ΓΔ: 2074.42 -5.75% Τζίρος: 680.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets
Φωτο: Shutterstock

Ανακάμπτουν μετά τις πιέσεις ευρωαγορές και αμερικανικά futures

Στην ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη αλλά και εταιρικών μεγεθών β' τριμήνου η προσοχή των επενδυτών, ενώ σταθερή η ανησυχία για την πορεία της μετάλλαξης Δέλτα.

Επιστροφή σε ανοδική πορεία για τις διεθνείς αγορές μετά τις σημαντικές πιέσεις που δέχθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση, με την προσοχή να είναι στραμμένη σε σημαντικά μακροοικονομικά δεδομένα, ανακοινώσεις εταιρικών μεγεθών β’ τριμήνου αλλά και στην πορεία της πανδημίας. 

Κέρδη 0,25% για τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600, με τις μετοχές ταξιδιωτικών ομίλων και εταιρειών παροχής υπηρεσιών ψυχαγωγίας να ενισχύονται 1,2%, ενώ αντίθετα πτώση 0,9% εμφανίζει ο κλάδος πρώτων υλών. Στο +0,21% ο γερμανικός DAX 30, με τον βρετανικό FTSE 100 να ακολουθεί  καλύτερη πορεία και να ενισχύεται 0,54%, ενώ κέρδη 0,18% εμφανίζει ο γαλλικός CAC 40. Προσεκτικές κινήσεις για την ιταλική αγορά με τον FTSE MIB να έχει κέρδη 0,07%, ενώ 0,49% υψηλότερα κινείται ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35

Οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή και των στοιχείων για την πορεία του πληθωρισμού στην ευρωζώνη τον Ιούνιο και κυρίως για τον εναρμονισμένο δείκτη, τον οποίο παρακολουθεί η ΕΚΤ προκειμένου να καθορίσει τη νομισματική της πολιτική, αν και η πρόεδρός της Κριστίν Λαγκάρντ έχει φροντίσει να στείλει το μήνυμα ότι η τράπεζα δεν βιάζεται είτε να προχωρήσει σε αυξήσεις επιτοκίων είτε να μειώσει το έκτακτο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης ΡΕΡΡ. 

Την ίδια ώρα η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, μιλώντας στο CNBC τόνισε ότι ο πληθωρισμός θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα για αρκετούς μήνες, ένα ενδεχόμενο που αν και ανησυχητικό δεν θα είναι καταστροφικό για την αμερικανική οικονομία. 

Η πορεία της μετάλλαξης Δέλτα εξακολουθεί να παραμένει ένας παράγοντας ανησυχίας, με αρκετές χώρες να προχωρούν σε επιβολή μέτρων, αλλά, μέχρι στιγμής, οι περισσότερες κυβερνήσεις αποκλείουν το ενδεχόμενο επιβολής νέων lockdown, καθώς ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα μπορούσε να προκαλέσει τεράστια προβλήματα στις οικονομίες τους. 

Σε επίπεδο μετοχών πτώση σχεδόν 9% εμφανίζει ο τίτλος της σουηδικής Ericsson, μετά την ανακοίνωση πτώσης των πωλήσεών της στην Κίνα και κερδών χαμηλότερων των εκτιμήσεων της αγοράς για το β’ τρίμηνο του έτους. 

Οριακά θετικά κινούνται τα futures της Wall Street, καθώς ο Dow Jones ενισχύεται 0,06%, ο S&P 500 εμφανίζει κέρδη 0,04% και ο Nasdaq κινείται 0,07% υψηλότερα. 

Σταθεροποιητική πορεία για την αγορά πετρελαίου, με το brent να υποχωρεί 0,08% στα 73,42 δολάρια και το αμερικανικό αργό να έχει πτώση 0,06% στα 71,62 δολάρια, ενώ αρνητική είναι η εικόνα για την αγορά πολυτίμων μετάλλων, με τον χρυσό να υποχωρεί 0,30% στα 1.823,55 δολάρια και τον άργυρο να κινείται 0,53% χαμηλότερα στα 26,25 δολάρια. 

Μεικτές τάσεις για τις ασιατικές αγορές, με τον ιαπωνικό Nikkei να υποχωρεί 0,98%, ενώ απώλειες 0,715 εμφάνισε ο κινεζικός Shanghai Composite. Αντίθετα κέρδη 0,36% σημείωσε ο Hang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ. 
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Xrimatistirio, Metoxes, Markets, Stocks, Stock
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Επιφυλακτικότητα υπό τον φόβο των εξελίξεων στη Μ. Ανατολή

Η ένταση στη Μ. Ανατολή και η άνοδος του πετρελαίου εντείνουν την αβεβαιότητα και τις πιέσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Τι περιμένουν οι επενδυτές και το κλίμα μεταβλητότητας στις διεθνείς αγορές.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Σε επιφυλακτικό κλίμα λόγω δασμών Τραμπ και εξελίξεων

Εν μέσω επιφυλακτικού κλίματος και με τους νέους παγκόσμιους δασμούς του Ντ. Τραμπ να κάνουν πρεμιέρα ξεκινάει η σημερινή συνεδρίαση στο ΧΑ που κατάφερε λόγω αργίας να ξεφύγει από τις χθεσινές έντονες πιέσεις στη Wall Street.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Κρίσιμη συνεδρίαση με τις τράπεζες στο επίκεντρο

Κρίσιμη η σημερινή συνεδρίαση στο ΧΑ, το οποίο αναζητεί αντίδραση μετά το τριήμερο πτωτικό σερί που έχει απομακρύνει τον Γενικό Δείκτη από τις 2.400 μονάδες. Στο επίκεντρο οι τράπεζες και στις διεθνείς αγορές η τεχνητή νοημοσύνη,
Χρηματιστήριο και μετοχές
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Εκκίνηση με πιέσεις από το αρνητικό διεθνές κλίμα

Εν μέσω αρνητικού διεθνούς κλίματος ξεκινά η συνεδρίαση στο ΧΑ, με τον Γενικό Δείκτη να αναζητεί αντίδραση και τις τράπεζες να παραμένουν στο επίκεντρο ενόψει και των ανακοινώσεων των αποτελεσμάτων.
Πτώση χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Πιέσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών με απώλειες σε τράπεζες και blue chips

Ισχυρές ρευστοποιήσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών υπό το αρνητικό κλίμα σε Ευρώπη και Wall Street. Πιέσεις σε τράπεζες και blue chips με απώλειες σε Τιτάν ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΔΕΗ και Motor Oil ενώ ξεχωρίζει η άνοδος της ΕΥΔΑΠ.
Χρηματιστήριο και νομίσματα
ΑΓΟΡΕΣ

Βουτιά στο Χρηματιστήριο Αθηνών με πιέσεις σε τράπεζες και blue chips

Ισχυρές πιέσεις στο Χρηματιστήριο στην έναρξη, με τον Γενικό Δείκτη στις 2.317,72 μονάδες (-1,60%) και τον τραπεζικό δείκτη στις 2.684,63 μονάδες (-2,15%). Απώλειες για τις συστημικές τράπεζες, ενώ ανοδικά κινούνται η ΕΥΔΑΠ, ο ΟΛΠ και η Coca-Cola HBC.