ΓΔ: 873.1 -1.54% Τζίρος: 95.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
wall street, agores, market
Φώτο: Shutterstock

Στήριξη από την Apple στον S&P 500, πτώση σε ενέργεια και τράπεζες

Οι πληροφορίες για αύξηση της παραγωγής του iPhone ανέβασαν την Apple και επέτρεψαν να κλείσει με κέρδη ο S&P 500 παρά την πτώση ενεργειακών και τραπεζικών μετοχών. Καθησυχαστική κατάθεση Πάουελ στη Βουλή.

Με μικρή άνοδο έκλεισε τη συνεδρίαση της Τετάρτης ο S&P 500, μετά την κατάθεση του Τζερόμ Πάουλ στη Βουλή, που επιβεβαίωσε ότι η Fed σκοπεύει να διατηρήσει τη χαλαρή νομισματική πολιτική, παρά την άνοδο του πληθωρισμού.

Ο S&P 500 κέρδισε 0,12%, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones 0,13%, ή 44 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε πτώση κατά 0,22%.

Ο Τζ. Πάουελ δεν απέκλινε από τις θέσεις που έχει εκφράσει και στο πρόσφατο παρελθόν, τονίζοντας στη Γερουσία ότι θεωρεί τους παράγοντες που ωθούν τον πληθωρισμό προσωρινούς. Επανέλαβε τη δέσμευση της κεντρικής τράπεζας να διατηρήσει τη χαλαρή νομισματική πολιτική για τη στήριξη της απασχόλησης.

Υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος για να επιτευχθεί «ουσιαστική περαιτέρω πρόοδος» για την επίτευξη της πλήρους απασχόλησης, δήλωσε ο Πάουελ στην ομιλία του προς την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Τα σχόλια έρχονται σε αντίθεση με τις περαιτέρω ενδείξεις ότι οι πιέσεις στις τιμές αυξάνονται. Ο Δείκτης Τιμών Παραγωγού αυξήθηκε 1,0% τον Ιούνιο, πάνω από τις προβλέψεις των οικονομολόγων για 0,5%.

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό «ήταν υψηλότερα από το αναμενόμενο, αλλά στην πραγματικότητα εξακολουθούν να συνάδουν με αυτό για το οποίο μιλάμε», δήλωσε ο Πάουελ. «Είναι η τέλεια καταιγίδα υψηλής ζήτησης και χαμηλής προσφοράς, και θα πρέπει να περάσει», πρόσθεσε.

Τα σχόλια του Πάουλ κράτησαν τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων σε χαμηλά επίπεδα, επιδεινώνοντας τις ανησυχίες ότι οι τράπεζες θα δυσκολευτούν να δημιουργήσουν ουσιαστικές αποδόσεις από τα δάνεια σε ένα περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων.

Η Wells Fargo και η Citigroup ανακοίνωσαν τριμηνιαία αποτελέσματα που δεν ικανοποίησαν την αγορά, ενώ η Bank of America είχε μειωμένα κέρδη και η μετοχή της υποχώρησε περισσότερο από 3%.

Η ενέργεια, ωστόσο, είχε μεγαλύτερες απώλειες, καθώς οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν απότομα εν μέσω συνεχιζόμενων αντιπαραθέσεων στους κόλπους του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του, που διαπραγματεύονται συμφωνία για τα επίπεδα παραγωγής.

Ο υπουργός Ενέργειας των ΗΑΕ, Σουχάιλ Αλ Μαζρούι δήλωσε ότι δεν έχει επιτευχθεί ακόμα συμφωνία για παράταση της μείωσης παραγωγής, παρά τις περί του αντιθέτου πληροφορίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας.

Η τεχνολογία, ωστόσο, υποστήριξε την ευρύτερη αγορά, καθώς η Apple κέρδισε έδαφος μετά τις πληροφορίες του Bloomberg ότι αυξάνει την παραγωγή iPhone κατά 20% εν μέσω προσδοκιών για άλμα της ζήτησης.

Άλλες τεχνολογικές μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης, συμπεριλαμβανομένων των Amazon.com, Alphabet και Microsoft επίσης κέρδισαν έδαφος, ενώ υποχώρησε η Facebook.

H General Motors έχασε 1% μετά την προειδοποίηση προς τους ιδιοκτήτες του ηλεκτρικού οχήματος Bolt να μην σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους σε κλειστό χώρα και να μην τα φορτίζουν χωρίς επιτήρηση, αφού αφού δύο οχήματα αυτού του τύπου έπιασαν φωτιά.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Wall Street
ΑΓΟΡΕΣ

Προσεκτικές κινήσεις στη Wall, έτοιμος για νέο ρεκόρ ο Nasdaq

Το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών αυξήθηκε σε υψηλό 14 ετών, ενώ ο μεταποιητικός δείκτης PMI κατέγραψε νέο ρεκόρ στις 62,6 μονάδες. Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς διαμορφώνεται στο 1,48%.