ΓΔ: 869.9 0.63% Τζίρος: 34.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Wall Street, Metoxes, Agores
Φωτο: Shutterstock

Δυναμικό rebound στη Wall Street, ώθηση από τράπεζες, αεροπορικές

Οι αγοραστές επανήλθαν για αγορές κυρίως κυκλικών μετοχών, οδηγώντας τον S&P 500 σε άνοδο 1,5%. Κερδισμένες οι τράπεζες από την ανάκαμψη των αποδόσεων των ομολόγων.

Ισχυρή ήταν η ανάκαμψη των βασικών αμερικανικών δεικτών, που κάλυψαν το περισσότερο χαμένο έδαφος από τη χθεσινή πτώση, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε τοποθετήσεις σε κυκλικές μετοχές που είχαν υποχωρήσει σημαντικά, όπως αυτές του τραπεζικού τομέα και των αεροπορικών εταιρειών.

Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,5%, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 1,6% ή 550 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε με άνοδο 1,6%.

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς αυξήθηκε πάνω από το 1,2%, παρέχοντας την απαραίτητη ώθηση στις τραπεζικές μετοχές μετά το ξεπούλημα της Δευτέρας. Η JPMorgan, η Goldman Sachs και η Bank of America κέρδισαν περισσότερο από 1%.

Το sell-off της Δευτέρας αποδόθηκε σε μεγάλο βαθμό στους φόβους ότι μια αναζωπύρωση των κρουσμάτων Covid-19 θα καθυστερούσε την ανάκαμψη. Η παραλλαγή Δέλτα εκτιμάται τώρα ότι αποτελεί το 83% όλων των κρουσμάτων Covid-19 στις ΗΠΑ, όπως δήλωσε σήμερα ο διευθυντής του CDC.

Ορισμένοι στη Wall Street αναφέρουν ότι η οικονομία έχει καλύψει πλέον το χαμένο έδαφος της πανδημίας και περνά σε μια φάση ανάπτυξης. «Τα πιο ορατά σημάδια της μετάβασης ήταν η επιστροφή του ΑΕΠ τον Ιούνιο στα προ πανδημίας επίπεδα, οι επενδύσεις που ενισχύουν την παραγωγικότητα σε εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας, η διεύρυνση της αύξησης των δανείων πέραν των καταναλωτών στις επιχειρήσεις και η ισχυρή αύξηση θέσεων εργασίας, καθώς οι επιχειρήσεις απέκτησαν ανανεωμένη εμπιστοσύνη», ανέφερε Wells Fargo.

Οι βιομηχανίες ήταν ένας από τους μεγαλύτερους κερδισμένους της συνεδρίασης, καθώς σημειώθηκε σημαντική άνοδος των μετοχών των αεροπορικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων των Southwest Airlines, United Airlines και American Airlines, με την τελευταία να σημειώνει άνοδο 8%.

Η ενέργεια ανέκτησε επίσης μέρος των απωλειών της από την προηγούμενη συνεδρίαση, κερδίζοντας πάνω από 1% εν μέσω διστακτικής ανάκαμψης των τιμών του πετρελαίου καθώς μετάλλαξη Δέλτα απειλεί τη ζήτηση.

«Η επέκταση της μετάλληξης Δέλτα στην παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου μπορεί να φέρει ένα χτύπημα 1 εκατομμυρίου βαρελιών την ημέρα μόνο για μερικούς μήνες και ακόμα λιγότερο εάν τα εμβόλια αποδειχθούν αποτελεσματικά στη μείωση των νοσηλειών σε μονάδες εντατικής», εκτιμά η Goldman Sachs.

Η ενέργεια έλαβε πρόσθετη ώθηση από μια άνοδο 3% της Halliburton, καθώς η εταιρεία παροχής υπηρεσιών στην πετρελαϊκή βιομηχανία ανακοίνωσε αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς.

Οι τεχνολογικές μετοχές ανέκαμψαν επίσης μετά τη «βουτιά» της Δευτέρας, με την Apple να κερδίζει περισσότερο από 2%. Η UBS αύξησε την τιμή στόχο για την Apple στα 166 δολάρια από 155 δολάρια, αφού αύξησε τις εκτιμήσεις για τα έσοδα του τεχνολογικού γίγαντα και για τα κέρδη ανά μετοχή το τρίτο τρίμηνο στα 74,7 δισ. δολ. και 1,01 δολ. από 71,3 δισ. δολ. και 95 σεντς, αντίστοιχα. Η Microsoft, η Facebook, η Alphabet και η Amazon.com έκλεισαν επίσης με κέρδη.

Η IBM σημείωσε άνοδο 2%, καθώς τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Η Credit Suisse αύξησε τον στόχο τιμής για την IBM στα 167 δολ. από 165 δολ.

Στο οικονομικό πεδίο, η οικοδομική δραστηριότητα του Ιουνίου αυξήθηκε κατά 6,3%, με 1,64 ενάρξεις κατασκευής κατοικιών, πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών. «Η οικοδομική δραστηριότητα ανέκαμψε απροσδόκητα τον Ιούνιο, αλλά οι ενάρξεις κατασκευής κατοικιών φαίνεται ότι δεν θα ξεπεράσουν αυτό το επίπεδο τους επόμενους μήνες λόγω των ελλείψεων εργατικού δυναμικού και υλικών», εκτιμά η Jefferies.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Άνοδος για δεύτερη ημέρα στη Wall, ισχυρή ανάκαμψη του Bitcoin

Τα ισχυρά εταιρικά κέρδη και η ανανεωμένη αισιοδοξία για την οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ ήταν οι παράγοντες που βελτίωσαν το επενδυτικό κλίμα. Πολύ κοντά σε ιστορικά υψηλά οι τρεις βασικοί δείκτες.