ΓΔ: 897.01 -1.45% Τζίρος: 251.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
Φωτο: Shutterstock

Σε θετικό έδαφος κινείται η Wall Street μετά τις χθεσινές απώλειες

Ανοδικά κινείται σήμερα η Wall Street παρά τις ανησυχίες που προκάλεσε χθες η πρόταση του Αμερικανού Προέδρου για αύξηση του φόρου επί των κεφαλαιακών κερδών.

Με θετικά πρόσημα κινείται σήμερα το αμερικανικό χρηματιστήριο αν και θα κλείσει με απώλειες σε εβδομαδιαία βάση. Η αγορά προσπαθεί να «χωνέψει» τις αναφορές Μπάιντεν για αύξηση του φόρου επί των κεφαλαιακών κερδών και να μειώσει τις ανησυχίες που δημιούργησε. 

Στις 20.30 ώρα Ελλάδος, ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,68 στις 34.048 μονάδες, ο Nasdaq ενισχύεται κατά 1,51% στις 14.026 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη κατά 1,16% στις 4.183 μονάδες.

Οι σκέψεις του προέδρου Τζο Μπάιντεν να αυξήσει την φορολογία στους πλούσιους Αμερικάνους άσκησε ισχυρές πιέσεις στη Wall Street, που έκλεισε χθες σε αρνητικό έδαφος, καταφέρνοντας να περιορίσει μέρος των απωλειών προς το τέλος της συνεδρίασης.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Μπάιντεν σχεδιάζει να «ανεβάσει» στο 43,4% τον φόρο για τους εύπορους Αμερικανούς από το 20% που βρίσκεται σήμερα ώστε να μπορέσει να χρηματοδοτήσει τα σχέδια για την φροντίδα των παιδιών και την εκπαίδευση που περιλαμβάνονται στο American Family Plan. Τα νέα είχαν ως αποτέλεσμα να αποθαρρύνουν τους επενδυτές ρίχνοντας σε βαθύ κόκκινο τους δείκτες της Wall Street.

«Αναμένουμε ότι το Κογκρέσο θα περάσει μια πιο μαζεμένη εκδοχή της πρότασης για αύξηση του φόρου» σχολίασε η Goldman Sachs σε σημείωμα προσθέτοντας ότι αναμένει ότι το Κογκρέσο θα καταλήξει σε μια ήπια αύξηση, κάπου στο 28%.

Ωστόσο οι αναλυτές δε βλέπουν κάποια έκπληξη στην πρόταση Μπάιντεν καθώς υπήρχε στις προεκλογικές του δεσμεύσεις. Αρκετοί θεωρούν ότι στο Κογκρέσο η «μπίλια» θα σταματήσει τελικά σε κάποιο συντελεστή αρκετά μικρότερο από εκείνον που προτείνει ο Αμερικανός Πρόεδρος. 

Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων καλύτερη από το αναμενόμενο ήταν η εικόνα για τις Snap Inc., Honeywell International Inc. και Schlumberger Ltd., ενώ η Mattel Inc. περιόρισε τις ζημιές της μετά από την αύξηση των πωλήσεων κατά 50% το τελευταίο τρίμηνο.

Μεικτά πρόσημα στην Ευρώπη

Ο Stoxx 600 κατέγραψε πτώση 0,13% στις 439 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε οριακή άνοδο κλείνοντας στις 6.938 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη υποχώρησε κατά 0,27% στις 15.279 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι σημείωσε απώλειες 0,15% στις 6.267 μονάδες.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

stocks, market, xrimatistiria, agores, xa
ΑΓΟΡΕΣ

Σε νέα ιστορικά υψηλά Dow Jones και S&P 500, αντεπίθεση από τεχνολογία

Τα στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ καθησύχασαν τους επενδυτές πως θα διατηρηθεί η χαλαρή νομισματική πολιτική της Fed. Σε εβδομαδιαία κέρδη οδεύει Dow Jones και S&P500, σε αντίθετη πορεία έφεραν τον Nasdaq οι ρευστοποιήσεις.
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Με ώθηση από τεχνολογία η Wall Street ξεπερνά τις χθεσινές απώλειες

Σε ανοδική πορεία η Wall Street που επιστρέφει στα κέρδη μετά τις χθεσινές ρευστοποιήσεις που προκλήθηκαν από τις αναφορές για υψηλές αποτιμήσεις των μετοχών. Σε νέα ιστορικά υψηλά βρέθηκε ο Dow Jones.
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Άνοδος για Ευρώπη και futures Wall με εταιρικά μεγέθη στο επίκεντρο

Επιστροφή σε ανοδική πορεία για τις διεθνείς αγορές μετά τις μεγάλες πιέσεις της χθεσινής συνεδρίασης και εν αναμονή εταιρικών αποτελεσμάτων αλλά και σημαντιών μακροοικονομικών δεδομένων.