ΓΔ: 903.33 0.85% Τζίρος: 55.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets
Φωτο: Shutterstock

«Βουτιά» των δεικτών στη Wall Street, έντονοι φόβοι για την πανδημία

Πάνω από 1% οι απώλειες για τους τρεις δείκτες του αμερικανικού Χρηματιστηρίου στο άνοιγμα των συναλλαγώ, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων σε νότιες και μεσοδυτικές Πολιτείες. Ισχυρή πίεση στον ενεργειακό κλάδο.

Με μεγάλη «βουτιά» στο άνοιγμα των συναλλαγών αντιδρούν οι βασικοί αμερικανικοί δείκτες στους φόβους για αναζωπύρωση της πανδημίας και εμπλοκή στην επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ μετά τη μεγάλη αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού σε πολλές αμερικανικές Πολιτείες. Λίγο πριν τις 5 ώρα Ελλάδος και πριν συμπληρωθεί μία ώρα συναλλαγών, ο Down Jones υποχωρούσε κατά 1,7%, ο S&P 500 κατά 1,6% και ο τεχνολογικός δείκτης NASDAQ κατά 1,5%.

Οι επενδυτές αναδιπλώνονται από τα επενδυτικά στοιχήματα στην επανεκκίνηση της αμερικανικής οικονομίας, καθώς όλο το Σαββατοκύριακο η διοίκηση Μπάϊντεν βρισκόταν σε ανοιχτή αντιπαράθεση με τους κολοσσούς των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τους οποίους κατηγορεί για διασπορά ψευδών ειδήσεων για την πανδημία, γεγονός που κατέδειξε την αυξανόμενη ανησυχία της Ουάσινγκτον για την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα, η οποία είναι 2 φορές πιο μεταδοτική από τις προηγούμενες παραλλαγές του ιού.

Η αμερικανική διοίκηση ανησυχεί ιδιαίτερα για τις περιοχές στο Νότο και τις Μεσοδυτικές Πολιτείες όπου ο ιός μεταδίδεται με πολλή μεγαλύτερη ταχύτητα σε πληθυσμό με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού, καθώς έχουν επικρατήσει αντιεμβολιαστικές θεωρίες. Μεγάλη είναι η πτώση σήμερα των μετοχών του Ενεργειακού τομέα, καθώς οι επενδυτές φοβούνται ότι η παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη θα επιβραδυνθεί και θα μειωθεί η ζήτηση για πετρέλαιο την ώρα που ο ΟΠΕΚ μόλις έχει αποφασίσει μέσα στο Σαββατοκύριακο την αύξηση της παραγωγής κατά 2 εκατ. βαρέλια ως το τέλος τησ χρονιάς και κατά 400.000 βαρέλια μέσα στον Αύγουστο.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Οι φόβοι για την ανάπτυξη έφεραν πτώση στη Wall Street

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να σφίξει την οικονομική πολιτική της μέχρι το 2023 η Fed και να περιορίσει τις αγορές ομολόγων από το φθινόπωρο. Αρκετά χαμηλότερα από τις προβλέψεις οι νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Ιούλιο.
wall street-agores-market-stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Μικρή υποχώρηση στη Wall που αναζητεί κατεύθυνση

Ήπιες μεταβολές κατέγραψαν οι δείκτες της Wall Street, με τον τεχνολογικό κλάδο να βγαίνει κερδισμένος από την ευρύτερη αγορά παρά την εικόνα των «Fab 5». Ανάμεικτη εικόνα για την μεταποιητική δραστηριότητα του Ιουλίου.