ΓΔ: 1015.48 1.14% Τζίρος: 74.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Aegean
Φωτο: Aegean

Στα 8,50 ευρώ αναβαθμίζει την τιμή - στόχο για Aegean η Euroxx

Σύμφωνα με την ελληνική χρηματιστηριακή τα χειρότερα για την αεροπορική εταιρεία έχουν περάσει με το 2022 να εμφανίζεται ως το έτος για σχεδόν πλήρη ανάκαμψη των μεγεθών της.

Σε αναβάθμιση της τιμής – στόχο για τη μετοχή της Aegean Airlines στα 8,50 ευρώ από 6,60 ευρώ πριν, διατηρώντας τη σύσταση «overweight» προχωρά η Euroxx, τονίζοντας σε έκθεσή της ότι ο αερομεταφορέας, μέχρι στιγμής, έχει κατορθώσει να αντιμετωπίσει με καλό τρόπο την κρίση που προκάλεσε η πανδημία. 

Όπως σημειώνεται στην έκθεση της ελληνικής χρηματιστηριακής η Aegean, χάρη σε έναν ισχυρό ισολογισμό, την εμπειρία της διοίκησής της αλλά και το γεγονός ότι η Ελλάδα αναδείχθηκε ως ένας ασφαλής τουριστικός προορισμός, κατόρθωσε «να διαχειριστεί καλά τη χειρότερη κρίση στην ιστορία του κλάδου των αερομεταφορών». 

Παράλληλα, παρά το γεγονός ότι ο όμιλος, όπως το σύνολο του κλάδου στην Ευρώπη είχε μεγάλες απώλειες μεταξύ α’ τριμήνου 2020 και α’ τριμήνου 2021, η εφαρμογή σειράς μέτρων αλλά και ολοκλήρωση της ΑΜΚ, διατήρησε σε υγιή πορεία τη ρευστότητά του, η οποία εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 400 εκατ. ευρώ. 

Όλα υποδεικνύουν, σημειώνει η Euroxx ότι τα χειρότερα για την Aegean έχουν περάσει, όπως έδειξαν και τα μεγέθη β’ τριμήνου, ενώ εκτιμάται ότι στο γ’ τρίμηνο η εταιρεία θα γυρίσει σε θετική πορεία, με εκτίμηση ότι οι πωλήσεις για το σύνολο του 2021 θα ενισχυθούν 63% σε ετήσια βάση και οι ζημίες θα διαμορφωθούν στα 43 εκατ. ευρώ από 228 εκατ. που ήταν το 2020. 

Παράλληλα αναμένεται ότι η εταιρεία θα διατηρήσει τη ρευστότητά της με κεφάλαια στα 446 εκατ. ευρώ, ενώ θα είναι σε θέση να εκμεταλλευθεί με τον καλύτερο τρόπο την ανάκαμψη του τουριστικού τομέα. 

Η σχεδόν πλήρης ανάκαμψη αναμένεται ότι θα επέλθει μεταξύ 2022 και 2023, καθώς σύμφωνα με το βασικό σενάριο της Euroxx τα μεγέθη του ομίλου θα επιστρέψουν στο 72% και 86% αυτών του 2019 αντίστοιχα. 

Οι εκτιμήσεις της Euroxx για τα μεγέθη της Aegean Airlines

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ