ΓΔ: 1422.75 -0.14% Τζίρος: 84.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Ελκυστική αποτίμηση για τη μετοχή της Jumbo σύμφωνα με Pantelakis Sec.

Η ελληνική χρηματιστηριακή τοποθετεί την τιμή - στόχο για τη μετοχή του ομίλου στα 19,70 ευρώ, με σύσταση «overweight» και εκτίμηση για ανάκαμψη όλων των μεγεθών το 2021.

Ως αναμενόμενη χαρακτηρίζει την πτωτική πορεία των μεγεθών της Jumbo για το 2020, η Pantelakis Securities σε έκθεσή της για την εισηγμένη, θέτοντας ως τιμή - στόχο για τη μετοχή τα 19,70 ευρώ και διατηρώντας τη σύσταση «overweight». Η υποχώρηση των μεγεθών της εταιρείας αποδίδεται αποκλειστικά στα περιοριστικά μέτρα που τέθηκαν σε εφαρμογή σε όλες τις χώρες δραστηριοποίησής της, με αυτά στην ελληνική αγορά, η οποία αποτελεί και τη βασική, να είναι περισσότερο αυστηρά και να διαρκούν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. 

Σύμφωνα με την ελληνική χρηματιστηριακή ο όμιλος λιανικών πωλήσεων θα επιστρέψει σε θετική πορεία κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, παρά την υποχώρηση 11% των πωλήσεων στο α' τρίμηνο, μετά και το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου έστω και υπό περιοριστικές συνθήκες, ενώ παράλληλα η θέση του στις αγορές Βουλγαρίας και Ρουμανίας παραμένει ισχυρή. 

Ταυτόχρονα η αύξηση της ρευστότητας κατά 8% σε ετήσια βάση κατά το περασμένο έτος συγκαταλέγεται μεταξύ των θετικών στοιχείων για την εταιρεία.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση οι πωλήσεις, τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αλλά και ο κύκλος εργασιών, εκτιμάται ότι θα ενισχυθούν κατά το τρέχον έτος κατά 21%, 14% και 15% αντίστοιχα σε ετήσια βάση, φθάνοντας στα 837,4 εκατ., 238,2 εκατ. και 158,8 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι οι πωλήσεις, ακόμη και μετά από την άνοδο που εκτιμά η Pantelakis θα διαμορφωθούν 1% χαμηλότερα από τα επίπεδα που βρίσκονταν προ της πανδημίας, ενώ ειδικά για την ελληνική αγορά κατά 7% χαμηλότερα. 

Σε επίπεδο τιμής μετοχής η αποτίμηση της Jumbo κρίνεται ως ελκυστική καθώς διαπραγματεύεται με P/E 1,8, διαθέτοντας υψηλή ρευστότητα, γεγονός το οποίο δημιουργεί περιθώρια για παροχή έξτρα μερίσματος ή επιπρόσθετη επιστροφή κεφαλαίου προς τους μετόχους. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ