε ο κινεζικός Shanghai Composite

Πτωτική πορεία για την αγορά πετρελαίου, με το προθεσμιακό συμβόλαιο του brent να υποχωρεί 0,44% στα 66,28 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αντίστοιχο συμβόλαιο για το αμερικανικό αργό (WTI) αποδυναμώνεται 0,43% στα 62,88 δολάρια. Ανοδικές τάσεις για την αγορά πολυτίμων μετάλλων, με τον χρυσό να ενισχύεται 0,52% στα 1.745,15 δολάρια. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

stocks, market, xrimatistiria, agores, xa
ΑΓΟΡΕΣ

Σε νέα ιστορικά υψηλά Dow Jones και S&P 500, αντεπίθεση από τεχνολογία

Τα στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ καθησύχασαν τους επενδυτές πως θα διατηρηθεί η χαλαρή νομισματική πολιτική της Fed. Σε εβδομαδιαία κέρδη οδεύει Dow Jones και S&P500, σε αντίθετη πορεία έφεραν τον Nasdaq οι ρευστοποιήσεις.
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Με ώθηση από τεχνολογία η Wall Street ξεπερνά τις χθεσινές απώλειες

Σε ανοδική πορεία η Wall Street που επιστρέφει στα κέρδη μετά τις χθεσινές ρευστοποιήσεις που προκλήθηκαν από τις αναφορές για υψηλές αποτιμήσεις των μετοχών. Σε νέα ιστορικά υψηλά βρέθηκε ο Dow Jones.
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Άνοδος για Ευρώπη και futures Wall με εταιρικά μεγέθη στο επίκεντρο

Επιστροφή σε ανοδική πορεία για τις διεθνείς αγορές μετά τις μεγάλες πιέσεις της χθεσινής συνεδρίασης και εν αναμονή εταιρικών αποτελεσμάτων αλλά και σημαντιών μακροοικονομικών δεδομένων.