ΓΔ: 2231.95 -1.27% Τζίρος: 66.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:45:40
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
Φωτο: Shutterstock

Σε θετική πορεία ευρωπαϊκές αγορές και futures της Wall Street

Νέες καθησυχαστικές παρεμβάσεις από κορυφαία στελέχη της Fed, οι οποίοι διαβεβαιώνουν ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αλλαγή της τρέχουσας νομισματικής πολιτικής.

Ήπια ανοδική κίνηση ακολουθούν τόσο οι κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές όσο και τα προθεσμιακά συμβόλαια της Wall Street, μετά τις δηλώσεις κορυφαίων στελεχών της Fed, ότι η νομισματική πολιτική της τράπεζας δεν πρόκειται να αλλάξει, παρά τις ανησυχίες που υπάρχουν για την πορεία του πληθωρισμού. 

Κέρδη 0,21% για τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600, με τον κλάδο ταξιδιών και αναψυχής να ενισχύεται 1,3%, ενώ αντίθετα απώλειες 0,7% σημειώνουν οι τράπεζες. 

Στο +0,15% ο γερμανικός DAX 30, με τον βρετανικό FTSE 100 να ενισχύεται 0,23%, ενώ κέρδη 0,2% εμφανίζει και ο γαλλικός CAC 40. Μικρά κέρδη για τις αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, με τον ιταλικό FTSE MIB να έχει άνοδο 0,04% και τον ισπανικό ΙΒΕΧ 35 να κινείται 0,06% υψηλότερα. 

Σε επίπεδο μετοχών ράλι με κέρδη 5,5% εμφανίζει ο τίτλος της Marks & Spencer παρά το γεγονός ότι τα ετήσια κέρδη της υποχώρησαν κατά 88%. Πτώση 1,6% για τη μετοχή της Danone μετά την υποβάθμισή της σε «πώληση» από τη Berenberg. 

Σημειώνεται ότι χθες ο επικεφαλής της Fed στην πόλη του Σικάγο, Τσαρλς Έβανς, υπογράμμισε σήμερα ότι η άνοδος των τιμών δεν αναμένεται να οδηγήσει στο είδος του ανεπιθύμητου υψηλού πληθωρισμού, που φοβίζει τους οικονομολόγους, κάνοντας σαφές, ότι η κεντρική τράπεζα θα συνεχίσει, στην ίδια κατεύθυνση, τη νομισματική της πολιτική. 

Ανοδικά κινούνται, αυτήν την ώρα, τα futures της Wall Street, με τους τρεις βασικούς δείκτες να εμφανίζουν κέρδη από 0,2% έως και 0,3%. 

Σε θετικό έδαφος η αγορά πετρελαίου με το brent να ενισχύεται 0,13% στα 68,58 δολάρια και το αμερικανικό αργό να έχει κέρδη 0,08% στα 66,18 δολάρια. Ανάλογη η εικόνα για την αγορά πολυτίμων μετάλλων, με τον χρυσό να εμφανίζει άνοδο 0,5% στα 1.909 δολάρια και τον άργυρο να κινείται 0,6% υψηλότερα στα 28,2 δολάρια. 

Διατηρήθηκαν, μετά το χθεσινό ράλι, ανοδικά και οι μεγάλες ασιατικές αγορές, με τον ιαπωνικό Nikkei να έχει κέρδη 0,31%, τον Hang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ να ενισχύεται 0,7%, ενώ 0,32% υψηλότερα κινήθηκε ο κινεζικός Shanghai Composite.  

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστήριο και παγκόσμιος χάρτης
ΑΓΟΡΕΣ

Δυναμική αντίδραση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, άνοδος στις διεθνείς αγορές

Δυναμική άνοδο καταγράφει το ΧΑ με τον ΓΔ να διαμορφώνεται στις 2.272,88 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 2,12% με αιχμή τις τράπεζες. Ράλι στις διεθνείς αγορές εξαιτίας της αισιοδοξίας για αποκλιμάκωση στη Μ. Ανατολή και πτώσης του πετρελαίου.
Μετοχές χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Περιορισμένες προσδοκίες με το βλέμμα σε ΗΠΑ και Ιράν

Το ΧΑ επιστρέφει μετά το Πάσχα με το βλέμμα στη Μέση Ανατολή, καθώς κυριαρχουν ανάμεικτα συναισθήματα αβεβαιότητας αλλά και προσδοκιών αποκλιμάκωσης από τις συζητήσεις στο Πακιστάν μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν.
Χρηματιστηριακός Δείκτης
ΑΓΟΡΕΣ

Με βήμα σημειωτόν οι αγορές εν αναμονή των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή

Βήμα σημειωτόν στις αγορές, με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και το Στενό του Ορμούζ. Μεικτές τάσεις στα χρηματιστήριο, άνοδος για το πετρέλαιο πτώση για τον χρυσό.