ΓΔ: 1049.7 2.16% Τζίρος: 113.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
aegean, airplane, skytrax

Στα 6,3 ευρώ η τιμή - στόχος για την Aegean Airlines από τη Eurobank

Σύμφωνα με τη Eurobank Equities η Aegean Airlines θα κατορθώσει να «κλείσει» το 2021 με ρευστότητα 94 εκατ. ευρώ, ενώ για το β' εξάμηνο εκτιμά ότι ο τζίρος θα φθάσει στο 79% του 2019.

Σε υποβάθμιση της τιμής – στόχο για τη μετοχή της Aegean Airlines στα 6,30 ευρώ από 6,70 ευρώ πριν αλλά διατήρηση της σύστασης «αγορά» («buy») προχωρά η Eurobank Equities. 

Στην έκθεση τονίζεται ότι μετά την ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου κατά 60 εκατ. ευρώ, θα «ανοίξει ο δρόμος» για να εκταμιευθεί η κρατική στήριξη των 120 εκατ. ευρώ για την αεροπορική εταιρεία. Με αυτά τα δεδομένα εκτιμάται ότι η Aegean Airlines θα κατορθώσει να ολοκληρώσει το τρέχον έτος με τη ρευστότητά της να διαμορφώνεται στο επίπεδο των 94 εκατ. ευρώ. 

Αναφορικά με τα warrants για το ελληνικό Δημόσιο υπογραμμίζεται ότι θα αντιστοιχούν στο 11,5 των μετοχών μετά την ΑΜΚ, δηλαδή 10,37 εκατ. μετοχές, ενώ το γεγονός ότι το Δημόσιο έχει το δικαίωμα να διεκδικήσει αυτά τα warrants σε διάστημα δύο έως τριών ετών προσφέρει την ευκαιρία να εκμεταλλευθεί μία ανοδική πορεία της μετοχές. 

Στα θετικά για τον όμιλο το γεγονός ότι το 60% των μετόχων έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν στην ΑΜΚ και να αποκτήσουν έως και 20% των μετοχών, ενώ δύο ακόμη μέτοχοι με μερίδιο στον όμιλο της τάξης του 2,3%, επίσης, ανακοίνωσαν ότι θα συμμετάσχουν. 

Ο Απρίλιος ήταν ο πρώτος μήνας που η Aegean Airlines δεν «έκαψε» μετρητά, λόγω της αύξησης των κρατήσεων καθώς σταδιακά οι ευρωπαϊκές χώρες προχωρούν σε άρση των περιορισμών για ταξίδια. Για το β’ εξάμηνο η ίδια η εταιρεία έχει στόχο να φθάσει στο 80% της «φυσιολογικής», προ κορονοϊού, ταξιδιωτικής κίνησης, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει ώστε να «πιαστεί» ο στόχος που έχει θέσει η Eurobank Equities για διαμόρφωση του τζίρου στο 79% του αντίστοιχου το 2019. 
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ