ΓΔ: 908.7 0.51% Τζίρος: 27.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:36:42 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
opec
Πηγή: Shutterstock

Reuters: Επιπλέον 2 εκατ. βαρέλια θα «ρίξει» ο ΟΠΕΚ+ στην αγορά

Σύμφωνα με πηγές του ΟΠΕΚ+ που μίλησαν στο Reuters, ο διεθνής οργανισμός και οι σύμμαχοί του είναι πρόθυμοι να προχωρήσουν σε χαλάρωση των κανόνων που ισχύουν.

Η συμμαχία ΟΠΕΚ+ θα μπορούσε να προσθέσει περίπου 2 εκατ. βαρέλια πετρελαίου ημερησίως στην αγορά μεταξύ Αυγούστου και Δεκεμβρίου, δήλωσε σήμερα πηγή του ΟΠΕΚ+ στο Reuters καθώς ο οργανισμός χαλαρώνει τους περιορισμούς εν μέσω ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας και ράλι των τιμών πετρελαίου.

Η πηγή είπε ότι οι μηνιαίες αυξήσεις θα ανέρχονται σε λιγότερο από 0,5 εκατ. βαρέλια την ημέρα. Άλλη πηγή του ΟΠΕΚ+ είπε ότι η Σαουδική Αραβία, κορυφαίος παραγωγός του ΟΠΕΚ, και η Ρωσία, επίσης κορυφαίος παραγωγός που δεν είναι μέλος του Οργανισμού, είχαν προκαταρκτική συμφωνία για την χαλάρωση των περιορισμών στην παραγωγή από τον Αύγουστο.

Οι τιμές πετρελαίου παρέτειναν την άνοδό τους μετά την είδηση αυτή, με το πετρέλαιο μπρεντ να κινείται στα 76 δολάρια το βαρέλι, κοντά σε υψηλό 2-1/2 ετών.

Οι υπουργοί των χωρών του ΟΠΕΚ+ συναντώνται αργότερα σήμερα για να αποφασίσουν για την πολιτική τους από τον Αύγουστο και μπορεί να εξετάσουν επίσης να παρατείνουν τη συνολική συμφωνία για περιορισμούς στην παραγωγή και πέραν του Απριλίου του 2022, όπως δήλωσαν νωρίτερα πηγές.

Ανταποκρινόμενος στην κατάρρευση της ζήτησης για πετρέλαιο λόγω της κρίσης της COVID-19, ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) καθώς και η Ρωσία και άλλοι σύμμαχοι, μια συμμαχία γνωστή ως ΟΠΕΚ+, συμφώνησε τον περασμένο χρόνο σε μείωση της παραγωγή κατά σχεδόν 10 εκατ. βαρέλια την ημέρα από τον Μάιο του 2020, αίροντας σταδιακά τους περιορισμούς έως τα τέλη του Απριλίου του 2022. Οι μειώσεις αυτή τη στιγμή φθάνουν περίπου τα 5,8 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Σε υψηλό 14 μηνών οι τιμές του πετρελαίου μετά τη συμφωνία του ΟΠΕΚ

Αναλυτές επανεξετάζουν τις προβλέψεις τους για τις τιμές, ώστε να λάβουν υπόψη τον συνεχιζόμενο περιορισμό της προσφοράς του ΟΠΕΚ+ καθώς και των Αμερικανών παραγωγών σχιστολιθικού πετρελαίου.
ΑΓΟΡΕΣ

Θρίλερ στο G20 για το πετρέλαιο, σύγχυση για τη συμφωνία

Θολό τοπίο για τη συμμετοχή του Μεξικού στη συμφωνία του ΟΠΕΚ+, παρά τις δηλώσεις του προέδρου της χώρας για διευθέτηση με τον Τραμπ. Δύσκολη η συμμετοχή των ΗΠΑ, νέα πτώση του αργού «βλέπουν» αναλυτές.
ΑΓΟΡΕΣ

Νευρικότητα και διακυμάνσεις στις τιμές του πετρελαίου πριν τις συνομιλίες του ΟΠΕΚ+

Πρόθυμη να μειώσει την ημερήσια παραγωγή της κατά περίπου 15% εμφανίζεται η Ρωσία, σε έναν επώδυνο αλλά αναγκαίο συμβιβασμό, καθώς η οικονομία της πλήττεται κατάφωρα από την πτώση των τιμών.